Ook flexwerkers kunnen terecht bij RegioBank voor een hypotheek

Flexwerkers kunnen vanaf 2 december 2015 bij RegioBank terecht met een perspectiefverklaring die hen gemakkelijker aan een hypotheek kan helpen. Zo wil RegioBank het kopen van een huis ook mogelijk maken voor mensen zonder vast contract. 'De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Als hypotheekverstrekker is het belangrijk daar op in te spelen. Dat doen wij met de perspectiefverklaring, waardoor ook flexwerkers een hypotheek kunnen krijgen', zegt Hans van den Bor, directievoorzitter RegioBank.

Omdat flexwerkers geen vast contract hebben, is het voor hen moeilijk om een eigen huis te kopen. Met een perspectiefverklaring hypotheken geeft het uitzendbureau aan dat het huidige inkomensniveau van de flexwerker naar verwachting op peil blijft de komende jaren. Daardoor accepteert RegioBank de perspectiefverklaring hypotheken van flexwerkers voor het verkrijgen van een hypotheek.

Toetsing

Voor het afgeven van de verklaring worden de flexwerkers getoetst. Er wordt onder andere getoetst op opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau en de arbeidsmarktsituatie in de regio waar de flexwerker werkt of woont. Om in aanmerking te komen voor de perspectiefverklaring, hebben flexwerkers tenminste een jaar beoordeelde werkervaring bij het uitzendbureau nodig.

Opvragen bij het uitzendbureau

Flexwerkers kunnen voorlopig alleen bij de Randstad Groep (Randstad, Yacht en Tempo Team) de perspectiefverklaring opvragen. Op termijn zullen naar verwachting ook andere uitzendorganisaties de perspectiefverklaring gaan afgeven. De perspectiefverklaring geldt niet voor ZZP-ers.

Lees meer op randstad.nl

Maak een afspraak

Heeft u een tijdelijk contract en wilt u graag weten of u met een perspectiefverklaring een hypotheek kunt krijgen? Maak dan een afspraak met uw Zelfstandig Adviseur.

Blog Directievoorzitter RegioBank Alle acties

Samen zorgen voor een leefbare woonomgeving