Valse e-mail uit naam van RegioBank

Er zijn valse e-mails in omloop die uit naam van RegioBank zijn geschreven. Deze e-mails zijn ook bekend als phishingmails en zijn bedoeld om persoonlijke gegevens van u te krijgen. In deze valse e-mails vertellen criminelen, die zich voordoen als RegioBank, dat u een nieuwe digipas aan moet vragen.

Inhoud valse e-mail

In deze valse e-mail wordt verteld dat er een nieuwe veiligere digipas is en dat u deze aan moet vragen via de link in de e-mail. Er wordt gesuggereerd dat de oude digipas verloopt en gedeactiveerd wordt. De criminelen vragen u om een nieuwe digipas aan te vragen via een link in de e-mail en om de oude digipas op te sturen voor recycling. Zo proberen de criminelen vertrouwelijke informatie én de digipas in handen te krijgen. Trap hier dus niet in.

Wat kunt u doen

Wij vragen onze klanten nooit om een nieuwe digipas of betaalpas aan te vragen. We zullen ook nooit naar uw pincode, betaalpas, digipas of digicode vragen. Denkt u dat u een phishingmail heeft ontvangen? Open deze dan niet. Maar stuur deze naar ons door: valse-email@regiobank.nl of neem contact met ons op via 030 - 291 42 90. Op regiobank.nl/veiligbankieren leest u meer over hoe u zich kunt beschermen tegen valse e-mails.

Bekijk hier het voorbeeld van de valse e-mail

Blog Directievoorzitter RegioBank Alle acties

Samen zorgen voor een leefbare woonomgeving