Beleggen en het coronavirus

De maatregelen die zijn genomen als gevolg van het coronavirus, hebben wereldwijd effect op de financiële markten. Beleggen is in principe voor de lange termijn, maar vermogen minder waard zien worden, geeft een onrustig gevoel. Hieronder de twee meestvoorkomende vragen.

Is dit het moment om te gaan beleggen?

Onze beleggingspropositie is op basis van execution only. Dit betekent dat u als klant zelf verantwoordelijk bent voor uw beleggingsbeslissingen. Wij geven geen beleggingsadvies en informeren u alleen over onze producten en fondsen. Via de doelplanner kunt u beleggingsscenario’s berekenen. Of het een goed moment is om te starten, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Ik wil meer informatie over beleggen

De waarde van mijn beleggingsportefeuille is sterk gedaald. Wat moet ik doen?

Een waardedaling op korte termijn laat zien hoe belangrijk het is om te kiezen voor een beleggingsstrategie op lange termijn. Stevige koersbewegingen op de korte termijn komen regelmatig voor bij aandelen(fondsen). Ze horen bij beleggen. De beurzen verwerken nieuwe informatie razendsnel. Als belegger kunt u nauwelijks anticiperen op de ontwikkelingen. Vasthouden aan uw beleggingsstrategie is een manier om grip te houden op de risico’s van beleggen. De kans op een goed rendement op de lange termijn wordt niet aangetast door koersschommelingen op korte termijn.