Week 3: Hoe gaan jullie wat bijverdienen?

Spaar mee met de KinderspaarChallenge

Als kinderen op jonge leeftijd leren sparen, hebben zij er op latere leeftijd veel profijt van. Weet uw kind al hoe hij of moeten sparen? Bij RegioBank staat de hele maand oktober in het teken van de Kinderspaarweken. Met iedere week een leuke spaarchallenge, waar u samen met uw kind aan mee kunt doen. Zo spaart u samen voor uw spaardoel aan het einde van de maand. Uw kind leert elke week iets nieuws over sparen en ervaart zelf hoe goed het voelt. Doet u ook mee?

Als je een spaardoel hebt bepaald, kun je deze op twee manieren behalen. Door te besparen (zie de challenge van week 2, maar ook door iets extra’s te verdienen. Om uw kind spelenderwijs te leren dat je (soms) een tegenprestatie moet leveren voor een beloning (in dit geval een extra zakcentje voor het spaardoel), gaan we deze week proberen iets bij te verdienen.

De opdracht van deze week is daarom: verzin samen een activiteit waarmee uw kind iets kan bijverdienen!

Download hier de opdracht voor week 3

Tips om wat bij te verdienen:

  • Heitje voor karweitje. Laat uw kind een klusje doen om iets te verdienen, bijvoorbeeld de lege flessen inleveren in de supermarkt, een ontbijtje klaarmaken of de stoep vegen.
  • Verkoop oude spulletjes. Als uw kind een extra zakcentje wilt verdienen voor het spaardoel is een van de manieren hiervoor oude spulletjes/speelgoed te verkopen op Marktplaats of bijvoorbeeld een vrijmarkt. Zo maken jullie ook weer ruimte voor nieuwe spulletjes!
  • Zet het spaargeld op de JongWijs spaarrekening . Het levert niet gelijk iets op, maar zo kunt u uw kind leren dat als zij het geld niet meteen uitgegeven ze hier later meer voor terug krijgen.

Samen meteen de spaarpot vullen

Heeft uw kind een klusje gedaan waar zij iets voor verdienen? Geef het geld dan contant en stop dit samen in de spaarpot. Zo wordt iets bijverdienen écht een feestje!

Hoera! Het zijn weer Kinderspaarweken

Goed sparen kun je leren. Door stap voor stap te doen. Van kinds af aan, groeien met kleine bedragen. Daarom heeft RegioBank de hele maand oktober haar Kinderspaarweken. Een maand waarin we over het belang van sparen door kids vertellen. En alle kinderen die in deze maand bij RegioBank sparen of een jeugdrekening openen, worden extra beloond met een leuk cadeautje*. Wil je meer (be)spaartips voor je kind? Kijk eens op onze pagina met JongWijs tips.

Naar Jongwijs tips