Week 4: Spaardoel behaald? Tijd om te vieren!

Op tijd leren sparen is belangrijk. Want jong geleerd, is oud gedaan. Weet uw kind al hoe hij of zij kan sparen? Bij RegioBank staat de oktober in het teken van de Kinderspaarweken. Met iedere week een leuke spaarchallenge, waar u samen met uw kind aan mee kunt doen. Zo leert uw kind iets over een spaardoel bepalen, besparen, geld verdienen en genieten als het spaardoel eenmaal behaald is.

KinderspaarChallenge Week 4

De laatste opdracht van de RegioBank Kinderspaarweken challenge is om samen met uw kind een plan te bedenken, om het behalen van het spaardoel te vieren! De afgelopen weken heeft u samen met uw kind een spaardoel bedacht en verschillende opdrachten uitgevoerd om dit spaardoel te behalen. Misschien is het doel al bijna behaald, of misschien moeten jullie nog even doorsparen. Hoe dan ook, de opdracht van deze week staat in het teken van het vieren van het behaalde doel!

De opdracht luidt: bedenk samen een plan om het behalen van het spaardoel nog leuker te maken. Hoe gaan jullie het vieren?

Klik hier om de opdracht van deze week te downloaden.

Ideeën om het spaardoel te vieren:

  • Maak er een cadeautje van. Als uw kind voor speelgoed of een product heeft gespaard, laat dit dan inpakken in de winkel. Er is namelijk niets leukers dan thuiskomen en een cadeautje mogen uitpakken! 
  • Hang slingers op! Het behalen van het spaardoel is natuurlijk best een feestje waard, maak er daarom een extra feestelijke dag van.
  • Maak een afspraak met uw kind als het spaardoel op tijd behaald is. Afhankelijk van waar uw kind voor aan het sparen is, kunt u hier misschien een extra uitdaging aan koppelen. Bijvoorbeeld: als uw kind spaart voor een laptop, kunt u aanbieden als dit doel op tijd behaald is, om een muis erbij cadeau te geven. U kunt ook aanbieden om een donatie te doen voor het volgende spaardoel. Zo bent u écht samen aan het sparen!

Het volgende spaardoel bedenken

Gefeliciteerd! Julie spaardoel is behaald! Na weken, maanden of misschien wel jarenlang sparen is het moment dan eindelijk daar. Maar wat nu? Het is belangrijk om uit te leggen waarom sparen belangrijk is, ook als er nog geen specifiek spaardoel is. Als uw kind al zakgeld krijgt, is het goed om hier duidelijke afspraken over te maken. Hoeveel moet worden gespaard en hoeveel mag worden uitgegeven? Als uw kind een nieuw spaardoel heeft, zal hij of zij maar wat blij zijn dat die spaarpot al een klein beetje gevuld is!

Hoera! Het zijn weer Kinderspaarweken

Goed sparen kun je leren. Door stap voor stap te doen. Van kinds af aan, groeien met kleine bedragen. Daarom heeft RegioBank de hele maand oktober haar Kinderspaarweken. Een maand waarin we over het belang van sparen door kids vertellen. En alle kinderen die in deze maand bij RegioBank sparen of een jeugdrekening openen, worden extra beloond met een leuk cadeautje*.