Online spaarpot maken

Een duidelijk spaardoel maakt sparen leuker én makkelijker. Van een nieuwe fiets tot een metamorfose van de tuin: als u weet waarvoor u spaart, kost het minder moeite om elke maand wat geld opzij te zetten.

Stop het in een online spaarpot

Via Mijn RegioBank maakt u eenvoudig spaarpotten aan voor spaardoelen. Daarna kunt u het saldo van uw spaarrekening over die spaarpotten verdelen. Dat geeft meteen een handig overzicht van al uw spaardoelen. En weet u precies hoe lang u nog moet sparen voor die nieuwe fiets.

Zo maakt u een spaarpot in Mijn RegioBank

 1. Ga naar Mijn overzicht.
 2. Klik op de spaarrekening waarop u een spaarpot wilt aanmaken.
 3. Klik op de tab 'Spaarpotten'.
 4. Klik op de knop 'Nieuwe spaarpot' om een nieuwe spaarpot aan te maken.
 5. Na het aanmaken van een spaarpot kunt u via de knop 'Overboeken' direct een bedrag overmaken naar uw spaarpot.

Vragen over de nieuwe spaarpotten?

Wilt u meer informatie over hoe de spaarpotten werken? Kijk dan hieronder bij de meest gestelde vragen over spaarpotten.

 1. Waar kan ik de nieuwe spaarpotten vinden?
  Als u in Mijn RegioBank een spaarrekening aanklikt waarop spaarpotten zijn toestaan dan ziet u het tabblad 'Spaarpotten'. Hier kunt u een nieuwe spaarpot aanmaken of een al aangemaakte spaarpot bekijken of aanpassen. Nadat u een spaarpot heeft aangemaakt ziet u op uw Mijn overzicht bij uw spaarrekening dat er een spaarpot is aangemaakt. Dit laatste is niet het geval voor de spaarrekeningen die staan onder 'Rekeningen die ik beheer. Voor deze rekeningen moet u op de rekening klikken om te zien of er spaarpotten zijn.
 2. Kan ik op Mijn Overzicht meer informatie over mijn spaarpotten tonen?
  Ja, dit kan via de optie 'Overzicht aanpassen' op uw Mijn overzicht. Haalt u bij de rekening het vinkje bij 'spaarpot verbergen' weg, worden de details van de spaarpot getoond. U ziet dan onder andere het spaardoel, de einddatum en hoeveel u al heeft gespaard.
 3. Hoeveel spaarpotten kan ik op mijn spaarrekening aanmaken?
  U kunt per spaarrekening maximaal 40 spaarpotten aanmaken. Als u uw rekening deelt dan geldt dit aantal voor u samen.

 4. Hoe kan ik overboeken naar een spaarpot?
  Als uw spaarrekening een spaarpot heeft dan selecteert u bij het overboeken uw spaarrekening. Vervolgens kunt u kiezen of u wilt overboeken naar het vrij spaargeld of naar uw spaarpot.
 5. Kan ik geld overboeken van mijn spaarpotten?
  U doet een overboeking vanuit uw spaarpot of het vrije spaargeld dat nog niet in een spaarpot zit. Staat er bijvoorbeeld €2.000 op uw spaarrekening en €1.500 in een spaarpot? Dan kunt u €1.500 overboeken van uw spaarpot naar een andere rekening. En kunt u €500 overboeken van uw vrij spaargeld naar een andere rekening.
 6. Kan ik elke week of elke maand een vast bedrag overboeken naar mijn spaarpot?
  Nadat u een spaarpot heeft gemaakt, kunt u elke week of maand een overboeking inplannen.

 7. Waarom zie ik een spaarpot die ik niet zelf heb aangemaakt?
  Deelt u een spaarrekening met iemand? Dan ziet u nu elkaars spaarpotten op deze spaarrekening. Zo kunt u samen sparen en de spaarpotten delen. Uw mederekeninghouder, gevolmachtigde of wettelijk vertegenwoordiger kan dus al een spaarpot hebben aangemaakt op uw gezamenlijke rekening.

 8. Kan ik mijn spaarpotten delen?
  Ja, u kunt nu samen sparen als u een rekening deelt. Maakt u een spaarpot aan? Dan ziet de persoon met wie u de rekening deelt deze spaarpot ook. En andersom. U deelt de spaarpot op deze rekening. Dat betekent dat u allebei geld kunt overboeken naar de spaarpot, geld kunt opnemen of de spaarpot verwijderen.

 9. Ik heb geld overboekt tussen 2 spaarpotten. Waarom zie ik dat niet bij mijn bij- en afschrijvingen?
  U ziet geen bij- of afschrijving omdat u op dezelfde spaarrekening geld van de ene naar de andere spaarpot verplaatst. Bij- en afschrijvingen ziet u alleen als u overboekt naar een andere rekening. Het saldo van de spaarpotten passen we natuurlijk wel aan.

 10. Kan ik de nieuwe spaarpotten ook in de Mobiel Bankieren app gebruiken?
  Gaat u de nieuwe spaarpotten gebruiken? Dan ziet u ze alleen in Mijn RegioBank en onze RegioBank app. U kunt ze niet gebruiken in de Zakelijk Mobiel Bankieren app.