Wordt u ook zo vrolijk van groene daken?

Een groen dak is een fantastische plek voor bijen, vogels en vlinders. Logisch dat u daar vrolijk van wordt. Bovendien zorgt een groen dak voor verkoeling en wateropvang. Luchtfoto’s laten zien dat er met gemak nog wel 2.200 hectare aan groene daken bij kunnen. Misschien ook wel op uw dak én het dak van uw buren. Bovendien is een groen dak nu extra voordelig. Helemaal als u het samen met uw buren doet.

RegioBank, onderdeel van de Volksbank, ondersteunt het project groene daken en werkt hiervoor samen met Natuur & Milieu en Het Groene Loket.

Vijf redenen waarom u een groen dak wilt

1. Een groen dak isoleert en verkoelt

Een groen dak ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, het zorgt ook voor isolatie. Met een groen dak bespaart u dus energie. De sedumplantjes op uw dak zorgen voor verkoeling. Het voorkomt dat uw zwarte dakleer heet wordt en deze hitte afstoot naar de omgeving. Als veel mensen in uw buurt een groen dak aanleggen, kan dit zo een paar graden schelen. En dat is prettig met de steeds warmere zomers in ons land.

2. Een groen dak zorgt voor meer biodiversiteit en waterberging

Groene daken zijn paradijsjes voor bijen, vlinders en vogels. Groene daken houden veel water vast. Dat zorgt voor minder riool overstort en is dus goed voor onze waterkwaliteit. De plantjes nemen fijnstof en stikstof op waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Met uw groene dak creëert u een stukje extra natuur in Nederland en draagt u bij aan de biodiversiteit.

3. Een groen dak is eenvoudig aan te leggen

Een groen dak aanleggen is heel makkelijk. Zeker met de lichtgewicht aanlegsets uit het aanbod van Het Groene Loket. Het pakket bestaat uit verschillende lagen, die kant en klaar in rollen worden afgeleverd. Rol ze uit volgens de instructies en klaar is uw groene dak. Een gemiddeld groen dak heeft u in ongeveer een uurtje aangelegd.

Let op: het is belangrijk om te controleren of uw dak sterk genoeg is en of het dakleer in goede staat is. Twijfelt u? Neem dan contact op met Natuur & Milieu. Ze geven u graag advies.

4. Groene vingers zijn niet nodig

Ligt het groen erop? Dan is uw werk (voor het grootste deel) klaar. Een groen dak kan zich prima zelf redden. Het dak houdt veel water vast, dus sproeien is niet nodig. Haal wel twee keer per jaar het eventuele onkruid weg en gebruik de bijgeleverde conditioner voor wat extra voeding.

5. Een groen dak is duurzamer

Dankzij een groen dak gaat het dakbedekkingsmateriaal van uw dak veel langer mee. De begroeiing beschermt het bitumendak tegen UV-straling en zoninvloeden. Een groen dak beschermt het dak tegen weersinvloeden als zon, regen, wind en temperatuurswisselingen.

Bestel een groen dak voor 31 oktober 2021 en krijg korting

 • 15% korting op een groen dak aanlegset
  Een mooie actie van Natuur & Milieu en Het Groene Loket. U krijgt korting en wordt begeleid bij de aanschaf en eventuele aanleg van uw groene dak. En voor elk groen dak doneert Het Groene Loket € 10 aan Natuur & Milieu.
 • Korting op verzending en dakcontrole
  Bij vijf adressen of meer krijgt u van Het Groene Loket ook een vaste korting op de service en verzendkosten van € 75 per adres. En korting op de dakcontrole (€ 39 in plaats van € 59).
 • Gemiddeld € 25 per m2 subsidie
  Veel gemeenten en waterschappen stimuleren de aanleg van groene daken met subsidie. Daarmee bespaart u al gauw zo'n € 25 per m2 groen dak!

  Naar de actie

  Meer groene daken in uw buurt

  Legt u samen met de buren groene daken aan, dan is dat nog beter en voordeliger. Dus vraag uw buren om mee te doen. Zet dit vrolijke gifje in de buurtapp. Of mail de folder naar uw buren. Zo zorgt u samen met de buren voor meer groene daken in uw buurt.

  Download hier het gif-bestand

  Download hier de folder