Inloggen in Mijn RegioBank Zakelijk

U heeft informatie ontvangen over inloggen met de Mobiel Bankieren app en QR-code. Hier leest u meer over de nieuwe manier van inloggen. Makkelijk en veilig!

Zo logt u in met de QR-code

1.   Kies hoe u wilt inloggen

Als u op uw laptop, computer of tablet naar Mijn RegioBank Zakelijk gaat, dan ziet u 3 manieren van inloggen. Kies voor QR-code.

2. Open de QR-scanner

Open de Mobiel Bankieren app op uw telefoon en tik uw pincode nog niet in. Klik op het icoontje van de QR-code rechts bovenin. De QR-scanner verschijnt op uw scherm.

3. Scan de QR-code op uw scherm

De QR-code op de inlogpagina van Mijn RegioBank Zakelijk is veranderd. Volg de instructies op uw Mobiel Bankieren app.

Scan met uw telefoon de QR-code op het scherm van uw laptop, computer of tablet.

4. Toets uw pincode in

Lees de tekst op het scherm van uw telefoon, zodat u weet wat u met uw pincode bevestigt. Toets daarna uw 5-cijferige pincode in.

Goed om te weten: gebruikt u normaal uw vingerafdruk of een gezichtsscan in plaats van de pincode? Dan kunt u dat hier ook doen.

5. U bent ingelogd!

U kunt nu in Mijn RegioBank Zakelijk uw geldzaken regelen.

Download en activeer de Mobiel Bankieren app

Nieuw inlogscherm

Omdat u op een nieuwe manier kunt inloggen, is het inlogscherm aangepast. Niet alleen staat de optie 'QR-code' er nu bij, de pagina ziet er ook overzichtelijker uit.

Waar vindt u de QR-scanner als u bent ingelogd?

Als u een iPhone heeft

  • Tik op ‘Overschrijvingen’
  • Kies voor ondertekenen met QR-code

Als u een telefoon met Android heeft

  • Tik op +
  • Kies voor ondertekenen met QR-code

Hoe kan ik inloggen als ik geen gebruik kan of wil maken van de Mobiel Bankieren app

U kunt de digipas blijven gebruiken, als u dat prettiger vindt.

Veilig QR-code gebruiken

Is het inloggen en ondertekenen (alleen particulier) met QR-code wel veilig?

Ja, het is net zo veilig als bankieren met de Zakelijke Mobiel Bankieren app.

Kan iemand anders inloggen als ik mijn telefoon verlies of deze gestolen wordt?

Nee. Daarvoor moet iemand eerst uw telefoon kunnen deblokkeren én daarna inloggen in uw Zakelijk Mobiel Bankieren app. Dit kan alleen met uw pincode, gezichtsherkenning óf vingerafdruk.

Kunnen oplichters via een QR-code toegang krijgen tot mijn RegioBank rekening?

Niet zonder dat u die toegang zelf verleent. Een oplichter kan proberen u te verleiden hem toegang te geven tot uw rekening. Hij stuurt u dan bijvoorbeeld een QR-code om in te loggen, maar zegt daarbij dat het om een betaalverzoek gaat. Of hij lokt u naar een phishingsite, waarop een QR-code getoond wordt waarmee u hem in laat loggen. In alle gevallen moet u het inloggen echter bevestigen in de app. Dat is meteen een belangrijke veiligheidsmaatregel. De app vraagt altijd uitdrukkelijk om bevestiging van de actie die u op het punt staat uit te voeren. We melden altijd welke actie u gaat uitvoeren.

Hoe herken ik dat de QR-code van de bank is en geen phishing?

De betrouwbaarheid van de inhoud van een QR-code kunt u pas bepalen na het scannen. Zit er een link achter de QR-code? Controleer dan altijd zelf de betrouwbaarheid van de site waar u naar wordt doorgestuurd. Tips hiervoor vindt u op: regiobank.nl/veiligbankieren.

Vertrouwt u de QR-code niet?

Neem dan telefonisch contact op met de fraudeafdeling via 030 - 291 42 90. Goed om te weten: de bank zal u nooit een bericht sturen waarin een QR-code of link zit naar uw inlogomgeving. Om in te loggen gaat u naar regiobank.nl in de webbrowser en daar selecteert u de optie ‘inloggen’. Hierna komt u op de inlogpagina van uw Mijn RegioBank (Zakelijk). De QR-code die u daar ziet, is van uw eigen bank.

Welke maatregelen treffen jullie tegen QR-fraude en phishing?

Alle transacties worden door ons gemonitord op verdachte signalen en indien relevant, acteren we meteen op dit soort signalen. Ook halen we de phishing-sites uit de lucht (dat zijn de websites waarnaar de verdachte berichten doorverwijzen).

Nieuwe voorwaarden

Alle afspraken over de nieuwe manier van inloggen vindt u in de aangepaste Voorwaarden Mobiel Bankieren.