RegioBank Boekhoudkoppeling: je zakelijke rekening aan je boekhoudpakket koppelen


Met de RegioBank Boekhoudkoppeling koppel je eenvoudig je zakelijke betaalrekening(en) aan je boekhoudpakket. Je transacties worden automatisch in je boekhoudpakket afgeleverd. Zo bespaar je tijd en is je boekhouding altijd up-to-date.

RegioBank Boekhoudkoppeling in het kort

  • Al je banktransacties automatisch in je boekhoudpakket
  • Werkt met de bekende boekhoudpakketten
  • Al vanaf € 3,50 per maand

Boekhoudpakket koppelen

Met de RegioBank Boekhoudkoppeling koppel je jouw zakelijke betaalrekening met je boekhoudpakket. Een directe koppeling is mogelijk met Exact, Twinfield, Snelstart, Moneybird, Yuki en Minox.

Overige boekhoudpakketten

Werk je met een ander boekhoudpakket? Dan wordt het juiste bestand periodiek bij jou of bij je boekhouder afgeleverd via e-mail of via een gedeelde Dropbox folder. Vanaf daar kan je de banktransacties snel en eenvoudig importeren.

Kosten van de RegioBank Boekhoudkoppeling

Voor €3,50 per maand per gekoppelde zakelijke betaalrekening deel je automatisch je banktransacties met je boekhoudpakket.

Samenwerking met Bizcuit

De RegioBank Boekhoudkoppeling bieden we aan in samenwerking met onze partner Bizcuit. Bizcuit is een innovatief fintech bedrijf dat zich richt op het vereenvoudigen van financiële processen voor bedrijven. Met hun softwareoplossingen helpen ze bedrijven bij het beheren van betalingen, facturering en andere financiële taken.

RegioBank Boekhoudkoppeling aanvragen

Wil je ook een up-to-date boekhouding? Koppel dan jouw zakelijke betaalrekening aan je boekhoudpakket zodat automatisch alle af- en bijschrijvingen van je zakelijke betaalrekening in je boekhouding of bij je boekhouder komen. Kies zelf welke zakelijke betaalrekeningen je koppelt.

RegioBank Boekhoudkoppeling regelen

Aanvragen kan ook in de RegioBank app. Ga naar Zelf regelen > Product toevoegen > Boekhoudkoppeling.

Tip voor een goede start: importeer je historische transacties

De boekhoudkoppeling werkt direct. Voor een naadloze aansluiting is het belangrijk dat je historische transacties zijn geïmporteerd, zodat je een volledig beeld houdt. Importeer hiervoor de banktransacties tot en met gisteren voor de laatste keer handmatig en controleer of het saldo aansluit met het eindsaldo van gisteren. Zo weet je dat alles goed is ingesteld. Activeer de koppeling en alles verloopt vanaf dat moment automatisch.

Daarom een bankkoppeling met je boekhoudpakket

  • Meer overzicht: je hebt al je facturen, betalingen, bonnetjes en offertes op 1 plek en je kunt vanaf je laptop of mobiel overal en altijd bij.
  • Meer inzicht: op het dashboard zie je meteen je omzet, kosten, balans of winst- en verliesrekening.
  • Minder fouten: voorkom fouten doordat je gebruikmaakt van een geautomatiseerd proces, voorkom je fouten in je boekhouding
  • De boekhouder of accountant kan meekijken: via de leverancier van je boekhoudpakket kan je iemand toegang geven, zodat hij of zij kan controleren of je alles goed hebt ingevoerd.
  • De aangifte is zo gedaan: sommige programma’s zetten de aangifte voor je klaar, zodat je hem met een druk op de knop indient bij de Belastingdienst.

Vragen over de RegioBank Boekhoudkoppeling

Alternatieve oplossingen

Naast de RegioBank Boekhoudkoppeling kan je ook kiezen voor de volgende alternatieven.

Handmatig exporteren

Je kan ervoor kiezen om bij- en afschrijvingen handmatig te exporteren naar je boekhoudpakket. Download je boekhoudbestanden eenvoudig via Mijn RegioBank Zakelijk en upload deze handmatig in je boekhoudpakket. 

Meer over hoe handmatig koppelen werkt

PSD2 koppeling

Leveranciers van boekhoudsoftware bieden mogelijk ook een PSD2 koppeling aan. Je geeft daarbij toestemming om je rekeninggegevens met de aanbieder van het boekhoudpakket te delen. Voor een PSD2 koppeling moet je iedere 180 dagen opnieuw toestemming geven.

Meer over de PSD2 koppeling voor boekhoudpakketten

Ondernemersapp Bizcuit

Wil je al je financiële ondernemerszaken organiseren in 1 app? Kies dan voor de ondernemersapp van Bizcuit. Bizcuit koppelt je boekhouding, bankomgeving, salarisadministratie en factuurverwerking en nog veel meer.

Meer over de ondernemersapp van Bizcuit