Mogelijkheden voor zakelijke financiering


Als ondernemer heb je voldoende ideeën en plannen. Een nieuw bedrijfspand of vernieuwend project? Dat zijn mooie ambities. Een ambitie kun je niet altijd financieren met je eigen vermogen. In dat geval behoort een zakelijke financiering tot de mogelijkheden. Onze zelfstandig adviseurs denken graag met je mee over de financiering van je plannen.

Mogelijkheden bedrijfsfinanciering bij RegioBank

RegioBank heeft verschillende mogelijkheden voor een zakelijke financiering, zoals een Rekening-courant Krediet of een Bedrijfshypotheek. Je zelfstandig adviseur helpt je graag en zoekt samen met je naar de zakelijke financiering die bij je past.

Rekening-courant Krediet

Een zakelijk krediet zorgt voor extra financiële ruimte. Met een Rekening-courant Krediet van RegioBank kun je rood staan tot een afgesproken bedrag. Je kunt zelf flexibel geld opnemen en weer terugstorten. Rekening-courant Krediet vraag je aan tijdens een afspraak met de zelfstandig adviseur bij jou in de buurt.

Meer over het Rekening-courant Krediet Maak vrijblijvend een afspraak

Zakelijke hypotheek

Met een Bedrijfshypotheek financier je een bedrijfspand. Dit kan gaan over een nieuw pand of de herfinanciering van een bestaand pand. Bespreek wat je mogelijkheden zijn, en hoeveel je maximaal mag lenen, met je zelfstandig adviseur.

Meer over de Bedrijfshypotheek Maak vrijblijvend een afspraak

Alternatieven voor zakelijke financiering

Wil je een zakelijke financiering afsluiten, maar voldoe je niet aan de voorwaarden van RegioBank? Of past onze zakelijke financiering niet bij jouw situatie? Natuurlijk willen we je toch graag helpen. Daarom geven we je verschillende alternatieven voor zakelijk lenen.

Qredits: zakelijke financiering voor startende ondernemers

Past het zakelijke krediet van RegioBank niet bij je, bijvoorbeeld omdat je een startende ondernemer bent? RegioBank heeft een samenwerking met de kredietverstrekker Qredits. Zij bieden zakelijk krediet van maximaal € 250.000 aan startende en bestaande ondernemers.

Factoring via Voldaan: factuur verkopen

Vanwege de betalingstermijn duurt de betaling van uitstaande facturen weken of soms zelfs maanden. Met factoring maak je het geld vrij dat achter deze facturen zit. Terwijl je wacht op de betaling van de factor, schiet een factoringmaatschappij of een kredietverstrekker de factuur voor. RegioBank werkt samen met Voldaan. Zij zorgen dat je snel werkkapitaal hebt door het opkopen van je facturen.

Crowdfunding: financiering door investeerders

Ben je op zoek naar een zakelijke financiering? Dan kun je crowdfunding overwegen. Daarbij verzamel je geld bij investeerders tot je het gewenste bedrag hebt bereikt. Met de investeerders spreek je een tegenprestatie af. Je kunt zelf een crowdfunding starten of investeerders zoeken via een bestaand crowdfundingplatform.

Lees meer over crowdfunding voor bedrijven

Leasen

Heb je bedrijfsmiddelen nodig, zoals machines, apparaten of vervoersmiddelen? Maar wil je deze niet direct aanschaffen? Dan kun je besluiten om een bedrijfsmiddel te leasen. Daarvoor spreek je een bedrag af met de leasemaatschappij.

Wil je een bedrijfsmiddel leasen? Kijk dan eens bij de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen.

Wil je een bedrijfsauto leasen? Bezoek dan de website van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

Kredietunies

Bedrijven en ondernemers in bepaalde branches of regio's werken soms samen in een kredietunie. Heb je een bedrijf in dezelfde branche of regio? Dan kun je bij de kredietunie financiering aanvragen. De financiering ligt meestal tussen de € 50.000 en € 250.000.

Wil je meer weten over kredietunies? Kijk dan op de website van Kredietunie Nederland.

Onderhandse lening

Naast de officiële instanties kunnen ook vrienden en familie je helpen met een bedrijfsfinanciering. Dit heet een onderhandse lening. Bij een onderhandse lening raden wij aan dat je de afspraken vastlegt bij de notaris. Zo ontstaat er geen onduidelijkheid bij beide partijen.

Subsidies en regelingen overheid

De overheid biedt ook subsidies en regelingen die interessant kunnen zijn. Deze vraag je aan bij de overheid, die besluit of je aanspraak maakt op de subsidie. Je maakt meer kans op een financiering voor je onderneming, als je plan aansluit bij wat de overheid belangrijk vindt.

Meer over subsidies en regelingen voor startende ondernemers

RegioBank team

Maak een afspraak

Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden en alternatieven voor zakelijke financiering.