Mogelijkheden voor zakelijke financiering

Als ondernemer heeft u voldoende ideeën en plannen. Een nieuw bedrijfspand of vernieuwend project? Dat zijn mooie ambities. Een ambitie kunt u niet altijd financieren met uw eigen vermogen. In dat geval behoort een zakelijke financiering tot de mogelijkheden. Onze Zelfstandig Adviseurs denken graag met u mee over de financiering van uw plannen.

Mogelijkheden bedrijfsfinanciering bij RegioBank

RegioBank heeft verschillende mogelijkheden voor een zakelijke financiering, zoals een Rekening-courant Krediet of een Bedrijfshypotheek. Uw Zelfstandig Adviseur helpt u graag en zoekt samen met u naar de zakelijke financiering die bij u past.

Rekening-courant Krediet

Een zakelijk krediet zorgt voor extra financiële ruimte. Met een Rekening-courant Krediet van RegioBank kunt u rood staan tot een afgesproken bedrag. U kunt zelf flexibel geld opnemen en weer terugstorten. Rekening-courant Krediet vraagt u aan tijdens een afspraak met de Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt.

Meer over het Rekening-courant Krediet Maak vrijblijvend een afspraak

Zakelijke hypotheek

Met een Bedrijfshypotheek financiert u een bedrijfspand. Dit kan gaan over een nieuw pand of de herfinanciering van een bestaand pand. Bespreek wat uw mogelijkheden zijn en hoeveel u maximaal mag lenen met uw Zelfstandig Adviseur.

Meer over de Bedrijfshypotheek Maak vrijblijvend een afspraak

Alternatieven voor zakelijke financiering

Wilt u een zakelijke financiering afsluiten, maar voldoet u niet aan de voorwaarden van RegioBank? Of past onze zakelijke financiering niet bij uw situatie? Natuurlijk willen we u toch graag helpen. Daarom geven we u verschillende alternatieven voor zakelijk lenen.

Qredits: zakelijke financiering voor startende ondernemers

Past het zakelijke krediet van RegioBank niet bij u, bijvoorbeeld omdat u een startende ondernemer bent? RegioBank heeft een samenwerking met de kredietverstrekker Qredits. Zij bieden zakelijk krediet van maximaal € 250.000 aan startende en bestaande ondernemers.

Factoring via Voldaan: factuur verkopen

Vanwege de betalingstermijn duurt de betaling van uitstaande facturen weken of soms zelfs maanden. Met factoring maakt u het geld vrij dat achter deze facturen zit. Terwijl u wacht op de betaling van de factor, schiet een factoringmaatschappij of een kredietverstrekker de factuur voor. RegioBank werkt samen met Voldaan. Zij zorgen dat u snel werkkapitaal heeft door het opkopen van uw facturen.

Crowdfunding: financiering door investeerders

Bent u op zoek naar een zakelijke financiering? Dan kunt u crowdfunding overwegen. Daarbij verzamelt u geld bij investeerders tot u het gewenste bedrag heeft bereikt. Met de investeerders spreekt u een tegenprestatie af. U kunt zelf een crowdfunding starten of investeerders zoeken via een bestaand crowdfundingplatform.

Lees meer over crowdfunding voor bedrijven

Leasen

Heeft u bedrijfsmiddelen nodig, zoals machines, apparaten of vervoersmiddelen? Maar wilt u deze niet direct aanschaffen? Dan kunt u besluiten om een bedrijfsmiddel te leasen. Daarvoor spreekt u een bedrag af met de leasemaatschappij.

Wilt u een bedrijfsmiddel leasen? Kijk dan eens bij de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen.

Wilt u een bedrijfsauto leasen? Bezoek dan de website van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

Kredietunies

Bedrijven en ondernemers in bepaalde branches of regio's werken soms samen in een kredietunie. Heeft u een bedrijf in dezelfde branche of regio? Dan kunt u bij de kredietunie financiering aanvragen. De financiering ligt meestal tussen de € 50.000 en € 250.000.

Wilt u meer weten over Kredietunies? Kijk dan op de website van Kredietunie Nederland.

Onderhandse lening

Naast de officiële instanties kunnen ook vrienden en familie u helpen met een bedrijfsfinanciering. Dit heet een onderhandse lening. Bij een onderhandse lening raden wij aan dat u de afspraken vastlegt bij de notaris. Zo ontstaat er geen onduidelijkheid bij beide partijen.

Subsidies en regelingen overheid

De overheid biedt ook subsidies en regelingen die voor u interessant kunnen zijn. Deze vraagt u aan bij de overheid, die besluit of u aanspraak maakt op de subsidie. U maakt meer kans op een financiering voor uw onderneming, als uw plan aansluit bij wat de overheid belangrijk vindt.

Meer over subsidies en regelingen voor startende ondernemers

RegioBank team

Maak een afspraak

Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden en alternatieven voor zakelijke financiering.