Zakelijke financiering

Als ondernemer heeft u voldoende plannen. Een nieuw bedrijfspand of vernieuwend project? Dat zijn mooie ambities. Een ambitie kunt u niet altijd financieren met uw eigen vermogen. In dat geval behoort een zakelijke financiering tot de mogelijkheden. Onze Zelfstandig Adviseurs denken graag met u mee over de financiering van uw plannen.

Hoe werkt een zakelijke financiering?

Met een bedrijfsfinanciering kunt u de ambities van uw onderneming financieren. U gaat een lening aan met een externe partij. Het uitgangspunt is dat u dit terugbetaalt met rente. Een zakelijke lening kunt u onder andere gebruiken voor de financiering van een bedrijfspand, innovaties of verduurzaming.

Zakelijke financiering: welke past bij mij?

Welke bedrijfsfinanciering u kiest is afhankelijk van uw doel en de situatie van uw onderneming. Wilt u een nieuw bedrijfspand financieren, dan ligt een Bedrijfshypotheek voor de hand. Als u uw winkelassortiment uitbreidt of een nieuw vervoersmiddel aanschaft , dan is ons Rekening-courant Krediet een betere keuze. Een vervoersmiddel kunt u ook leasen. Niet iedere zakelijke financiering kunt u zomaar afsluiten. Dit hangt ervan af of uw bedrijf voldoet aan de voorwaarden. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Uw Zelfstandig Adviseur denkt graag met u mee.

Wanneer sluit ik een bedrijfsfinanciering af?

Kijk voordat u aan een zakelijke financiering denkt, eerst naar een financiering uit eigen middelen. Uw eigen vermogen inzetten of kosten besparen door een effectiever bedrijfsproces, zorgen dat u geen externe financiering hoeft af te sluiten. Als dit niet tot uw mogelijkheden behoort kunt u een zakelijke financiering afsluiten.

Voordelen zakelijke financiering

Met een bedrijfsfinanciering investeert u in uw eigen onderneming. Met deze financiering kan uw onderneming (nog) verder groeien. Mogelijk heeft u als starter ook behoefte aan een zakelijke financiering. Een startend ondernemer heeft vaak nog minder eigen vermogen en dan biedt een financiering meer mogelijkheden. Biedt u een dienst of product waarbij u veel vooraf financiert en moeten wachten op de betaling van facturen? Ook dan biedt een zakelijke financiering een uitkomst.  

Mogelijkheden bedrijfsfinanciering bij RegioBank

RegioBank heeft verschillende mogelijkheden voor een zakelijke financiering, zoals een Rekening-courant Krediet of een Bedrijfshypotheek. Uw Zelfstandig Adviseur helpt u graag en zoekt samen met u naar de zakelijke financiering die bij u past.

Rekening-courant Krediet

Een zakelijk krediet zorgt voor extra financiële ruimte. Dat heeft u soms nodig. Met een Rekening-courant Krediet van RegioBank kunt u rood staan tot een afgesproken bedrag. U kunt zelf flexibel geld opnemen en weer terugstorten. Rekening-courant Krediet vraagt u aan tijdens een afspraak met de Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt.

Meer over het Rekening-courant Krediet Maak vrijblijvend een afspraak

Zakelijke hypotheek

Met een Bedrijfshypotheek financiert u een bedrijfspand. Dit kan gaan over een nieuw pand of de herfinanciering van een bestaand pand. Bespreek wat uw mogelijkheden zijn en hoeveel u maximaal mag lenen met uw Zelfstandig Adviseur.

Meer over de Bedrijfshypotheek Maak vrijblijvend een afspraak

Alternatieven voor zakelijke financiering

Wilt u een zakelijke financiering afsluiten, maar voldoet u niet aan de voorwaarden van RegioBank? Of past onze zakelijke financiering niet bij uw situatie? Natuurlijk willen we u toch graag helpen. Daarom geven we u verschillende alternatieven voor zakelijk lenen.

Goed om te weten: we geven u deze informatie om u te helpen in de zoektocht naar een zakelijke lening. De mogelijkheden en partijen horen niet bij RegioBank en daarom zijn wij niet verantwoordelijk voor deze diensten.

Qredits: zakelijke financiering voor startende ondernemers

Past het zakelijke krediet van RegioBank niet bij u, bijvoorbeeld omdat u een startende ondernemer bent? RegioBank heeft een samenwerking met de kredietverstrekker Qredits. Zij bieden zakelijk krediet van maximaal € 250.000 aan startende en bestaande ondernemers.

Factoring via Voldaan: factuur verkopen

Vanwege de betalingstermijn duurt de betaling van uitstaande facturen weken of soms zelfs maanden. Met factoring maakt u het geld vrij dat achter deze facturen zit. Terwijl u wacht op de betaling van de factor, schiet een factoringmaatschappij of een kredietverstrekker de factuur voor. RegioBank werkt samen met Voldaan. Zij zorgen dat u snel werkkapitaal heeft door het opkopen van uw facturen.

Crowdfunding: financiering door investeerders

Bent u op zoek naar een zakelijke financiering? Dan kunt u crowdfunding overwegen. Daarbij verzamelt u geld bij investeerders tot u het gewenste bedrag heeft bereikt. Met de investeerders spreekt u een tegenprestatie af. U kunt zelf een crowdfunding starten of investeerders zoeken via een bestaand crowdfundingplatform.

Lees meer op de website van de branchevereniging Nederland Crowdfunding.

Leasen

Heeft u bedrijfsmiddelen nodig, zoals machines, apparaten of vervoersmiddelen? Maar wilt u deze niet direct aanschaffen? Dan kunt u besluiten om een bedrijfsmiddel te leasen. Daarvoor spreekt u een bedrag af met de leasemaatschappij.

Wilt u een bedrijfsmiddel leasen? Kijk dan eens bij de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen.

Wilt u een bedrijfsauto leasen? Bezoek dan de website van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

Kredietunies

Bedrijven en ondernemers in bepaalde branches of regio's werken soms samen in een kredietunie. Heeft u een bedrijf in dezelfde branche of regio? Dan kunt u bij de kredietunie financiering aanvragen. De financiering ligt meestal tussen de € 50.000 en € 250.000.

Wilt u meer weten over Kredietunies? Kijk dan op de website van Kredietunie Nederland.

Onderhandse lening

Naast de officiële instanties kunnen ook vrienden en familie u helpen met een bedrijfsfinanciering. Dit heet een onderhandse lening. Bij een onderhandse lening raden wij aan dat u de afspraken vastlegt bij de notaris. Zo ontstaat er geen onduidelijkheid bij beide partijen.

Subsidies en regelingen overheid

De overheid biedt ook subsidies en regelingen die voor u interessant kunnen zijn. Deze vraagt u aan en de overheid besluit of u aanspraak maakt op de subsidie. U maakt meer kans op een financiering voor uw onderneming, als uw plan aansluit bij wat de overheid belangrijk vindt.

RegioBank team

Maak een afspraak voor zakelijk advies

Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden en alternatieven voor zakelijke financiering.