Krediethypotheek

De Krediethypotheek is een aflossingsvrije hypotheek met een variabele rente. Aflossen en weer opnemen mag onbeperkt en zonder vergoeding voor het renteverlies van de bank. Omdat de Krediethypotheek een aflossingsvrije hypotheek is, bent u niet verplicht af te lossen tijdens de looptijd.

Let op: Deze hypotheek kunt u niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om u te informeren als u deze hypotheek heeft.

Wat is een Krediethypotheek

De Krediethypotheek is een aflossingsvrije hypotheek met een variabele rente. Aflossen en weer opnemen mag onbeperkt en zonder vergoeding voor het renteverlies van de bank. De Krediethypotheek is een 'aflossingsvrije' hypotheek. Dat betekent dat u niet verplicht bent om de hypotheek tijdens de looptijd af te lossen. Op de einddatum lost u pas af. Dit kan met eigen middelen of bij de verkoop van uw woning. Kenmerkend voor de Krediethypotheek is dat bij aanvang van de hypotheek een kredietlimiet wordt afgesproken. U kunt tot aan deze kredietlimiet onbeperkt en zonder bijkomende kosten geld opnemen.

Kenmerken

Bij de Krediethypotheek betaalt u een variabele rente. Dit betekent dat de rente, en dus ook uw maandlasten, op deze hypotheek tijdens de looptijd kan dalen of stijgen. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen.

De actuele rente van de Krediethypotheek is momenteel 2,44%.

Krediethypotheek en de belasting

Naast dat u de hypotheek moet gebruiken voor aankoop, verbetering of onderhoud van de eigen woning, gelden per 1 januari 2013 aanvullende voorwaarden. Zo kunt u de rente alleen nog aftrekken van uw belastbaar inkomen als u een annuïtaire of lineaire hypotheek heeft die u binnen 30 jaar volledig aflost. Heeft u geld opgenomen voor consumptieve uitgaven? Dan valt de Krediethypotheek in box 3 en is de rente fiscaal niet aftrekbaar.

Heeft u vragen?

Of wilt u meer informatie over uw hypotheek, neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur. Hij helpt u graag.