Alles over pensioen

  • Fiscaal vriendelijk sparen of beleggen
  • Geen kosten over inleg en uitkering
  • Geen verplichte inleg

Meer over onze pensioenrekening

Met een aanvullend pensioen vergroot je jouw pensioenpotje voor later. Droom je ervan om eerder te stoppen met werken? Of wil je een mooi bedrag opzij zetten voor tijdens je pensioen? Dan is onze Aanvullend Pensioen Opbouwrekening misschien iets voor jou. Hiermee zet je nu geld opzij, om straks te genieten van je oude dag.

Wat is aanvullend pensioen? 

Als je in Nederland woont, heb je recht op een AOW-uitkering als je de pensioenleeftijd bereikt: het wettelijke basispensioen vanuit de overheid. Werk je in loondienst, dan bouw je daarnaast waarschijnlijk ook pensioen op bij je werkgever. Maar je kunt ook zélf aanvullend pensioen opbouwen. Niet alle werkgevers bieden een pensioenregeling aan (of wellicht is de regeling onvoldoende). En als zelfstandige bouw je ook niet automatisch pensioen op. Dan is het mogelijk slim om aanvullend pensioen op te bouwen.

Daarom je pensioen aanvullen bij RegioBank

Fiscaal vriendelijk

Je inleg kun je -tot een bepaald bedrag- bij je aangifte inkomstenbelasting aftrekken. Pas als je jouw geld krijgt uitgekeerd, betaal je belasting.
Hand met keuze voor periode (kalender) en rente (percentage)

Variabele of vaste rente

Je kunt kiezen tussen een variabele rente die kan stijgen en dalen, of een deposito waarbij de rente vast staat tijdens de looptijd van minimaal 1 en maximaal 30 jaar.
Pijl onder euroteken wijst omhoog

Sparen en/of beleggen

Naast sparen, kun je ook beleggen voor je pensioen. Let op: met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Zelf benodigd bedrag berekenen

Wanneer wil je met pensioen? Via de handige tool MijnGetal kun je zelf uitrekenen welk bedrag je nodig hebt, als je eerder wil stoppen met werken. Let hierbij ook op de fiscale regelgeving en gevolgen.

Meer over pensioen aanvullen