Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

 • Maandelijkse uitkering
 • Vaste rente tijdens looptijd
 • Geen kosten over storting en uitkeringen

Vraag de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening aan

Maandelijks een aanvulling op je AOW of pensioen

Elke maand een vast bruto bedrag als aanvulling op je pensioen of AOW. Dat kan via de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Daarmee zet je eenvoudig je opgebouwde lijfrentebedrag om in een maandelijkse uitkering.

De Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is een geblokkeerde rekening met een vaste rente. Heb je een lijfrentebedrag opgebouwd bij een verzekeraar of bank, dan kun je dat laten storten op deze uitkeringsrekening. Vanaf die rekening ontvang je dan elke maand een bedrag als aanvulling op je pensioen en/of AOW. Over die uitkeringen betaal je loonheffingen.

Heb je meerdere lijfrenterekeningen of -verzekeringen die op verschillende momenten aflopen? Dan kun je meerdere Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekeningen openen.

Wanneer maken we de uitkering over?

Je vindt de dagen waarop we de uitkering overboeken in dit overzicht.

Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening
in het kort

 • Zelf bepalen wanneer de uitkering begint
 • Bruto-uitkering hangt af van looptijd, inleg en rente
 • Maandelijks een uitkering op je rekening
 • Hoogte bruto-uitkeringen blijft tijdens looptijd gelijk

Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening aanvragen

Zo werkt de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

 • Je bepaalt zelf het moment waarop de uitkering begint. Uiterlijk in het vijfde jaar nadat je de AOW leeftijd hebt bereikt, moet je het opgebouwde bedrag omzetten naar een lijfrente-uitkeerproduct.
 • Je adviseur berekent je bruto-uitkering per maand. Hoeveel dit is, hangt af van de looptijd, je inleg en de rente.
 • Het bedrag wordt minimaal verspreid over vijf jaar uitgekeerd. Langer mag ook. Elke maand storten wij de uitkering op je rekening. Er zit een maximum aan dit bedrag, wat verschilt per jaar. Informeer hierover bij je adviseur. Wij keren je een nettobedrag uit. Wij houden loonheffingen op het brutobedrag in en dragen deze af aan de Belastingdienst.
 • De hoogte van de bruto-uitkeringen blijft tijdens de looptijd gelijk. Je kunt dit tussentijds niet wijzigen. De netto-uitkeringen kunnen variëren.

Wil je tussentijds beëindigen?

De Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is een geblokkeerde rekening. Dit betekent dat je tussentijds, naast de uitkeringen, geen extra geld kunt opnemen. Wil je de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening beëindigen vóór het einde van de afgesproken looptijd? Dan betaal je hiervoor kosten. Ook heeft dit grote fiscale gevolgen. Kijk voor meer informatie in de productvoorwaarden en vraag je zelfstandig adviseur naar deze fiscale gevolgen en kosten.

Team van Hypotheekdesk Lochem

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie over een aanvulling op je pensioen of AOW via de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening? Je zelfstandig adviseur neemt graag de tijd om je bij te praten. Je bent van harte welkom.