Inlooppunt De Open Deur Rijssen krijgt als eerste donatie uit het VoordeBuurt Fonds

Inlooppunt De Open Deur Rijssen

Op woensdag 22 juli heeft een delegatie van RegioBank en het Oranje Fonds op feestelijke wijze de cheque overhandigd aan de oprichters van het Inlooppunt De Open Deur. Deze stichting krijgt als eerste een donatie uit het VoordeBuurt Fonds. Het fonds is een samenwerking van het Oranje Fonds en RegioBank.

Mooie samenwerking, mooi resultaat

Het VoordeBuurt Fonds steunt Inlooppunt De Open Deur met een bedrag van € 10.000. Hiermee is een klein deel van de kosten gedekt. Het Inlooppunt draait helemaal op vrijwilligers, krijgt geen subsidie van de overheid en is voor de exploitatie afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Daarom hebben ze samen met Otten & Flim, Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Rijssen, een inzamelingsactie gedaan via het inzamelingsplatform van het VoordeBuurt Fonds. Hiermee hebben ze maar liefst € 4.340 opgehaald. Een heel mooi resultaat, vooral ook omdat de campagne net begon toen de coronacrisis uitbrak. Gerdien Koedijk vertelt. ‘Wat ontzettend mooi dat zoveel mensen hun hart hebben laten spreken en een donatie hebben gedaan. Zo dragen we samen bij aan een fijne plek voor iedereen. Want een sociaal Rijssen maken we samen. Beste donateurs, hartelijk dank voor jullie bijdragen!’

Maarten Otten van Otten & Flim vertelt

‘In 2019 introduceerde RegioBank samen met het Oranje Fonds het VoordeBuurt Fonds. Wij waren meteen heel enthousiast over dit initiatief. Wij weten heel goed wat er speelt in Rijssen en daarom dachten we direct aan Inlooppunt De Open Deur. Hoe mooi is het dat we hiermee laten zien dat we samen iets doen tegen eenzaamheid. Dat we in Rijssen naar elkaar omkijken en om elkaar geven. Daar zetten we ons graag voor in. En wat zijn we blij dat het Inlooppunt nu een heel mooi bedrag van € 14.340 krijgt.’

Meer over Inlooppunt De Open Deur

Inlooppunt De Open Deur in Rijssen is opgezet om ontmoeting en verbondenheid te bevorderen en zo eenzaamheid tegen te gaan. Uit cijfers blijkt namelijk dat een derde van de inwoners van Rijssen-Holten zich wel eens eenzaam voelt. In september 2019 opende Inlooppunt De Open Deur haar deuren. Ruim 30 vrijwilligers zorgen er sindsdien voor dat inwoners elkaar daar overdag ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Meer over het VoordeBuurt Fonds

Het VoordeBuurt Fonds draagt bij aan een sociaal vitale buurt. Een buurt waarin je fijn woont, je thuis voelt en waar mensen naar elkaar omkijken. Dát willen het Oranje Fonds en RegioBank voor de buurtbewoners. Ook in Rijssen neemt het aantal sociale voorzieningen af. En trekt de overheid zich terug. Bewoners gaan daarom steeds vaker zelf initiatieven opzetten om Rijssen levendig te houden. Deze mensen helpen we graag met geld en een inzamelingsplatform.

Delen via