539 gastlessen tijdens ‘Week van het geld’ door adviseurs en medewerkers

Wijzer in geldzaken organiseert van 27 maart t/m 31 maart de twaalfde editie van de Week van het geld. Alle banken in Nederland participeren hieraan en laten bankmedewerkers gastlessen geven. RegioBank adviseurs en medewerkers geven in totaal 340 ‘Bank voor de klas’ gastlessen en 199 ‘Eurowijs’ gastlessen deze week. Ze doen de Cash Quiz van de Nederlandse Vereniging van Banken of geven les met het lesmateriaal van financieel educatieprogramma Eurowijs. Zo gaf Rein Wispelweij, directeur van RegioBank, ook een gastles aan Groep 5 van Basisschool Het Kofschip in Ouderkerk a/d Amstel.

Financieel zelfstandig

Financiële educatie voor kinderen is ontzettend belangrijk. RegioBank zet zich samen met andere banken in om kinderen voor te bereiden op financiële zelfstandigheid door het aanleren van financiële vaardigheden. Dit doen we met speciaal ontwikkelde lesprogramma’s en interactieve gastlessen, waaronder lesmateriaal van Eurowijs. Zo zetten we ons gezamenlijk in voor kinderen in de buurt.

Thema
Het thema van Wijzer in Geldzaken is ‘Bedwing de bling’. Daarmee wordt gefocust op het kopen van nieuwe spullen, die bijvoorbeeld worden aangeprezen door influencers op sociale media. In de Week van het geld spreken bankmedewerkers met de scholieren over het weerstaan van deze spullen en wat de financiële gevolgen kunnen zijn als je toch zwicht.