Goede voornemens volhouden

Goede voornemens in formaat 1200 bij 628
Meer omkijken naar mensen in de buurt, een gezonder leven, meer geld sparen… Het zijn allemaal heel goede voornemens. Maar ze vólhouden, dat is het lastigst. Geldt dat voor jou ook? Met deze tips maak je het jezelf makkelijker!

Doe het niet alleen

Samen sta je sterk. Omring je daarom met mensen die dezelfde goede voornemens hebben en ga samen de uitdaging aan. Wil je bijvoorbeeld twee keer per week hardlopen? Zoek dan een buur met dezelfde missie en train samen. Mooi meegenomen: Je draagt meteen bij aan meer buurtzaamheid!

Niet laten, maar doen

Wist je dat het veel makkelijker is om nieuwe gewoontes aan te leren dan oude gewoontes af te leren? Gebruik dit in je voordeel. In plaats van minder vaak op je telefoon te kijken, kun je bijvoorbeeld een buurtapp openen of vaker een berichtje sturen naar familie en vrienden. Zo gebruik je je smartphone op een positieve manier.

Houd je goede voornemens klein

Goede voornemens draaien vaak om gedrag. En juist dat is heel moeilijk om te veranderen. Houd je voornemens daarom klein. Meld je bijvoorbeeld niet meteen aan als vrijwilliger in het verzorgingstehuis, maar maak eerst wat vaker een praatje met de buren. Een kleinere stap die je makkelijker volhoudt.

Hoe vaker, hoe beter

Naast dat het handig is om de goede voornemens klein te houden, is het een goed idee om de bijbehorende handeling vaak terug te laten komen. Plan bijvoorbeeld wekelijks een moment in waarin je kijkt hoe het gaat met de spaarvoornemens. Zo voorkom je dat je deze vergeet.

Goed voornemen: kijk eens op NLvoorelkaar.nl

Wil je graag mensen helpen en zoek je hiervoor nog inspiratie? Ga dan naar NLvoorelkaar.nl. Op deze site vind je allerlei oproepjes van mensen die hulp kunnen gebruiken bij eenmalige klussen. Een tuinhekje repareren, bijvoorbeeld. Liever toch een grote stap maken? Je vindt op deze site ook mooie vrijwilligersfuncties.

Ga naar NLvoorelkaar.nl