Groentehal Oosterik uit Tubbergen Buurtzaamste Ondernemer 2022

Vrijdag 18 november tijdens de Dag van de Ondernemer een initiatief van MKB Nederland is Groentehal Oosterik uit Tubbergen uitgeroepen tot Buurtzaamste Ondernemer 2022. De Buurtzaamste Ondernemer van het jaar-verkiezing is een initiatief van RegioBank en beleeft dit jaar haar eerste editie. Deelname is voorbehouden aan ondernemers die in hoge mate oog hebben voor de belangen van hun buurt. Zowel economisch als sociaal. Oftewel ondernemers die mede dankzij hun inspanningen de buurt vitaal houden en zelfs vooruit helpen.

Bijna 1000 publieksstemmen

Groentehal Oosterik uit Tubbergen is dé winnaar van 2022 omdat deze fruit- en groentewinkel zich bovengemiddeld inzet voor de buurt door het lokale verenigingsleven te sponsoren. Maar ook door samen te werken met mensen met een beperking en een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dat dit in de buurt ook gedragen wordt, bleek uit de bijna 1000 stemmen die de groentehal in een korte publiekscampagne kreeg. Naast een publieksstemming telde ook het juryrapport mee in de uiteindelijke uitkomst. In deze jury waren vertegenwoordigd Rein Wispelweij (directeur RegioBank), Jeroen Dijst (CRO de Volksbank), Joris Verheij (Directeur Zakelijk de Volksbank), Leendert-Jan Visser (MKB Nederland), Josette Dijkhuizen (hoogleraar Duurzame inzetbaarheid ondernemers).

“Groentehal Oosterik is een ondernemer die de buurt al 2 generaties vooruit helpt en erg betrokken is. Dit blijkt ook uit het aantal plublieksstemmen. Wat ons betreft een terechte winnaar van de prijs Buurtzaamste Ondernemer van het jaar”

aldus Rein Wispelweij directeur RegioBank en voorzitter van de kiescommissie.

Verjaardagsboxen Tubbergen

De Buurtzaamste Ondernemer van het jaar krijgt een cheque ter waarde van € 2.000. Martijn Oosterik heeft hier direct al een bestemming voor. En dat deze bestemming ook in de buurt ligt is niet verwonderlijk. “Ik wil het hele bedrag doneren aan Verjaardagsbox Tubbergen. Dankzij dit prachtige initiatief kunnen jarige kinderen, met ouders die het niet breed hebben, toch een geweldig verjaardagspartijtje organiseren", aldus de Tubbergenaar.

Ondernemen in de buurt

Lokale ondernemingen zijn essentieel voor de economie en de werkgelegenheid. Een onderneming die zich bovendien buurtzaam opstelt, toont nog eens extra zijn betrokkenheid bij het welzijn en de vitaliteit van de buurt. Door toeleveranciers en werknemers zo dicht mogelijk bij huis te zoeken, of bijvoorbeeld de sportvereniging te ondersteunen. Of zijn of haar netwerk zo in te zetten dat de mensen uit de buurt daar hun voordeel mee kunnen doen. “Ondernemers in de buurt zijn de ruggengraat van de Nederlandse samenleving. Door actief in de buurt bezig te zijn helpen ze de buurt in meerdere opzichten vooruit”, aldus Leendert-Jan Visser directeur MKB Nederland en jurylid van de kiescommissie.

Kennismaken met een adviseur?

Wil je ook onze service ervaren? Onze adviseurs maken graag kennis met je in een vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak