Kans op rentedaling
In de gemeente Rotterdam steeg de gemiddelde WOZ-waarde zelfs met 11,4%. Koploper is de gemeente Oldambt in Groningen met een waardestijging van 12,4%. Grote kans dat ook jouw woning meer waard is geworden. Hierdoor kom je wellicht in aanmerking voor een lagere hypotheekrente.
Hoe werkt het?
We baseren je hypotheekrente op de verhouding tussen je WOZ-waarde en de hoogte van je hypotheek. Op basis hiervan val je in een bepaalde tariefgroep. Hoe hoger ons risico, hoe hoger de tariefgroep en hoe meer rente je betaalt. Een hogere WOZ-waarde verkleint ons risico en betekent mogelijk een lagere rente.
Wat kun je doen?
Om te weten of je in aanmerking komt voor een renteverlaging, hebben we een WOZ-taxatieverslag nodig. Dit vind je bijvoorbeeld op de website van je gemeente en kun je gratis downloaden. Het WOZ-taxatieverslag mag niet ouder zijn dan 12 maanden. Wij zetten de marktwaarde van je woning op 85% van de WOZ-waarde. Is je openstaande hypotheekschuld hoger dan 75% van de WOZ-waarde? Regel dan een taxatierapport. Lees hier meer over de documenten.
Rente verlagen door hogere WOZ-waarde?
Wist je dat het heel simpel is om het taxatieverslag of taxatierapport aan ons door te geven? Dit doet de via de RegioBank App of Mijn RegioBank. Wij berekenen vervolgens of je in aanmerking komt voor een lagere hypotheekrente. Je kunt een hogere WOZ-waarde uiteraard ook via je zelfstandig adviseur doorgeven.
Handig om te weten
Ook door een verbouwing kan de WOZ-waarde van je woning behoorlijk stijgen. De meest impactvolle verbouwingen zijn het verduurzamen van de woning, het aanpakken van de badkamer en de keuken en het creëren van meer ruimte. Lees hier hoe dat zit.
Zoek je meer informatie over de WOZ-waarde van je woning? Of wil je weten over hoe je een waardestijging aan ons doorgeeft?
Meer informatie over WOZ-waarde en hypotheekrentes
Zo verhoogt je de WOZ-waarde van je huis
Alles over de hypotheekrentes van RegioBank
Dit zijn onze tariefgroepen