RegioBank laat buurtwensen in vervulling gaan

Een buurt waar mensen elkaar tegenkomen, naar elkaar omkijken en samen dingen ondernemen. Dát is waar het bij RegioBank om draait. Wij dragen ons steentje bij door te bouwen aan een fijne, leefbare buurt. En dat doen we graag samen. Daarom vroegen we rond de jaarwisseling wat jij wenst voor jouw buurt. We ontvingen ruim 600 mooie buurtwensen. De komende maanden gaan veel daarvan in vervulling. Via een donatie van RegioBank of via een van onze sociale programma’s.

Deze buurtwensen ontvangen een cheque met donatie van RegioBank

1.Emmer-Compascuum: Opknapbeurt van lokale muziekkoepel (Donatie € 2.000)
De muziekkoepel in het centrum van Emmer-Compascuum krijgt een opknapbeurt. Zo wordt dit weer een belangrijke plek voor optredens, ontmoetingen en andere buurtactiviteiten. Kortom, een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud.

2.Deventer: Een Jam-Studio voor de jeugd (Donatie € 2.000)
In Deventer kunnen jongeren van 15 - 20 jaar straks terecht bij de Jam-Studio. In deze studio gaan ze aan de slag met muziek, hun talenten ontdekken en passie beoefenen. Zo leren ze met hun gevoelens en emoties om te gaan en deze onder woorden te brengen door het schrijven van teksten en maken van muziek.

3.’s-Hertogenbosch: Een wijkbus voor ouderen (Donatie € 2.000)
De wijken Kruiskamp en Schutskamp wilden heel graag iets doen tegen de groeiende eenzaamheid onder ouderen. Er komt nu een wijkbus die vijf dagen per week langs belangrijke wijkvoorzieningen rijdt. Zo kunnen de oudere wijkbewoners weer op eigen kracht op pad te gaan en andere mensen ontmoeten, gebruikmaken van zorgvoorzieningen of boodschappen doen.

4.Berghem: Gereedschap voor een moestuin (Donatie € 2.000)
In Berghem kunnen inwoners binnenkort heerlijk moestuinieren in een permacultuur moestuin. Ze gaan er biologische groenten kweken, elkaar ontmoeten en samenwerken met buurtbewoners. Met de donatie van RegioBank gaan ze onder andere gereedschappen en andere benodigdheden aanschaffen.

5.Raamdonksveer: Een basketbalpaal voor de jeugd (Donatie € 2.000)

Benraatshoef is een mooie ontmoetingsplaats voor de jeugd in Raamdonksveer. Voor de jongsten was er al een Teqball tafel. Maar voor de oudere jeugd was er nog niks. Zij krijgen nu een basketbalpaal. En zo wordt Benraatshoef een plek waar jongeren van alle leeftijden samen bewegen en elkaar ontmoeten.

6. Krimpen aan den IJssel: Upgrade van buurtkamer in woonflat (Donatie € 600)
Buurtkamer Amaliaflat is een ontmoetingsplek in Krimpen aan den IJssel. Iedereen kan hier binnenlopen voor een kopje koffie, thee, spelletjes of een praatje. Met de donatie van RegioBank kunnen er nieuwe spelletjes, een airfryer en keukenapparatuur voor hapjes worden aangeschaft. Ook komt er een banner voor de flat, zodat bewoners de buurtkamer beter weten te vinden.

7.Venlo: Een kleurrijke buurt vol bloemen (Donatie € 750)
Buurtbewoners gaan in Venlo zomerplanten verkopen en zorgen zo samen voor een bloeiende buurt. Ze gaan tweewekelijks activiteiten organiseren voor de buurt, om samen alle bloemen en planten in top conditie te houden. Dit zorgt voor meer verbinding tussen de buurtbewoners en het vergroot de leefbaarheid van de buurt.

Ook iets doen voor je buurt?

Er gaan ook buurtwensen in vervulling via onze reguliere programma’s het VoordeBuurt Fonds en crowdfundingsplatform Samen voor de buurt. Via deze programma’s steunen we lokale projecten die het buurtgevoel vergroten. Wil je ook investeren in je buurt, met een mooi lokaal project? Informeer bij een zelfstandig adviseur van RegioBank naar de mogelijkheden.

Vind een zelfstandig adviseur bij jou in de buurt

Naar onze buurtzame initiatieven