RegioBank maakte al een verschil in 74 buurten

Spelende kinderen in een springkussen
Bij RegioBank dragen wij ons steentje bij door te bouwen aan een fijne, leefbare buurt. We steunen lokale projecten die het buurtgevoel vergroten. En realiseren samen met lokale verenigingen, stichtingen en buurtbewoners projecten die voor verbinding zorgen en bijdragen aan de leefbaarheid van de buurt.

Via onze programma’s Samen voor de buurt en het VoordeBuurt Fonds realiseerden we al 74 mooie lokale initiatieven. Zoals een duofiets voor minder mobiele dorpsbewoners, een fijne speeltuin voor kinderen of opknapbeurt voor het dorpshuis, zodat er ook in de toekomst volop mogelijkheden zijn voor leuke activiteiten.

Leuker, veiliger, socialer

Afgelopen jaar konden door corona veel buurtactiviteiten helaas niet doorgaan. Maar gelukkig kon er ook heel veel wél. Zo hebben zelfstandig adviseurs van RegioBank samen met buurtbewoners twintig initiatieven gedaan die bijdroegen aan een schone en leefbare buurt. Er werd groen aangeplant, zwerfafval opgeruimd en speeltuinen aangelegd. Daarnaast zorgden 41 lokale initiatieven voor meer sociale contacten in de buurt. Bijvoorbeeld door samen te koken of een pluktuin te onderhouden. Ook droegen ruim 13 initiatieven bij aan het behoud van voorzieningen. Zoals het opknappen van een kinderboerderij, hertenkamp en ijsbaan.

De cijfers tot nu toe

De zelfstandig adviseurs van RegioBank hebben al:

  • 74 buurtzame initiatieven afgerond
  • € 253.661,96 opgehaald met crowdfunding
  • € 164.215,00 uitgekeerd via het VoordeBuurt Fonds

Ook iets doen voor je buurt?

Klik hier voor meer informatie. Of informeer bij je zelfstandig adviseur naar de mogelijkheden. Ben je geen klant bij RegioBank? Geen probleem. Loop gerust binnen, bel of stuur een e-mail naar een zelfstandig adviseur van RegioBank bij je in de buurt.

Vind een zelfstandig adviseur bij je in de buurt

Naar onze buurtzame initiatieven