Creditcard gestolen op vakantie. Wat nu?

Dame word bestolen
Sneller door tolpoortjes, een auto huren om je vakantiebestemming te verkennen en overal ter wereld geld opnemen bij een geldautomaat. De RegioBank Creditcard is superhandig op vakantie! Maar steelt iemand je creditcard? Dan kan dat nare gevolgen hebben. Zo beperk je financieel leed.

Neem contact op met ICS

Een creditcard is een betrouwbaar en veilig betaalmiddel in binnen- en buitenland. Maar als iemand je creditcard steelt is het belangrijk dit zo snel mogelijk te melden bij de afdeling Verlies & Diefstal van International Card Services (ICS), de uitgever van je RegioBank Creditcard. Je kunt hen 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op telefoonnummer +31 (0)20 - 6 600 611. Zij blokkeren dan direct je creditcard. Neem ook contact met hen op als je fraude vermoedt, of als je je creditcard bent kwijtgeraakt.

Tip: zet voor je op vakantie gaat het telefoonnummer vast in je telefoon. Dat scheelt weer zoeken in geval van nood.

Doe aangifte bij de politie

Elk vakantieland heeft ze: zakkenrollers. Je hoeft maar even afgeleid te zijn en de dief slaat zijn kans. Berg daarom je portemonnee altijd goed op. Als je creditcard toch wordt gestolen of je vreemde afschriften op je overzicht ziet, doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de lokale politie. In het land waar je op dat moment verblijft. De Nederlandse politie neemt namelijk geen buitenlandse aangiftes op. Vergeet niet om een schriftelijk bewijs van je aangifte te vragen voor je verzekering.

Regel een vervangend betaalmiddel

Je kunt meteen bij de afdeling Verlies & Diefstal een vervangende creditcard aanvragen, maar het duurt even voordat die in het buitenland arriveert. Daarom is het slim ook je gewone betaalpas mee te nemen. Ga je op vakantie buiten Europa? Vergeet dan niet pinnen buiten Europa aan te zetten. Voor de meeste betaalpassen staat dit namelijk standaard uit. Zit je toch zonder geld in het buitenland? Dan kun je in geval van nood emergency cash aanvragen  bij RegioBank.

Tip: Wist je dat je online aankopen met de RegioBank Creditcard extra kunt beveiligen? Je kunt zelf een wachtwoord en e-Code aanmaken. Dan kan niemand zonder je toestemming online betalen met je creditcard.

Nog geen RegioBank Creditcard?

De RegioBank Creditcard is voor klanten met de Bankrekening Plus Betalen of de Jongerenbetaalrekening. Interesse?

Vraag de RegioBank Creditcard online aan

Delen via

Lees meer over zorgeloos op vakantie