Ik stap over van bank. En mijn verzekeringen dan?

Moet ik me zorgen maken over mijn verzekeringen als ik overstap van bank?Moet ik me zorgen maken over mijn verzekeringen als ik overstap van bank?
Nederlanders houden van zekerheid. We hebben voor bijna alles wel een verzekering. Grote kans dat ook bij jou iedere maand allerlei premies worden afgeschreven. Hoe zorg je ervoor dat alle verzekeringsinstanties straks op de hoogte zijn van je nieuwe bankrekeningnummer?

Over het antwoord kunnen we kort zijn. Je hoeft zelf niets te doen als je elke maand automatisch de verzekeringspremies betaalt. De Overstapservice geeft namelijk je nieuwe rekeningnummer door aan alle bedrijven die via automatische incasso de premie van je bankrekening schrijven.

Wat is de Overstapservice?


De Overstapservice is een service van alle Nederlandse banken. Zodra je een betaalrekening bij de RegioBank hebt geopend, vraag je samen met de zelfstandig adviseur de Overstapservice gratis aan. De service geeft je overstap vervolgens door aan alle bedrijven en instanties met een Nederlands rekeningnummer, die met automatische incasso’s geld van je rekening schrijven. Daaronder vallen ook al je verzekeringen. Je hoeft dus niet alle maatschappijen zelf op de hoogte te stellen van je nieuwe bankrekeningnummer.

De Overstapservice loopt dertien maanden door. In die dertien maanden stuurt de Overstapservice alle bij- en afschrijvingen die op je oude rekeningnummer binnenkomen, door naar je nieuwe rekeningnummer.

Hulp van de zelfstandig adviseur


Als je overstapt naar RegioBank krijg je altijd hulp van je zelfstandig adviseur. Hij of zij kan in het systeem precies zien welke afschrijvingen worden doorgestuurd van je oude naar je nieuwe bankrekening. Zelf kun je dit ook zien op je rekeningafschriften of in Mijn RegioBank. Er zijn dus geen risico’s.

Delen via