Wat speelt er in jouw regio?

RegioBank is een aanjager van het gesprek over leefbaarheid in de Nederlandse regio en vindt het daarom ontzettend belangrijk dat het perspectief van de regio aandacht krijgt in de Europese verkiezingscampagne. Daarom maakt RegioBank graag het eerste Regio-EU verkiezingsdebat mede mogelijk.

Op 30 mei organiseert RegioBank het Regio EU-Verkiezingsdebat van 13 tot 15 uur in Amersfoort. Kandidaat Europarlementariërs gaan die middag met elkaar in debat over regionale uitdagingen, waar Europa direct of indirect invloed op heeft. Hoe zorgt Europa voor leefbare, goed bereikbare en aantrekkelijke regio's? Wat kan Europa betekenen voor de woningvoorraad in de regio? En hoe kunnen lokale ondernemers mee in de Europese energietransitie?

Europa naar de regio

De discussies in Brussel voelen voor veel Nederlanders helaas nog altijd te veel aan als een ver-van-mijn-bedshow. Maar Europese besluiten hebben vaak directe invloed op onze leefomgeving. RegioBank pakt de laatste jaren steeds meer en vaker de rol als aanjager van het gesprek over leefbaarheid in de Nederlandse regio’s. Dit doen we door het organiseren van de Nationale DorpenTop. De oproep om een minister voor Regiozaken. En het aanbieden van de Toekomstagenda van de Regio, in Den Haag. Ook in de Europese Verkiezingen mogen regionale thema’s niet ontbreken. Daarom maakt RegioBank het eerste Regio EU-verkiezingsdebat mede mogelijk.

Aanmelden

Mocht je een vraag hebben die je tijdens het debat wilt stellen aan de Europarlementariërs? Laat dat dan weten via:

Aanmelden voor het regio EU-Verkiezingsdebat