Vacature minister voor Regiozaken

Nederland is op zoek naar een minister voor Regiozaken die oog heeft voor het mooie en Innovatieve dat in de regio gebeurt. Iemand die weet wat er speelt in de verschillende regio’s, die in alle landstalen en streekdialecten echt kan luisteren, en die zich voluit inzet voor de groei en bloei van heel Nederland. Een minister die de regio volwaardig representeert aan tafel en voor wie juist Den Haag geldt als een werkbezoek.

Functie-eisen

  • Je hebt kennis van zaken over wat er in de regio speelt.
  • Je beschikt over een sterk netwerk in zowel de regio als Den Haag.
  • Je bent een bruggenbouwer en weet goed de belangen van de regio te behartigen.
  • Je neemt de mentaliteit van de regio mee: je bent ondernemend en je voegt de daad bij het woord en hebt een langetermijnvisie.

Wat heeft de regio te bieden?

Iedere regio is uniek en heeft haar eigen cultuur, geschiedenis, plaats en karakter. Van noaberschap tot mienskip: elke regio vult op een eigen manier in hoe je samen, met en naast elkaar leeft. Voor duurzame oplossingen en beleid moet politiek Den Haag vaker naar mensen uit de regio luisteren. Want juist de inwoners in de regio barsten van ideeën en oplossingen om de leefbaarheid en bedrijvigheid in hun woonplaats te verbeteren.

Toekomstagenda

De minister voor Regiozaken hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden. Ondernemers, bestuurders en inwoners uit de regio hebben hun dromen en ideeën op de Toekomstagenda gezet. Een inhoudelijke aanmoediging voor de nog aan te stellen minister voor Regiozaken.

Herken jij je in deze rol? Reageer dan via buurtzaam@regiobank.nl of kijk voor meer informatie op regiobank.nl/toekomstagenda.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.