Samen voor een sociale en gezellige buurt

RegioBank en het Oranje Fonds hebben samen het VoordeBuurt Fonds opgericht. Met dit fonds ondersteunen we initiatieven die de lokale betrokkenheid vergroten. Want een mooiere samenleving begint in de buurt. Heeft u ook een lokaal project waarmee u uw buurt een stukje mooier maakt? En waarvoor u een bijdrage uit het VoordeBuurt Fonds goed zou kunnen gebruiken? Lees dan snel verder en kijk of u een aanvraag kunt doen.

Een sociaal vitale buurt

Met het VoordeBuurt Fonds willen we initiatiefnemers helpen de buurt sociaal vitaal te houden. Een dorp of buurt waarin je fijn woont, je thuis voelt en waar mensen naar elkaar omzien. Dát willen we voor onze klanten. In veel dorpen en kleine steden neemt het aantal sociale voorzieningen af. En ook de overheid trekt zich terug. Dorpsbewoners gaan daarom steeds vaker zelf initiatieven opzetten om de buurt levendig te houden. Deze mensen helpen we graag met geld en een inzamelingsplatform.

Hoe werkt het fonds?

Met het VoordeBuurt Fonds helpen we de buurt sociaal vitaal te houden. Een dorp of buurt waarin iedereen fijn woont, zich thuis voelt en waar mensen naar elkaar omkijken. Dát willen we voor onze klanten. In veel dorpen en kleine steden neemt het aantal sociale voorzieningen af. En ook de overheid trekt zich terug. Buurtbewoners gaan daarom steeds vaker zelf initiatieven opzetten om de buurt levendig te houden. Met het Voordebuurt Fonds helpen we deze mensen graag met geld en een inzamelingsplatform.

Campagne voeren voor zoveel mogelijk donaties

Als het project aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan het een bijdrage krijgen vanuit het VoordeBuurt Fonds van maximaal € 10.000. Uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank kan u meer vertellen over de voorwaarden.

  • Voldoet uw project aan de criteria? Dan krijgt uw project een bijdrage uit het fonds. Op voorwaarde dat u ook geld ophaalt via het inzamelingsplatform van het VoordeBuurt Fonds.

  • Hier helpen we u bij door samen met uw Zelfstandig Adviseur campagne te voeren. Met als doel om zoveel mogelijk donaties voor uw project te werven.

  • Lees hoe Inlooppunt De Open Deur uit Rijssen als eerste project een donatie uit het VoordeBuurt Fonds heeft gekregen. En samen met Otten & Flim, Zelfstandig Adviseur van RegioBank, een succesvolle inzamelingsactie heeft gehouden.

Zo doet u een aanvraag

Bent u ook enthousiast na het lezen van de informatie? En denkt u dat uw project in aanmerking komt voor een bijdrage uit het VoordeBuurt Fonds? Zo dient u een aanvraag in.

  • Laat uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank weten dat u graag een aanvraag voor een bijdrage uit het VoordeBuurt Fonds wil doen.

  • Uw adviseur stuurt u een link waarmee u de aanvraag online kunt doen. Doe dit eventueel samen met uw adviseur.

  • Het Oranje Fonds neemt de aanvraag in behandeling. En kijkt of uw project past bij de criteria van het VoordeBuurt Fonds.

  • Van het Oranje Fonds hoort u of uw project een bijdrage krijgt.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het VoordeBuurt Fonds? Of wilt u weten of uw project een bijdrage kan aanvragen? Neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank.

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina

Meer over VoordeBuurt

Meer VoordeBuurt