Waarom wij ons inzetten voor een leefbare buurt

Een buurt waar iedereen prettig woont, werkt en leeft is belangrijker dan ooit. RegioBank speelt al meer dan 100 jaar een verbindende rol in de buurt. En dat blijven we doen, samen met onze eigen medewerkers, Zelfstandig Adviseurs en partners. Zo stimuleren we de lokale betrokkenheid en saamhorigheid. Want een mooiere samenleving begint in de buurt.

VoordeBuurt Fonds

Van een nieuwe koelbus voor de Voedselbank tot een ontmoetingsplaats voor eenzame ouderen. Het VoordeBuurt Fonds ondersteunt initiatieven die de lokale betrokkenheid vergroten en langdurige ontmoetingen stimuleren. Dit doen we met een financiƫle bijdrage en we faciliteren een eigen crowdfundingcampagne op voordebuurtfonds.nl. VoordeBuurt Fonds is een initiatief van RegioBank en het Oranje Fonds.

Meer lezen?

Samen voor de buurt

Heeft u een goed idee om uw buurt leuker, veiliger of socialer te maken? Start dan een campagne op ons crowdfundingplatform Samen voor de Buurt. Hier verzamelt u heel eenvoudig geld, vrijwilligers of materiaal voor uw idee. Natuurlijk helpen onze Zelfstandig Adviseurs met advies, tips, promotiemateriaal en hun eigen netwerk.

Meer lezen?

Eurowijs

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor geld. Met het (online) lesprogramma Eurowijs van ons moederbedrijf Volksbank leren kinderen op de basisschool, middelbare school en in het speciaal onderwijs alles over sparen, uitgeven, rekenen en veilig pinnen. Meer dan 1500 scholen bieden inmiddels Eurowijs aan.

Meer lezen?

Bank voor de klas

Hoeveel zakgeld krijgt uw kind en waar geeft hij het aan uit? Onze enthousiaste Zelfstandig Adviseurs bespreken deze vragen met leerlingen uit groep 6 t/m 8 tijdens de gastlessen van Bank voor de Klas. De gastlessen zijn een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken, en onderdeel van de Week van het Geld.

Meer lezen?

Workshop Veilig online bankieren

Tijdens een interactieve workshop geven onze Zelfstandige Adviseurs buurtgenoten extra informatie over hoe ze internetcriminaliteit kunnen herkennen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Bijvoorbeeld hoe cybercriminelen proberen de digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. Vraag aan uw Zelfstandig Adviseur of en wanneer er weer een workshop is.

Informeer bij uw adviseur

Ook een mooi project voor uw buurt?

Wilt u ook investeren in uw buurt, met een mooi lokaal project? Mogelijk kunnen we dan samen ook uw buurt weer een beetje buurtzamer maken. Informeer bij uw Zelfstandig Adviseur naar de mogelijkheden.

Vind mijn Zelfstandig Adviseur