Waarom wij ons inzetten voor een leefbare buurt

Een buurt waar iedereen prettig woont, werkt en leeft is belangrijker dan ooit. RegioBank speelt al meer dan 100 jaar een verbindende rol in de buurt. En dat blijven we doen, samen met onze eigen medewerkers, Zelfstandig Adviseurs en partners. Zo stimuleren we de lokale betrokkenheid en saamhorigheid. Want een mooiere samenleving begint in de buurt.

VoordeBuurt Fonds

Van een elektrische buurtbus voor ouderen in Ter Heijde tot een gezamenlijke pluk- en oogst tuin in Bodegraven. Het VoordeBuurt Fonds ondersteunt initiatieven die de lokale betrokkenheid vergroten en langdurige ontmoetingen stimuleren. Dit doen we met een financiële bijdrage en we faciliteren een eigen crowdfundingcampagne op voordebuurtfonds.nl. VoordeBuurt Fonds is een initiatief van RegioBank en het Oranje Fonds.

Meer informatie

Samen voor de buurt

Heeft u een goed idee om uw buurt leuker, veiliger of socialer te maken? Start dan een campagne op ons crowdfundingplatform Samen voor de Buurt. Hier verzamelt u heel eenvoudig geld, vrijwilligers of materiaal voor uw idee. Natuurlijk helpen onze Zelfstandig Adviseurs met advies, tips, promotiemateriaal en hun eigen netwerk.

Meer informatie

Eurowijs

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor geld. Met het (online) lesprogramma Eurowijs van ons moederbedrijf de Volksbank leren we kinderen op de basisschool, middelbare school en in het speciaal onderwijs alles over sparen, uitgeven, rekenen met euro's en veilig pinnen. Onze Zelfstandig Adviseurs geven gastlessen op scholen.

Meer informatie

Bank voor de klas

Hoeveel zakgeld krijgt uw kind en waar geeft hij het aan uit? Onze enthousiaste Zelfstandig Adviseurs bespreken deze vragen met leerlingen uit groep 6 t/m 8 tijdens de gastlessen van Bank voor de Klas. De gastlessen zijn een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken, en onderdeel van de Week van het Geld.

Meer informatie

Workshop Veilig online bankieren

Internetcriminelen vallen elke dag mensen lastig met bijvoorbeeld valse e-mails en marktplaatsfraude. En dat gebeurt steeds vaker. Want steeds meer geldzaken worden online geregeld. Wilt u internetcriminaliteit leren herkennen en voorkomen? Dan is onze gratis workshop Veilig online bankieren iets voor u.

Meer informatie

Workshop Held met je geld

Wist u dat kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, later minder vaak financiële problemen krijgen? Het kan dus geen kwaad om op tijd te beginnen met een stukje financiële opvoeding. Onze Zelfstandige Adviseurs helpen u graag op weg met de workshop Held met je geld, speciaal voor kinderen tussen 7 en 13 jaar. Tijdens deze workshop leren ze meer over sparen, geldcriminaliteit en veilig bankieren.

Meer informatie

Ook een mooi project voor uw buurt?

Wilt u ook investeren in uw buurt, met een mooi lokaal project? Mogelijk kunnen we dan samen ook uw buurt weer een beetje buurtzamer maken. Informeer bij uw Zelfstandig Adviseur naar de mogelijkheden.

Vind mijn Zelfstandig Adviseur