Waarom wij ons inzetten voor een leefbare buurt

Een buurt waar iedereen prettig woont, werkt en leeft is belangrijker dan ooit. RegioBank speelt al meer dan 100 jaar een verbindende rol in de buurt. Zo stimuleren we de lokale betrokkenheid en saamhorigheid. Want een mooiere samenleving begint in de buurt.

Samen voor de buurt

Van een kinderboerderij tot een een opknapbeurt van het dorpshuis. In ieder dorp is wel iets te bedenken om de buurt leuker, veiliger of socialer te maken. RegioBank steunt sociale initiatieven die de lokale betrokkenheid vergroten en langdurige ontmoetingen stimuleren.

Hoe we buurtzame initiatieven realiseren

Kinderboederij Waalwijk

Kinderboederij Waalwijk

De hele buurt hielp mee en doneerde voor een schuilhut voor de dieren op de kinderboerderij.

Bekijk hier

Opknapbeurt Dorpshuis

Opknapbeurt Dorpshuis

Een grondige opknapbeurt voor het Dorpshuis in Marken om het ontmoeten nog aantrekkelijker te maken.

Bekijk hier

Bekijk meer voorbeelden van buurtzame initiatieven

Samen leren over bankieren

Financiële educatie voor kinderen is ontzettend belangrijk. RegioBank zet zich samen met andere banken in om kinderen voor te bereiden op financiële zelfstandigheid door het aanleren van financiële vaardigheden. Dit doen we met speciaal ontwikkelde lesprogramma’s en interactieve gastlessen, zoals Eurowijs en Bank voor de klas.

Steeds meer geldzaken worden online geregeld. Daarom is kennis over veilig online bankieren onmisbaar. Het gebeurt steeds vaker dat internetcriminelen mensen lastig vallen met bijvoorbeeld valse e-mails en marktplaatsfraude. Met de workshop Veilig online bankieren leren we mensen internetcriminaliteit beter herkennen en voorkomen.

Meer informatie over de workshops

Buurtzaam ondernemen

Als buurtzame bank helpen wij graag lokale ondernemers. Zodat wij samen met hen kunnen zorgen voor een plek waar mensen prettig wonen, werken en leven. En we zetten ons extra in voor buurtzame ondernemers. Buurtzaam ondernemen betekent bijvoorbeeld werken met mensen uit de buurt om de lokale werkgelegenheid te stimuleren. Het regionaal inkopen en verkopen. Het hebben van een winkel of kantoor, omdat mensen dit zien als een ontmoetingsplaats. Maar ook het ondersteunen van sociale en maatschappelijke initiatieven, met tijd of middelen. ​ ​

Meer over buurtzaam ondernemen Daarom zakelijk bankieren bij RegioBank