Waarom wij ons inzetten voor een leefbare buurt

Een buurt waar iedereen prettig woont, werkt en leeft is belangrijker dan ooit. RegioBank speelt al meer dan 100 jaar een verbindende rol in de buurt. En dat blijven we doen, samen met onze eigen medewerkers, zelfstandig adviseurs en partners. Zo stimuleren we de lokale betrokkenheid en saamhorigheid. Want een mooiere samenleving begint in de buurt.

Samen voor de buurt

Van een duofiets en elektrische buurtbus, tot een fijne speeltuin of opknapbeurt voor het dorpshuis. In ieder dorp is wel iets te bedenken om de buurt wat leuker, veiliger of socialer te maken. RegioBank steunt sociale initiatieven die de lokale betrokkenheid vergroten en langdurige ontmoetingen stimuleren. Dat doen we met het VoordeBuurt Fonds en het crowdfundingsplatform Samen voor de buurt.

Meer informatie

Workshop Veilig online bankieren

Internetcriminelen vallen elke dag mensen lastig met bijvoorbeeld valse e-mails en marktplaatsfraude. En dat gebeurt steeds vaker. Want steeds meer geldzaken worden online geregeld. Wil je internetcriminaliteit leren herkennen en voorkomen? Dan is onze gratis workshop Veilig online bankieren iets voor jou.

Meer informatie

Workshop Held met je geld

Wist je dat kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, later minder vaak financiƫle problemen krijgen? Het kan dus geen kwaad om op tijd te beginnen met een stukje financiƫle opvoeding. Onze zelfstandige adviseurs helpen je graag op weg met de workshop Held met je geld, speciaal voor kinderen tussen 7 en 13 jaar. Tijdens deze workshop leren ze meer over sparen, geldcriminaliteit en veilig bankieren.

Meer informatie

Eurowijs

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor geld. Met het (online) lesprogramma Eurowijs van ons moederbedrijf de Volksbank leren we kinderen op de basisschool, middelbare school en in het speciaal onderwijs alles over sparen, uitgeven, rekenen met euro's en veilig pinnen. Onze zelfstandig adviseurs geven het hele schooljaar gastlessen op scholen.

Meer informatie

Bank voor de klas

Hoeveel zakgeld krijgt je kind en waar geeft hij het aan uit? Onze enthousiaste zelfstandig adviseurs bespreken deze vragen met leerlingen uit groep 6 t/m 8 tijdens de gastlessen van Bank voor de Klas. De gastlessen zijn een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken, en onderdeel van de Week van het Geld.

Meer informatie