Eurowijs

Jong geleerd is oud gedaan. Met het lesprogramma Eurowijs van ons moederbedrijf de Volksbank leren we kinderen slim omgaan met geld.

Op een leuke manier leren kinderen meer over sparen en uitgeven, rekenen met de euro en het verstandig omgaan met geld. De zelfstandig adviseurs van RegioBank geven gastlessen op scholen en ook online is er veel leuke informatie beschikbaar voor jou en je kind.

Gastles door zelfstandig adviseur

Wat doet een bankmedewerker eigenlijk, hoeveel geld ligt er in de kluis en waar wordt geld gemaakt? Tijdens een gastles vertelt een zelfstandig adviseur hierover en krijgen leerlingen de kans vragen te stellen. In de lessen wordt gebruik gemaakt van leuk leslesmateriaal, afgestemd op het niveau van de kinderen.

Voor wie zijn de lessen?

  • Alle groepen van het basisonderwijs.
  • De onderbouwgroepen van het voortgezet onderwijs.
  • Het speciaal onderwijs.

Zo werkt het

De leraar of lerares van je kind kan een gastles aanvragen bij een zelfstandig adviseur van RegioBank. Breng de leerkracht daarom op de hoogte van deze mogelijkheid.

Eurowijs is meer!

Het Eurowijs lesprogramma biedt meer dan een gastles op school. Op Eurowijskids.nl vind je veel handige informatie en leuke filmpjes, maar ook puzzels en kleurplaten. We lichten graag een paar dingen uit.

Spreekbeurtpakket

Is je kind op zoek naar compleet spreekbeurtpakket? Denk dan eens aan geld! Hier is zoveel leuks over te vertellen. Over de geschiedenis, over de munten en bankbiljetten maar ook over geldcriminelen en hoe een bank werkt.

Alles over zakgeld

Tot 13 jaar mogen kinderen nog niet werken en om goed te leren omgaan met geld, hebben kinderen geld nodig om te oefenen. Daarom is zakgeld (ook wel leergeld genoemd) een vorm waarmee kinderen kunnen oefenen.

Doe de wachtwoorden kraak test!

Wist je dat een hacker simpele wachtwoorden binnen 3 seconden kraakt? Het is dus heel belangrijk dat je kind een perfect wachtwoord gebruikt, zodat niemand toegang krijgt tot zijn of haar persoonlijke (bank)gegevens. Dat kan met de wachtwoorden kraaktest.

Waarom wij ons inzetten voor een leefbare buurt

Een buurt waar iedereen prettig woont, werkt en leeft is belangrijker dan ooit. RegioBank speelt al meer dan 100 jaar een verbindende rol in de buurt. En dat blijven we doen, samen met onze eigen medewerkers, zelfstandig adviseurs en partners. Zo stimuleren we de lokale betrokkenheid en saamhorigheid. Want een mooiere samenleving begint in de buurt.

Naar onze buurtzame initiatieven