RegioBank. De buurtzame bank.

  • We dragen bij aan een fijne buurt om te wonen, werken en leven.
  • Persoonlijk contact met een Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt.
  • Alle digitale mogelijkheden die u van een bank mag verwachten.

Bankieren bij de buurtzame bank

RegioBank is al ruim 100 jaar de bank in de buurt. In die tijd zijn we uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de buurt. Bij RegioBank heeft u echt persoonlijk contact met een Zelfstandig Adviseur die u en uw lokale omgeving kent. En heeft u natuurlijk ook de digitale mogelijkheden van online en mobiel bankieren. Of u nu mobiel wilt betalen, een woning zoekt of een eigen bedrijf wil starten. Wij hebben een passende oplossing. Lokaal én digitaal dus.

Oeps! Geen video

De video over dit onderwerp kan niet worden bekeken, omdat er een vereiste cookie is uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op vimeo.com

Wat betekent buurtzaam?

De Zelfstandig Adviseurs van RegioBank zijn een vertrouwd gezicht in de buurt. Zij weten hoe belangrijk een fijne buurt is. Dat is een buurt waar mensen elkaar tegenkomen, naar elkaar omkijken en samen dingen ondernemen. En waar u met plezier kunt wonen, werken en leven. Kortom, een buurt waar mensen buurtzaam bezig zijn. Als buurtzame bank spelen we daar een belangrijke rol in. Zo regelt u uw bankzaken dus gewoon in de buurt.

Wat maakt RegioBank buurtzaam?

Een buurt waar iedereen prettig woont, werkt en leeft is belangrijk. Met onze buurtzame initiatieven spelen we een verbindende rol in de buurt. En dat blijven we doen, samen met onze eigen medewerkers, Zelfstandig Adviseurs en partners. Zo stimuleren we de lokale betrokkenheid en saamhorigheid. Want een mooiere samenleving begint in de buurt.

Naar onze buurtzame initiatieven

Onze klantbeloften

Wij vinden het belangrijk om klaar te staan voor u, uw onderneming én voor uw buurt. Daarom hebben wij de volgende 4 klantbeloften:

1. We zijn groot en voelen klein

1. We zijn groot en voelen klein

RegioBank werkt samen met lokale Zelfstandig Adviseurs in heel Nederland. Er is dus altijd een Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt, waar u welkom bent. Bij iemand die u persoonlijk kent, dat is wat ons echt uniek maakt. En weet u dat we onderdeel zijn van de Volksbank? Dat geeft u de financiële stabiliteit waarop u wilt kunnen vertrouwen bij een bank. En ook de digitale mogelijkheden met online en mobiel bankieren.
2. We zijn een vertrouwd gezicht in de buurt

2. We zijn een vertrouwd gezicht in de buurt

RegioBank is al ruim 100 jaar de bank in de buurt. In die tijd zijn we uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de buurt. Onze Zelfstandig Adviseurs zijn lokale ondernemers en actief betrokken bij de buurt. Het voordeel? Ze kennen u en de buurt. Extra fijn dus dat de Zelfstandig Adviseur uw vaste aanspreekpunt is voor alle financiële zaken. Zo kunt u vertrouwen op deskundig advies, dat past bij uw persoonlijke situatie.
3. We zijn er voor de hele familie

3. We zijn er voor de hele familie

Jong en oud bankiert bij RegioBank. Onze Zelfstandig Adviseurs helpen u bijvoorbeeld met een betaalrekening voor uzelf, Zilvervloot Sparen voor uw kind en een zakelijke rekening voor de winkel van uw partner. Ook geven onze Zelfstandig Adviseurs advies over hypotheken. Voor een nieuwe woning voor uw gezin of als u uw hypotheek over wilt sluiten.
4. We dragen bij aan een leefbare buurt

4. We dragen bij aan een leefbare buurt

Een leefbare buurt is een fijne buurt om te wonen en leven. Daarom steunen we onder andere lokale projecten die het buurtgevoel vergroten. En we zetten onze kennis van de regio in om bijvoorbeeld de bakker om de hoek te helpen met de juiste financiering. Want als de bakker in de buurt blijft, blijft de slager ook. Zo zetten we ons in voor een buurt die groeit en bloeit. Daarom zijn we de buurtzame bank.

Hoge waardering van klanten

In recent onderzoek van de Consumentenbond gaven onze klanten RegioBank het hoogste cijfer van alle banken. Daar zijn we erg trots op. Net als op de titel Klantvriendelijkste Bank van Nederland, natuurlijk. Toch fijn, omdat bij ons alles draait om persoonlijk klantcontact.

Icoon Klantvriendelijkste bank 2022, icoon Bankrekening 9,5, icoon Internet en Mobiel Bankieren 8,8, icoon Service 8,9