'Een bankier in de buurt die weet wat ondernemen is'

'De Ondernemer' plaatste een artikel over hoe lastig het voor kleine ondernemers is om een financiering te krijgen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van nieuwe machines of een bedrijfspand. Bij RegioBank is het gelukkig nog wél mogelijk.

Financiering voor de mkb'er

Het artikel gaat in op het feit dat kleine en middelgrote ondernemingen met moeite aan een financiering kunnen komen. Een van de oorzaken is het sluiten van vele bankfilialen. RegioBank werkt in heel Nederland samen met zelfstandig adviseurs. En is nog gewoon in de buurt aanwezig.

Het verhaal van adviseur Brandon Schotanus

De Ondernemer ging op bezoek bij zelfstandig adviseur Brandon Schotanus, van kantoor Bakker-Bloem. "De kracht is dat ik met mijn kantoor dicht bij die ondernemer zit. Via mijn lokale netwerk kom ik in contact met ondernemers. Ze kunnen binnenlopen, een praatje maken en ook gelijk een gesprek voeren over een financiering”, vertelt Schotanus. "Kom daar nog maar eens om bij de grootbanken, die hebben geen filialen meer. Ik ken mijn zakelijke klanten door en door: de U-vorm is hier heel ongebruikelijk.”

MKB bank

De roep om de RegioBank (als onderdeel van de Volksbank) de MKB bank te laten worden, snapt Schotanus. "Wij zitten diep in de haarvaten van deze regio en kennen de ondernemers. Het kopen of verbouwen van bijvoorbeeld een bedrijfspand maken we voor ze inzichtelijk, het zijn veel ingewikkelde stappen. We willen dat die ondernemer blijft ondernemen, doen waar hij of zij goed in is. Wij hebben de kennis in huis over zakelijk financieren.”

Ondernemer aan het woord

In het artikel komt ook een ondernemer aan het woord: Louwrens van den Breevaart van uitzendbureau Breevaart Personeel. De relatie is goed omdat de zakelijke uitgangspunten overeenkomen: "Wij werken op persoonlijke en vertrouwelijk basis samen met onze opdrachtgevers. We gaan echt voor de lange relaties en dat zie ik terug bij Bakker-Bloem.”

Ondernemers onder elkaar

Een onderscheidend vermogen is dat de adviseurs van RegioBank zelf franchise-ondernemers zijn en dus precies weten wat hun klanten voelen. Schotanus: "Wij zijn ook ondernemer en kennen de klappen van de zweep. Ik snap ze, bij de andere banken zitten meestal mensen zonder ondernemersachtergrond. Zij kijken puur naar de risico’s voor de bank. Wij kijken verder dan dat. Natuurlijk is onze kennis van hoog niveau. Ik heb namelijk rechtstreeks toegang tot de zakelijke specialisten van de Volksbank. Met hen kan ik sparren over bijvoorbeeld complexe financieringen.”

Lees het hele artikel op deondernemer.nl

Meer lezen

Alles over bedrijfshuisvesting

Ontdek de Bedrijfshypotheek van RegioBank

Waarom RegioBank: meer over ons