Beleggen: het uitvoeren van een order

Wil je een order plaatsen voor de aan- of verkoop van beleggingsfondsen bij RegioBank? Dat kan via Mijn RegioBank of de RegioBank app.

Wanneer wordt de order uitgevoerd?

Het moment dat een order wordt uitgevoerd, hangt af van het tijdstip dat je een order online of mobiel plaatst. Een order geplaatst voor 15:00 uur op een beursdag, wordt de volgende beursdag rond 11:00 uur uitgevoerd. Beursdagen zijn van maandag t/m vrijdag. In onderstaande tabel lees je terug wanneer je order wordt uitgevoerd afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop de order is geplaatst.

Goed om te weten

Er zit een periode waarin je even niets ziet gebeuren op je beleggingsrekening. Dat is tussen het moment van het plaatsen van je aan- en verkooporder en de uitvoering ervan. Wanneer je order wordt uitgevoerd, is afhankelijk van het tijdstip waarop je de order plaatst. Dit zie je in de tabel.

Bij een aankooporder

  • Op het moment dat je de aankooporder plaatst, gaat het geld niet direct van je rekening af. De afboeking gebeurt pas nadat de verkooporder is uitgevoerd.
  • Je waarde van je aankoop zie je pas terug als effectenaankoop in je portefeuille nádat de order is uitgevoerd.

Bij een verkooporder

  • Op het moment dat je de verkooporder plaatst, staat het geld niet direct op je rekening.
  • Het geld zie je op je rekening als de order is uitgevoerd en de beleggingen zijn verkocht.
Dag van de order Order geplaatst vóór 15:00. Order wordt uitgevoerd rond 11:00 op: Order geplaatst na 15:00. Order wordt uitgevoerd rond 11:00 op:
Maandag Dinsdag Woensdag
Dinsdag Woensdag Donderdag
Woensdag Donderdag Vrijdag
Donderdag Vrijdag Maandag
Vrijdag Maandag Dinsdag
Zaterdag Dinsdag Dinsdag
Zondag Dinsdag Dinsdag

Tijdens een beperkt aantal dagen is de beurs gesloten. Als de beurs gesloten is tijdens een werkdag dan telt het niet als beursdag. Wij informeren je op tijd hierover zodat je hier rekening mee kunt houden als je rond die tijd een order wilt plaatsen.

Feesdag Beurs geopend?
Nieuwjaarsdag Nee
Goede vrijdag Nee
Tweede paasdag Nee
Koningsdag* Ja
Dag van de arbeid (1 mei) Nee
Bevrijdingsdag* Ja
Hemelvaartsdag Ja
Tweede Pinksterdag Ja
Eerste Kerstdag Nee
Tweede Kerstdag Nee
* Niet van toepassing als deze dag in het weekend valt