Kinderrekening JongWijs

 • Leer je kind stap voor stap met geld omgaan
 • Bepaal zelf de betaalmiddelen voor je kind
 • JongWijs groeit mee: eerst sparen, dan betalen

Met JongWijs maak je je kind financieel vaardig. Zo leert het slim sparen en verstandig uitgeven. Ook als ouder krijg je praktische tips die passen bij de leeftijd van je kind.

De kinderrekening die elk jaar meegroeit

JongWijs groeit uit tot de complete spaar- en betaalrekening voor je kind. Dat begint met een spaarrekening. En als je zoon of dochter 8 jaar is, komt er een betaalrekening bij – eventueel met betaalpas en online bankieren. Ook krijgen jullie slimme tips over geld, en zijn jullie voor persoonlijk advies altijd welkom bij de zelfstandig adviseur. Zo helpen we bij de financiële opvoeding.

JongWijs in het kort

 • De betaalrekening en betaalpas zijn gratis*
 • Als je kind 8 jaar wordt, komt de betaalrekening erbij
 • De eerste betaalpas (Jeugdpas) heeft een weeklimiet
 • Inclusief online bankieren via Mijn RegioBank en de RegioBank app
 • Rente van 1,90%** op de spaarrekening
 • Ieder jaar leuke tips per post, die meegroeien met de leeftijd
 • Praktische tips voor jou als ouder
 • Altijd toezicht via jouw persoonlijke Mijn RegioBank-omgeving

Vraag JongWijs aan

* Soms betaal je extra kosten voor het gebruik van de betaalrekening. Bijvoorbeeld als je buiten de EER geld opneemt. Of buiten de EER betaalt met de betaalpas. Een kostenoverzicht vind je in de Tarievenwijzer Betalen.
** Variabele rente op jaarbasis. Rentewijzigingen voorbehouden.

De mijlpalen van JongWijs

Spaarvarken-spaarpot

0 jaar: sparen maar!

Meer dan een spaarrekening heeft je kind in het begin niet nodig. Zet er regelmatig een (klein) bedrag op, en spaar alvast voor mooie toekomstdromen.
Spaarvarken met plusjes voor belastingvoordeel

4 jaar: muntenteller ophalen

Tijd voor de eerste kennismaking met echt geld. Je kind krijgt de muntenteller cadeau van de zelfstandig adviseur. In deze spaarpot rolt het geld vanzelf in het juiste vakje.

8 jaar: Jeugdpas aanvragen

De JongWijs Betaalrekening komt erbij. Inclusief Jeugdpas: een betaalpas met weeklimiet. Vraag hem aan via je zelfstandig adviseur. Ook mag je kind nu geld overmaken tussen de eigen betaal- en spaarrekening.

12 jaar: betaalpas gebruiken

De Jeugdpas wordt een betaalpas met standaardlimiet. Daarnaast kan je kind nu alle functies gebruiken binnen Mijn RegioBank en de RegioBank app, en dus ook geld overboeken naar externe rekeningen.
Mobieltje met euro teken

16 jaar: mobiel betalen

Betalen met je smartphone – lekker makkelijk! Vanaf 16 jaar kan je kind beginnen met mobiel betalen. Dit kan met Google Pay of Apple Pay. Bekijk de mogelijkheden.

Zo werkt mobiel betalen

18 jaar: dag JongWijs 

Je kind is nu baas over eigen geld. JongWijs gaat over in de Jongerenbetaalrekening. De betaalpas, Mijn RegioBank en app blijven gewoon hetzelfde.

Meer over 18 jaar worden

Geld opnemen van een kinderrekening

Na de 8e verjaardag kan je kind ook geld overmaken of geld opnemen van de rekening. Het krijgt dan een eigen betaalpas met weeklimiet: de Jeugdpas. Als je kind 12 jaar wordt, komt daar een gewone betaalpas zonder limiet voor in de plaats.

Jeugdpas: vanaf 8 jaar

 • Met de Jeugdpas kan je kind € 50 per week opnemen en € 50 per week pinnen in winkels. Dit is een totaal weeklimiet van € 100 binnen Nederland en Europa. Bijvoorbeeld: je kind heeft op dinsdag € 10 opgenomen, dan kan hij of zij tot en met volgende week dinsdag nog € 40 opnemen. Deze berekening geldt ook voor pinnen in onder andere winkels.
 • Buiten Europa is de weeklimiet € 150. Dus € 75 bij een geldautomaat, en € 75 in winkels.
 • Met de Jeugdpas kan je kind ook contactloos betalen.
 • Je bepaalt zelf of je kind toe is aan de Jeugdpas. Als je denkt dat het kan, kun je de pas aanvragen en activeren bij je zelfstandig adviseur.

Betaalpas: vanaf 12 jaar

 • De betaalpas heeft een daglimiet van € 1.000 bij geldautomaten en € 2.500 bij betaalautomaten. Vind je dit te hoog? Dan kun je de limieten verlagen bij je zelfstandig adviseur.
 • Met de betaalpas kan je kind ook contactloos betalen.
 • Je kunt de betaalpas aanvragen en activeren bij je zelfstandig adviseur.

Internetbankieren met een kinderrekening

 • Vanaf 8 jaar kan je kind alleen geld overmaken tussen de eigen spaar- en betaalrekening via Mijn RegioBank of de RegioBank app.
 • Vanaf 12 jaar mag je kind ook geld overboeken naar rekeningen van anderen via Mijn RegioBank of de RegioBank app.
 • Via je eigen Mijn RegioBank of RegioBank app kun je de rekeningen van je kind altijd bekijken. Zo houd je zicht op de inkomsten en uitgaven.

Rood staan op een kinderrekening

Bij JongWijs mag je kind niet rood staan. Staat er niets op de rekening? Dan kan je kind niet betalen of pinnen. Bij een automatische incasso wordt het geld eerst afgeschreven, en daarna teruggeboekt door RegioBank.

Kinderspaarrekening: sparen voor en door je kind

Een studie, rijbewijs of mooie vakantie. Veel ouders sparen voor de toekomst van hun kind. Bijvoorbeeld met Zilvervloot Sparen. Daarnaast is het slim dat je kind zelf óók leert om te sparen. Daarom zit er bij JongWijs een spaarrekening, en krijgt je kind handige spaartips. Zo wordt sparen echt kinderspel!

Sparen voor je kind: dit kun je doen

Meer lezen over kinderen en geld

Wanneer start je met zakgeld? En hoe leer je je kind veilig pinnen? Je kind financieel vaardig maken doe je niet zomaar. Daarom helpt JongWijs jou en je kind op weg met handige tips en adviezen over leren omgaan met geld.

Lees de tips en adviezen

RegioBank klantvriendelijke bank

Voor de zevende keer op rij is RegioBank door de consumentenbond uitgeroepen tot de top 3 meest klantvriendelijke bank van Nederland. In het jaarlijkse panelonderzoek van de Consumentenbond (september 2022) onder 14.000 consumenten beoordeelden klanten ons met een 9,5 voor algemene tevredenheid.

RegioBank team

Open Kinderrekening JongWijs

Wil je een JongWijs rekening openen? Je zelfstandig adviseur helpt je graag!