RegioBank Creditcard

 • Veilig betalen, ook in het buitenland
 • Aankopen zijn 180 dagen verzekerd
 • Actueel overzicht van je creditcard uitgaven

Creditcard online aanvragen

RegioBank Creditcard van Visa

De RegioBank Creditcard is voor particuliere klanten. RegioBank werkt samen met International Card Services (ICS). De creditcard is van Visa. De RegioBank creditcard wordt aan je RegioBank betaalrekening gekoppeld. Je betaalt makkelijk online en in winkels in binnen- en buitenland. De RegioBank Creditcard van ICS kost € 33 per jaar.

Visa en Mastercard blokkeren transacties met alle creditcards in Rusland. Dit betekent dat ook de RegioBank Creditcard niet werkt in Rusland. Meer informatie lees je op de website van ICS.

Voordelen van de RegioBank Creditcard

Aankopen verzekerd

Een voordeel van de RegioBank Creditcard: je aankopen zijn tot 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. En koop je iets online, maar wordt het artikel niet geleverd? Maak dan gebruik van de Aflevergarantie van ICS.

Lees meer in de voorwaarden

Overzicht van je uitgaven

Met ‘Mijn ICS’ regel je alle zaken voor je creditcard online. Met de ICS-app zie je een actueel overzicht van je creditcarduitgaven.

 • Je creditcarduitgaven zie je in Mijn ICS en in de app van ICS. Hiermee heb je altijd een actueel overzicht. Wil je iedere maand een overzicht op papier ontvangen? Dan betaal je hiervoor € 1,50 per maand.
 • Controleer het overzicht van je uitgaven altijd goed. Zie je een transactie die onterecht is? Dan moet je dat bij ICS binnen 14 dagen melden na de datum van je maandelijkse afschrift. Gebruik hiervoor het formulier van ICS.
 • Denkt je zelfs aan fraude? Bel dan meteen de ICS Servicedesk. Doe ook direct aangifte bij de politie.

Aanvullende reisverzekering

Betaal je een reis met je RegioBank Creditcard? Dan ben je wereldwijd verzekerd voor vlucht- en bagagevertraging, hulpverlening en reisongevallen. Een mooie aanvulling op je eigen reisverzekering.

Meer over de aanvullende reisverzekering

Betalen via je smartwatch

Met de RegioBank creditcard betaal je ook eenvoudig met je Fitbit of Garmin horloge. Je kunt overal onderweg op een veilige manier betalen waar contactloze creditcard-betalingen worden geaccepteerd. Je activeert de betaaloptie op je Fitbit of Garmin horloge met de pincode van je smartwatch. Zodra je de smartwatch af doet, werkt de betaaloptie niet meer. Daarnaast krijg je elke 24 uur de vraag om je pincode opnieuw in te toetsen. Wel zo veilig! Op de website van ICS vind je meer over het gebruik van je creditcard via je smartwatch.

Creditcard mee op vakantie? Handig!

Een creditcard is erg handig bij het boeken van je vakantie. En ook als je betaalt in het buitenland. Maar wist je dat er ook nog andere voordelen zijn als je jouw RegioBank Creditcard mee op reis neemt?

Lees er meer over

Nadelen van de RegioBank Creditcard

 • In Nederland wordt je betaalpas overal geaccepteerd waardoor een creditcard niet vaak nodig is.

 • Als je geld wilt opnemen in Euro’s bij een geldautomaat maak je extra kosten. Bij een positief saldo op je creditcard is dit 1% van het opgenomen bedrag met een maximum van € 1,50. Bij een negatief saldo is dit 4%
 • Geld opnemen in een andere valuta bij een geldautomaat kost 4% van het opgenomen bedrag, plus 2% wisselkoersopslag.

Let op dat de extra bestedingsruimte niet tot uitgaven leidt die je niet kan betalen

Achteraf betalen

Met de RegioBank Creditcard heb je 21 dagen de tijd om je creditcarduitgaven terug te betalen. Dit kan met een automatische incasso, via iDeal of met een overschrijving.

Hoe werkt dat, een creditcard?

 • International Card Services (ICS) biedt onze creditcard aan. Je krijgt de kaart dus van hen.

 • ICS checkt of je een creditcard financieel kunt dragen en of je een RegioBank Betaalrekening hebt.

 • Je kunt een limiet aanvragen vanaf € 1.000.

 • Je hebt een maandelijks netto inkomen nodig van minimaal € 1.150.

 • Er staat elke maand een online rekeningoverzicht voor je klaar.

 • Betalen aan ICS doe je met een automatische incasso, via iDeal of met een overboeking.

 • In Mijn ICS en in de ICS App zie je de creditcarduitgaven, bestedingslimiet en bestedingsruimte. De gegevens die je erin ziet, zijn altijd actueel.

Vragen over je creditcard?

Vragen? Bel met de klantenservice van ICS op 020- 66 00 598.

Creditcard online aanvragen