Hypotheekofferte


Ben je nog geen klant bij RegioBank? Je zelfstandig adviseur dient de hypotheekaanvraag dan voor je in. Hij of zij legt je vervolgens de hypotheekofferte voor. Hoe ziet de offerte eruit en waar let je op? Wij leggen het je graag uit.

Heb je al een RegioBank hypotheek en ga je deze oversluiten? Dan ziet het traject er net iets anders uit. Dan hoef je bijvoorbeeld niet langs de notaris.

Wat is een renteaanbod?

Voordat de offerte op tafel komt, ontvang je eerst een renteaanbod en adviesrapport. Lees het renteaanbod en rapport goed door. Als je akkoord bent en tekent, start je zelfstandig adviseur de hypotheekaanvraag. Je levert de opgevraagde documenten aan. Als alle stukken zijn goedgekeurd en je de hypotheek kunt betalen, krijg je de bindende hypotheekofferte.

Wat staat er in een hypotheekofferte?

In de hypotheekofferte staat alles op een rij: de hypotheeksom, de hypotheekvorm, de looptijd, het rentepercentage, de rentevaste periode en andere voorwaarden. De offerte is bindend, kijk dus alles nog een keer na voordat je tekent.

Hoe lang is een hypotheekofferte geldig?

Bij RegioBank moet je de hypotheekofferte binnen de gestelde termijn na de offertedatum getekend terugsturen. De getekende offerte is geldig tot de uiterste passeerdatum. Voor deze datum moet je de hypotheekakte tekenen bij de notaris. Je moet voor een bestaand huis de hypotheekakte binnen 6 maanden na offertedatum bij de notaris tekenen. Voor nieuwbouw is dat 12 maanden. Maar deze termijn verschilt per hypotheekverstrekker.

Hypotheekofferte getekend: en nu?

Getekend? Dan ben je er bijna. Vaak neemt de door jou gekozen notaris contact met je op en hoef je hier niets voor te doen.

Kan ik mijn offerte nog annuleren?

Soms gaat de koop om een of andere reden niet door. Als je de offerte binnen 3 maanden vanaf de aanvraagdatum annuleert, betaal je ons geen annuleringskosten. Annuleer je de getekende offerte na 3 maanden of verloopt de offerte? Dan betaal je € 750 annuleringskosten.

In sommige gevallen kan er een uitzondering worden gemaakt, omdat er iets gebeurt waar je geen invloed op hebt. Denk aan echtscheiding, arbeidsongeschiktheid of een nieuwbouwproject dat wordt afgebroken. Dan hoef je ons geen annuleringskosten te betalen. Maar je moet dit wel kunnen aantonen.

Hypotheekofferte afgewezen: wat nu?

Voor hypotheken gelden in Nederland strenge regels. Het kan dus zijn dat je aanvraag van een hypotheekofferte wordt afgewezen. Dat is erg vervelend. Als wij je aanvraag voor een hypotheek afwijzen, geven we daar altijd uitleg bij. Een hypotheekaanvraag kan bijvoorbeeld worden afgewezen als:

  • Het gevraagde leenbedrag te hoog was voor je inkomen.
  • Je een negatieve registratie hebt bij het Bureau Krediet Registratie.
  • Er problemen waren met de gevraagde documenten.

Is je aanvraag van een hypotheekofferte afgewezen? Je zelfstandig adviseur bekijkt de situatie met je en bespreekt de vervolgstappen. 

Hypotheekofferte aanvragen bij RegioBank

Je zelfstandig adviseur helpt je graag. Neem contact op voor een gratis oriëntatiegesprek. Aan het hypotheekadvies zijn wel kosten verbonden.

Maak vrijblijvend een afspraak

Meer informatie over hypotheken

Hoe werkt een hypotheek?

Annuleringskosten hypotheekofferte

Hypotheek aanvragen: wat komt er allemaal bij kijken?

Veelgestelde vragen bij het kopen van een woning

Waarom een hypotheek aanvragen bij RegioBank?

Alles over het kopen van je eerste huis