Hypotheekofferte

Uw hypotheekaanvraag is ingediend door uw Zelfstandig Adviseur. Mooi! Hij of zij legt u vervolgens de hypotheekofferte voor. Hoe ziet de offerte eruit en waar let u op? Wij nemen u mee.

Wat is een renteaanbod?

Voordat de offerte op tafel komt, ontvangt u eerst een renteaanbod en adviesrapport. Lees het aanbod en rapport goed door. Als u akkoord bent en tekent, start uw Zelfstandig Adviseur de hypotheekaanvraag. U levert de opgevraagde  documenten aan. Als alle stukken zijn goedgekeurd en u de hypotheek kunt betalen, krijgt u de bindende hypotheekofferte.

Wat staat er in een hypotheekofferte?

In de hypotheekofferte staat alles  op een rij: de hypotheeksom, de hypotheekvorm, de looptijd, het rentepercentage, de rentevaste periode en andere voorwaarden. De offerte is bindend, kijk dus alles nog een keer na voordat u tekent!

De offertedatum geeft aan wanneer de getekende hypotheekofferte terug moet zijn bij de hypotheekverstrekker. Bij RegioBank heeft u twee weken. De getekende offerte is  geldig tot de uiterste passeerdatum. Voor deze datum moet u de hypotheekakte tekenen bij de notaris. Bij de RegioBank heeft u drie maanden, maar deze termijn verschilt per bank.

Hypotheekofferte getekend: en nu?

Getekend? Dan bent u er bijna. Behalve als u uw hypotheek oversluit, moet u de hypotheekakte nog passeren bij de notaris. Dit gebeurt tijdens de overdracht van het huis. Bij RegioBank heeft u drie maanden, maar deze termijn verschilt per bank. Vaak neemt de door u gekozen notaris contact met u op en hoeft u hier niets voor te doen.

Hypotheekofferte verlengen


Als de overdracht van uw nieuwe huis niet binnen 3 maanden plaatsvindt of als de offerte niet binnen 3 maanden passeert bij de notaris, verlengen we de offerte. De getekende offerte is maximaal 12 maanden geldig. U betaalt verlengingskosten vanaf de eerste dag van de vierde maand. Voor nieuwbouwprojecten betaalt u geen verlengingskosten.

Kan ik mijn offerte nog annuleren?

Soms gaat de koop om een of andere reden niet door. Denk aan een scheiding, arbeidsongeschiktheid, of een nieuwbouwproject dat wordt afgebroken. In dat geval kunt u een getekende offerte nog annuleren. De RegioBank rekent geen annuleringskosten.

Hypotheekofferte aanvragen bij RegioBank

Uw Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt zit voor u klaar! Neem contact op voor een gratis orientatiegesprek. Aan het advies zijn wel kosten verbonden.

Maak een afspraak met een adviseur