Hypotheekofferte

Uw hypotheekaanvraag is ingediend door uw Zelfstandig Adviseur. Hij of zij legt u vervolgens de hypotheekofferte voor. Hoe ziet de offerte eruit en waar let u op? Wij nemen u mee.

Wat is een renteaanbod?

Voordat de offerte op tafel komt, ontvangt u eerst een renteaanbod en adviesrapport. Lees het aanbod en rapport goed door. Als u akkoord bent en tekent, start uw Zelfstandig Adviseur de hypotheekaanvraag. U levert de opgevraagde  documenten aan. Als alle stukken zijn goedgekeurd en u de hypotheek kunt betalen, krijgt u de bindende hypotheekofferte.

Wat staat er in een hypotheekofferte?

In de hypotheekofferte staat alles op een rij: de hypotheeksom, de hypotheekvorm, de looptijd, het rentepercentage, de rentevaste periode en andere voorwaarden. De offerte is bindend, kijk dus alles nog een keer na voordat u tekent.

Hoe lang is een hypotheekofferte geldig?

De offertedatum geeft aan wanneer de getekende hypotheekofferte terug moet zijn bij de hypotheekverstrekker. Bij RegioBank heeft u 2 weken. De getekende offerte is geldig tot de uiterste passeerdatum. Voor deze datum moet u de hypotheekakte tekenen bij de notaris. Bij RegioBank is de offerte voor een bestaand huis 6 maanden geldig. Voor nieuwbouw is de offerte 12 maanden geldig. Maar deze termijn verschilt per bank.

Hypotheekofferte getekend: en nu?

Getekend? Dan bent u er bijna. Tenzij u uw hypotheek oversluit, moet u de hypotheekakte nog passeren bij de notaris. Dit gebeurt tijdens de overdracht van het huis. Vaak neemt de door u gekozen notaris contact met u op en hoeft u hier niets voor te doen.

Kan ik mijn offerte nog annuleren?

Soms gaat de koop om een of andere reden niet door. Denk aan een scheiding, arbeidsongeschiktheid, of een nieuwbouwproject dat wordt afgebroken. In dat geval kunt u een getekende offerte nog annuleren. RegioBank rekent geen annuleringskosten.

RegioBank rekent geen annuleringskosten als u binnen 3 maanden na aanvraag annuleert. Annuleert u de getekende offerte na 3 maanden of verloopt de offerte? Dan betaalt u € 750,- annuleringskosten.

Hypotheekofferte afgewezen: wat nu?

Voor hypotheken gelden in Nederland strenge regels. Het kan dus zijn dat uw aanvraag van een hypotheekofferte wordt afgewezen. Dat is erg vervelend. Als bij RegioBank een aanvraag voor een hypotheek wordt afgewezen, geven we daar altijd uitleg bij. Een hypotheekaanvraag wordt afgewezen als 

  • Het gevraagde leenbedrag te hoog was voor uw inkomen.
  • U een negatieve registratie heeft bij het BKR.
  • Er problemen waren met de gevraagde documenten

Is uw aanvraag van een hypotheekofferte afgewezen? Uw Zelfstandig Adviseur bekijkt de situatie met u en bespreekt de vervolgstappen. 

Hypotheekofferte aanvragen bij RegioBank

Uw Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt helpt u graag. Neem contact op voor een gratis oriëntatiegesprek. Aan het advies zijn wel kosten verbonden.

Maak vrijblijvend een afspraak

Meer informatie over hypotheken

Hoe werkt een hypotheek?

Hypotheek aanvragen: wat komt er allemaal bij kijken?

Veelgestelde vragen bij het kopen van een woning

Waarom een hypotheek aanvragen bij RegioBank?

Alles over het kopen van uw eerste huis