Hypotheekofferte

Uw hypotheekaanvraag is ingediend door uw Zelfstandig Adviseur. Mooi! Hij of zij legt u vervolgens de hypotheekofferte voor. Hoe ziet de offerte eruit en waar let u op? Wij nemen u mee.

Wat is een renteaanbod?

Voordat de offerte op tafel komt, ontvangt u eerst een renteaanbod en adviesrapport. Lees het aanbod en rapport goed door. Als u akkoord bent en tekent, start uw Zelfstandig Adviseur de hypotheekaanvraag. U levert de opgevraagde  documenten aan. Als alle stukken zijn goedgekeurd en u de hypotheek kunt betalen, krijgt u de bindende hypotheekofferte.

Wat staat er in een hypotheekofferte?

In de hypotheekofferte staat alles op een rij: de hypotheeksom, de hypotheekvorm, de looptijd, het rentepercentage, de rentevaste periode en andere voorwaarden. De offerte is bindend, kijk dus alles nog een keer na voordat u tekent.

De offertedatum geeft aan wanneer de getekende hypotheekofferte terug moet zijn bij de hypotheekverstrekker. Bij RegioBank heeft u twee weken. De getekende offerte is geldig tot de uiterste passeerdatum. Voor deze datum moet u de hypotheekakte tekenen bij de notaris. Bij RegioBank is de offerte voor een bestaand huis 6 maanden geldig. Voor nieuwbouw is de offerte 12 maanden geldig. Maar deze termijn verschilt per bank.

Hypotheekofferte getekend: en nu?

Getekend? Dan bent u er bijna. U moet alleen nog de hypotheekakte passeren bij de notaris; behalve als u uw hypotheek oversluit. Dit gebeurt tijdens de overdracht van het huis. Bij RegioBank heeft u 6 maanden voor een bestaand huis. En 12 maanden voor nieuwbouw. Maar deze termijn verschilt per bank. Vaak neemt de door u gekozen notaris contact met u op en hoeft u hier niets voor te doen.

Annuleringskosten hypotheekofferte

Heeft u een hypotheekofferte van ons ontvangen en getekend, maar annuleert u deze offerte na 3 maanden na de aanvraagdatum?

Of verloopt de geldigheidsduur van de offerte zonder dat de hypotheekakte of onderhandse overeenkomst van geldlening is ondertekend? De geldigheidsduur van de offerte voor bestaande bouw is 6 maanden na de aanvraagdatum. Voor nieuwbouw is dit 12 maanden na de aanvraagdatum.

In beide situaties betaalt u ons € 750 voor het annuleren van de offerte.  

Kan ik mijn offerte nog annuleren?

Soms gaat de koop om een of andere reden niet door. In de volgende situaties kunt u een getekende offerte nog annuleren. Als u kunt aantonen dat het annuleren komt door:
- ontbinding van het koopcontract door de verkoper;
- overlijden van uzelf of uw partner;
- scheiding of ontbinding van het samenlevingscontract van u en uw partner;
- arbeidsongeschikt of werkloos raken van u of uw partner.

Hypotheekofferte aanvragen bij RegioBank

Uw Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt zit voor u klaar! Neem contact op voor een gratis orientatiegesprek. Aan het advies zijn wel kosten verbonden.

Maak een afspraak met een adviseur

Meer informatie over hypotheken

Hoe werkt een hypotheek?

Hypotheek aanvragen: wat komt er allemaal bij kijken?

Veelgestelde vragen bij het kopen van een woning

Waarom een hypotheek aanvragen bij RegioBank?

Alles over het kopen van uw eerste huis