Hypotheekofferte

Bent u nog geen klant bij RegioBank? Uw Zelfstandig Adviseur dient de hypotheekaanvraag dan voor u in. Hij of zij legt u vervolgens de hypotheekofferte voor. Hoe ziet de offerte eruit en waar let u op? Wij leggen het u graag uit.

Heeft u al een RegioBank hypotheek en gaat u deze oversluiten? Dan ziet het traject er net iets anders uit. Dan hoeft u bijvoorbeeld niet langs de notaris.

Wat is een renteaanbod?

Voordat de offerte op tafel komt, ontvangt u eerst een renteaanbod en adviesrapport. Lees het renteaanbod en rapport goed door. Als u akkoord bent en tekent, start uw Zelfstandig Adviseur de hypotheekaanvraag. U levert de opgevraagde  documenten aan. Als alle stukken zijn goedgekeurd en u de hypotheek kunt betalen, krijgt u de bindende hypotheekofferte.

Wat staat er in een hypotheekofferte?

In de hypotheekofferte staat alles op een rij: de hypotheeksom, de hypotheekvorm, de looptijd, het rentepercentage, de rentevaste periode en andere voorwaarden. De offerte is bindend, kijk dus alles nog een keer na voordat u tekent.

Hoe lang is een hypotheekofferte geldig?

Bij RegioBank moet u de hypotheekofferte binnen de gestelde termijn na de offertedatum getekend terugsturen. De getekende offerte is geldig tot de uiterste passeerdatum. Voor deze datum moet u de hypotheekakte tekenen bij de notaris. U moet voor een bestaand huis de hypotheekakte binnen 6 maanden na offertedatum bij de notaris tekenen. Voor nieuwbouw is dat 12 maanden. Maar deze termijn verschilt per hypotheekverstrekker.

Hypotheekofferte getekend: en nu?

Getekend? Dan bent u er bijna. Vaak neemt de door u gekozen notaris contact met u op en hoeft u hier niets voor te doen.

Kan ik mijn offerte nog annuleren?

Soms gaat de koop om een of andere reden niet door. Als u de offerte binnen 3 maanden vanaf de aanvraagdatum annuleert, betaalt u ons geen annuleringskosten. Annuleert u de getekende offerte na 3 maanden of verloopt de offerte? Dan betaalt u € 750 annuleringskosten.

In sommige gevallen kan er een uitzondering worden gemaakt, omdat er iets gebeurt waar u geen invloed op heeft. Denk aan echtscheiding, arbeidsongeschiktheid of een nieuwbouwproject dat wordt afgebroken. Dan hoeft u ons geen annuleringskosten te betalen. Maar u moet dit wel kunnen aantonen.

Hypotheekofferte afgewezen: wat nu?

Voor hypotheken gelden in Nederland strenge regels. Het kan dus zijn dat uw aanvraag van een hypotheekofferte wordt afgewezen. Dat is erg vervelend. Als wij uw aanvraag voor een hypotheek afwijzen, geven we daar altijd uitleg bij. Een hypotheekaanvraag kan bijvoorbeeld worden afgewezen als:

  • Het gevraagde leenbedrag te hoog was voor uw inkomen.
  • U een negatieve registratie heeft bij het Bureau Krediet Registratie.
  • Er problemen waren met de gevraagde documenten.

Is uw aanvraag van een hypotheekofferte afgewezen? Uw Zelfstandig Adviseur bekijkt de situatie met u en bespreekt de vervolgstappen. 

Hypotheekofferte aanvragen bij RegioBank

Uw Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt helpt u graag. Neem contact op voor een gratis oriëntatiegesprek. Aan het hypotheekadvies zijn wel kosten verbonden.

Maak vrijblijvend een afspraak

Meer informatie over hypotheken

Hoe werkt een hypotheek?

Hypotheek aanvragen: wat komt er allemaal bij kijken?

Veelgestelde vragen bij het kopen van een woning

Waarom een hypotheek aanvragen bij RegioBank?

Alles over het kopen van uw eerste huis