Overstappen naar RegioBank

Het is heel makkelijk om over te stappen naar RegioBank. Onze Zelfstandig Adviseurs helpen u graag om deze overstap snel te regelen. Er is altijd een adviseur bij u in de buurt.

Maak een afspraak

Bij uw overstap kunt u gebruikmaken van:

Overstapservice

Om uw betalingsverkeer tijdens uw overstap door te laten lopen, maakt u gebruik van de Overstapservice. Dat is een service van alle banken in Nederland.

Dit regelt de Overstapservice voor u:

  • Uw inkomen wordt dertien maanden lang automatisch doorgestuurd naar uw nieuwe rekening.
  • Uw incasso’s worden twaalf maanden lang automatisch afgeschreven van uw nieuwe rekening.
  • Nederlandse bedrijven die automatisch bij u afschrijven, krijgen een melding dat u een nieuw rekeningnummer heeft.
  • U ziet het bij uw bij- en afschrijvingen als iemand uw oude rekeningnummer nog gebruikt. U krijgt dan de melding: ‘Overstapservice via … (uw oude rekeningnummer)’.

Vraag de Overstapservice direct aan bij het openen van de rekening. U kunt dan zelf beslissen wanneer u de overstap laat ingaan. Dit kan minimaal twee weken en maximaal drie maanden na de datum van invullen van het overstapformulier.

Overstaphulp

De Overstaphulp is ideaal wanneer u overstapt van een betaalrekening bij de Rabobank, ABN AMRO of ING naar een betaalrekening bij RegioBank. U krijgt dan een overzicht van de personen en bedrijven die mogelijk thuishoren in uw nieuwe adresboek in Internet Bankieren. U vindt de Overstaphulp in Internet Bankieren.

Goed om te weten: uw adresboek bij uw andere bank blijft zoals het was. We halen het adresboek niet weg. U kiest zelf met welke veelgebruikte rekeningnummers u uw adresboek bij ons wilt vullen.

Heeft u nog een vraag?

Of ga naar de servicepagina