Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

 • Maandelijkse uitkering
 • Vaste rente tijdens looptijd
 • Geen kosten over storting en uitkeringen

Vraag de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening aan

Maandelijks een vaste uitkering op uw AOW of pensioen

Elke maand een vast bedrag als aanvulling op uw pensioen of AOW. Dat kan via de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening. Daarmee zet u eenvoudig en zonder extra kosten uw lijfrentebedrag om in een maandelijkse uitkering.

De Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is een geblokkeerde rekening met een vaste rente. Heeft u een lijfrentebedrag opgebouwd bij een verzekeraar of bank, dan kunt u dat laten storten op deze uitkeringsrekening. Vanaf die rekening ontvangt u dan elke maand een bedrag als aanvulling op uw pensioen en/of AOW. Over die uitkeringen betaalt u loonheffingen.

Heeft u meerdere lijfrenterekeningen of -verzekeringen die op verschillende momenten aflopen? Dan kunt u meerdere Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekeningen openen.

Wanneer maken we de uitkering over?

U vindt de dagen waarop we de uitkering overboeken in dit overzicht.

Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening
in het kort

 • Zelf bepalen wanneer de uitkering begint
 • Bruto-uitkering hangt af van looptijd, inleg en rente
 • Maandelijks een uitkering op uw rekening
 • Hoogte bruto-uitkeringen blijft tijdens looptijd gelijk

Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening aanvragen

Zo werkt de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening

 • U bepaalt zelf het moment waarop de uitkering begint. Uiterlijk in het vijfde jaar nadat u de AOW leeftijd heeft bereikt, moet u het opgebouwde spaarbedrag omzetten naar een lijfrente-uitkeerproduct.
 • Uw adviseur berekent uw bruto-uitkering per maand. Hoeveel dit is, hangt af van de looptijd, uw inleg en de rente.
 • Het bedrag wordt minimaal verspreid over vijf jaar uitgekeerd. Langer mag ook. Elke maand storten wij de uitkering op uw rekening. Er zit een maximum aan dit bedrag, wat verschilt per jaar. Informeer hierover bij uw adviseur. Wij keren u een nettobedrag uit. Wij houden de verplichte loonheffingen op het brutobedrag in en dragen deze af aan de Belastingdienst.
 • De hoogte van de bruto-uitkeringen blijft tijdens de looptijd gelijk. U kunt dit tussentijds niet wijzigen. De netto-uitkeringen kunnen variëren.

Wilt u tussentijds beëindigen?

De Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening is een geblokkeerde rekening. Dit betekent dat u tussentijds geen geld kunt opnemen. Wilt u de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening beëindigen vóór het einde van de afgesproken looptijd? Dan betaalt u hiervoor kosten. Ook heeft dit grote fiscale gevolgen. Vraag uw Zelfstandig Adviseur naar deze fiscale gevolgen en kosten.

Kunnen we u helpen?

Wilt u meer informatie over een aanvulling op uw pensioen of AOW via de Aanvullend Pensioen Uitkeringsrekening? Uw Zelfstandig Adviseur neemt graag de tijd om u bij te praten. U bent van harte welkom.