Uitgesteld Lijfrentenieren

Dit product kun je niet meer afsluiten. De informatie is daarom alleen bedoeld voor klanten die in het verleden Uitgesteld Lijfrentenieren hebben geopend.

Uitgesteld Lijfrentenieren is een combinatie van een Aanvullend Pensioen Opbouw- en Uitkeringsrekening. Het is een geblokkeerde spaarrekening met een vaste rente. Met Uitgesteld Lijfrentenieren kun je jouw aanvullend pensioenl eerst verder laten groeien. Later, op een vooraf bepaalde datum, kun je dit kapitaal automatisch laten uitkeren in vaste maandelijkse termijnen. Je kunt je uitkering dus eigenlijk uitstellen voor een periode die je zelf bepaalt.

Productkenmerken

  • Een geblokkeerde rekening met een vaste rente.
  • Je kunt de ingangsdatum van de uitkering binnen de fiscale regels en de gewenste looptijd zelf bepalen. Je kunt de ingangsdatum van de uitkering tot uiterlijk 2 maanden voor aanvang aanpassen.
  • De totale looptijd is minimaal 6 en maximaal 35 jaar, waarbij de opbouwperiode minimaal 1 jaar moet zijn.
  • RegioBank houdt de wettelijke loonheffingen in op de bruto-uitkering en draagt ze af aan de Belastingdienst. Je ontvangt dus maandelijks een nettobedrag op je rekening.

    Let op: Bij de loonheffingen is nog geen rekening gehouden met je persoonlijke situatie, zoals andere inkomsten. Het zou dus kunnen dat er te weinig loonheffingen zijn ingehouden. Als dat zo is, moet je na het invullen van je belastingaangifte nog inkomstenbelasting bijbetalen. Je krijgt van ons een jaaropgave met de gegevens voor het invullen van je belastingaangifte.