De kosten van Doelbeleggen

Voor Doelbeleggen betaalt u servicekosten en kosten voor het beleggingsfonds waarin u belegt.

Servicekosten

U betaalt ons servicekosten voor de administratie van uw beleggingsportefeuille. De servicekosten zijn 0,3% per jaar van uw gemiddeld belegd vermogen. We brengen deze kosten per kwartaal bij u in rekening. Daarvoor verkopen we een klein deel van uw fonds. De servicekosten zijn niet meer dan € 75 per kwartaal. Heeft u een Beleggingshypotheek, Flexfund of Vermogensplanninghypotheek? Dan betaalt u geen servicekosten.

Kosten voor het beleggingsfonds

U betaalt ook kosten aan het fonds waarin u belegt: beheerkosten en kosten voor het in- en uitstappen.

Beheerkosten

Beheerkosten zijn doorlopende kosten die u betaalt aan de fondsbeheerder om voor u te beleggen. De beheerkosten zijn 0,85% tot 0,9% per jaar van uw gemiddeld belegd vermogen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Fondsnaam Beheerkosten
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief 0,90%
ASN Duurzaam Mixfonds Defensief 0,90%
ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal 0,90%
ASN Duurzaam Mixfonds Offensief 0,85%
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief 0,90%

Kosten voor in- en uitstappen

Om beleggers in en uit te laten stappen, maakt het fonds kosten. Het fonds moet dan namelijk beleggingen kopen of verkopen. Het fonds berekent die kosten door aan de beleggers die in- en uitstappen. U betaalt ze via een opslag of afslag van de koers. De koers wordt dan iets hoger of lager dan de werkelijke waarde van het fonds.

Voorbeeld kosten doelbeleggen

In dit voorbeeld houden we geen rekening met koersbewegingen. Ook hebben we hier de op- of afslag van de koers niet meegenomen omdat we niet kunnen zeggen hoe deze uitpakt in uw specifieke situatie. De kostenpercentages in het voorbeeld gelden per 1 januari 2015, maar kunnen veranderen.

Het rekenvoorbeeld geeft u een idee van de kosten voor een belegger die in 2017:

  • eenmalig €10.000 belegt
  • maandelijks € 50 euro belegt

We houden geen rekening met koersbewegingen. Ook nemen we de op- of afslag van de koers niet mee, omdat die afhangt van het aantal kopers en verkopers op de dag dat de belegger instapt.

Soort kosten Kosten in 2017 in € Kosten in % (2017)
Servicekosten € 30,94 0,30%
Beheerkosten € 92,82 0,90%
Totale kosten € 123,76 1,20%

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina