De kosten van Doelbeleggen

Voor Doelbeleggen betaalt u servicekosten en kosten voor het beleggingsfonds waarin u belegt.

Servicekosten

U betaalt ons servicekosten voor de administratie van uw beleggingsportefeuille. De servicekosten zijn 0,3% per jaar van uw gemiddeld belegd vermogen. We brengen deze kosten per kwartaal bij u in rekening. Heeft u onvoldoende saldo op uw rekening? Dan verkopen we een deel van uw portefeuille. De servicekosten zijn niet meer dan € 75 per kwartaal. Heeft u een Levenslooprekening, Gouden Handdruk Opbouwrekening, Lijfrente Opbouwrekening, Beleggingshypotheek, Flexfund of Vermogensplanninghypotheek? Dan betaalt u geen servicekosten.

Kosten voor het beleggingsfonds

U betaalt ook kosten aan het fonds waarin u belegt: fondskosten, transactiekosten in het fonds en kosten voor het in- en uitstappen.

Fondskosten

Fondskosten zijn doorlopende kosten die u betaalt aan de fondsbeheerder om voor u te beleggen. De fondskosten zijn 0,9% per jaar van uw gemiddeld belegd vermogen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Kosten voor in- en uitstappen

Om beleggers in en uit te laten stappen, maakt het fonds kosten. De fondskosten zijn 0,9% per jaar van uw gemiddeld belegd vermogen. Het fonds berekent die kosten door aan de beleggers die in- en uitstappen. U betaalt ze via een opslag of afslag van de koers. De koers wordt dan iets hoger of lager dan de werkelijke waarde van het fonds.

Fondsnaam Fondskosten
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief 0,90%
ASN Duurzaam Mixfonds Defensief 0,90%
ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal 0,90%
ASN Duurzaam Mixfonds Offensief 0,90%
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief 0,90%

Transactiekosten in het fonds

Transactiekosten in het fonds zijn kosten die de fondsbeheerder maakt voor het aan- en verkopen van beleggingen. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Naam fonds Fondskosten Transactiekosten in het fonds Opslag Afslag
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief 0,90% 0,04% 0,075% 0,05%
ASN Duurzaam Mixfonds Defensief 0,90% 0,07% 0,10% 0,075%
ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal 0,90% 0,10% 0,125% 0,075%
ASN Duurzaam Mixfonds Offensief 0,90% 0,14% 0,175% 0,075%
ASN Duurzaam Mixfonds Zeer offensief 0,90% 0,18% 0,20% 0,10%
Deze kosten gelden per 13 februari 2020. Ze kunnen inmiddels veranderd zijn

Voorbeeld kosten doelbeleggen

In het Kostenoverzicht Doelbeleggen vindt u alle kosten op een rij en treft u twee voorbeelden aan die u een goed idee geven van de kosten van Doelbeleggen.

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina