Veilig mobiel en online bankieren? Zo doe je dat

Betalen met je telefoon. Of met je laptop checken hoeveel geld er op je rekening staat. Hoe handig is dat? Als je een spaar- en betaalrekening hebt bij RegioBank, kun je makkelijk mobiel en online bankieren. Lees hier hoe je dat zo veilig mogelijk doet.

Eerst nog even; wat is dat precies, mobiel en online bankieren?

Mobiel bankieren - altijd je bank op zak

Snel geld overmaken, een betaalverzoek sturen naar een vriend – bij RegioBank doe je dat gewoon met je telefoon. Makkelijk zat. Alles wat je nodig hebt, is de RegioBank app.

Online bankieren - jouw persoonlijke omgeving

Je bankzaken? Die regel je lekker op de, eh… bank. Laptop openklappen, inloggen bij Mijn Regiobank en daar ga je. Bekijk bijvoorbeeld je saldo, of maak spaarpotjes.

Zo bankier je veilig op je laptop of telefoon

Online je bankzaken doen, is dus handig. En bij RegioBank zorgen we dat het ook veilig is. Maar zélf moet je ook goed blijven opletten. Lees snel de 7 tips hieronder.

Tip 1: houd je pincode geheim

De pincode voor je betaalpas en de RegioBank app is alleen voor jou. Geef ‘m dus nooit aan iemand anders. Ook niet via bijvoorbeeld de telefoon of per e-mail. Bij RegioBank vragen we nooit naar je pincode.

Tip 2: beveilig je computer en mobiel

Geef boeven geen kans. Installeer wél belangrijke updates, maar géén illegale software. Beveilig je laptop en telefoon met bijvoorbeeld een sterk wachtwoord of een vingerafdruk. En ben je klaar met bankieren? Log dan altijd uit bij Mijn RegioBank of de RegioBank app.

Tip 3: check je rekeningen

Goed idee: loop om de week even door je betaal- en spaarrekening. En kijk of er geen geld van je rekening is afgeschreven zonder jouw toestemming. Denk je dat er iets niet klopt? Bel ons dan zo snel mogelijk op 030 - 291 42 90.

Tip 4: controleer of websites veilig én betrouwbaar zijn

Ga je iets betalen op een website? Check dan of voor het www-adres ‘http’ of ‘https’ staat. Dit betekent dat de site beveiligd is. Klik daarna op het slotje in de adresbalk. Controleer of het certificaat verleend is aan een bekend en betrouwbaar bedrijf.

Tip 5: gebruik de RegioBank app alleen op een gesloten netwerk

Bij apps op je telefoon zie je geen slotje. Wat je wel kunt doen: je RegioBank app alleen openen op een betrouwbaar, gesloten netwerk. Dus niet via gratis, open wifi. Op zo’n open netwerk kunnen hackers makkelijk bij jouw persoonlijke gegevens komen. En dat wil je niet.

Het kan gebeuren: je krijgt een e-mail of een appje, dat lijkt te komen van RegioBank of een ander bekend bedrijf. Zie je een link? Klik daar dan niet op! Grote kans dat je naar een valse website gaat of schadelijke software download. Wij vragen nooit om op een link te klikken.

Tip 7: neem bij twijfel of problemen contact met ons op

Oeps. Je hebt toch op een verdachte link geklikt. Je ziet dat er zonder jouw toestemming geld van je rekening is afgeschreven. Of je denkt dat iemand ervandoor is met de pincode van jouw betaalpas of RegioBank app. Bel dan meteen met RegioBank: 030 - 291 42 90.

Deze vormen van fraude richten zich op je kind

Romy Ruitenbeek gaat samen met Jari op bezoek bij onze fraude-expert Esther. Jari wil graag weten waar hij op moet letten als hij veilig met z'n geld om wil gaan. Kijk je mee?

Oeps! Geen video

De video over dit onderwerp kan niet worden bekeken, omdat er een vereiste cookie is uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op vimeo.com


Goed om te weten

Ben je je smartphone kwijt? Of is hij gestolen? Schakel dan meteen je RegioBank app uit. Dit kun je op afstand doen, bijvoorbeeld via je laptop. Log in op Mijn RegioBank, ga naar 'Zelf regelen' en kies 'Mobiel toestel afmelden'.