Hulp bij afbetalen van je krediet

Als je een krediet afsluit, maak je duidelijke afspraken. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Maar wat als het financieel tegenzit en je je afspraken niet kunt nakomen? 

We helpen je graag

Soms kan het tegenzitten in je financiële situatie. Omdat je vaste lasten zijn gestegen, je tijdelijk geen werk hebt, je langdurig ziek bent of je partner bent verloren. Geen makkelijke tijd waarin je jezelf zorgen maakt over hoe nu verder? Kan ik mijn hypotheek nog wel betalen? Weet dat we er voor je zijn om te helpen. Bel of mail ons: 030 - 291 43 35 of rustingeldzaken@regiobank.nl. We zoeken dan samen naar een oplossing. Onze hulp is gratis en vrijblijvend.

Wil je liever contact met je adviseur?

Je adviseur kan je helpen om meer inzicht te krijgen in je financiële situatie. Zoals welke inkomsten en uitgaven je hebt, wat je woning waard is en of je misschien al heeft afgelost op je hypotheek. Je adviseur kan je ook aanmelden bij de financiële coach van RegioBank. De coach zoekt samen met je naar passende oplossingen om te voorkomen dat je een betalingsachterstand oploopt.

Wat als je al achterloopt met betalen?

Heb je door omstandigheden een betaling gemist en loop je nu achter met het aflossen van je krediet? Probeer het zo snel mogelijk alsnog te betalen en neem ook contact met ons op, of bespreek het met je adviseur. Dit is wat er gebeurt als je een betalingsachterstand hebt bij RegioBank:

Je hebt een krediet bij RegioBank

  • Je krijgt eerst een aanmaning. Daarin staat onder andere voor wanneer je het achterlopende termijnbedrag alsnog kunt betalen.
  • Betaal je na de aanmaning nog steeds niet? Dan moet je ook een extra rente betalen. Dat heet vertragingsvergoeding.

Je bent niet de enige

Jaarlijks helpen we 600 gezinnen die moeite hebben om rond te komen. Dat zijn vaak gewoon mensen met een baan en een huis. Hoe eerder een klant om hulp vraagt, hoe sneller we kunnen helpen om de geldzaken weer op orde te brengen.

De lening eerder terugbetalen

Soms kun je verplicht worden dat je je lening eerder terugbetaalt. Bijvoorbeeld als:

  • Je een vervallen termijnbedrag niet binnen twee maanden betaalt, ook niet nadat je een aanmaning hebt gehad.
  • Je binnenkort in het buitenland gaat wonen.
  • Je in de schuldsanering raakt.
  • Je verkeerde informatie hebt gegeven toen je de lening aanvroeg.

Wat is zekerheidsrecht?

Bij sommige leningen is het verplicht om een zekerheidsrecht of pandrecht af te sluiten. Bijvoorbeeld de zaak die je met het geleende geld koopt. De zaak blijft dan van jou, maar bij ernstige betaalachterstanden, mogen wij de zaak verkopen. Met de opbrengst betaal je de lening terug.

Wat kun je zelf doen?

Bij het NIBUD vind je handige tips over hoe je weer grip krijgt op je geld. Met het Nibud Persoonlijk Budgetadvies krijg je bijvoorbeeld inzicht in je inkomsten en uitgaven. Zo zie je hoeveel je uitgeeft of spaart vergeleken met anderen.

Problemen met betalen?

Heb je of verwacht je problemen met betalen? Neem contact met ons of je adviseur op.

Vind je adviseur

Lenen en het BKR

Een betaalachterstand geven we door aan het BKR. Wat betekent dat precies?

Meer over BKR