Geld lenen met een BKR-registratie

Als je geld wil lenen, bekijken we natuurlijk eerst of je de lening kunt betalen. Daarbij checken we ook of je een positieve of negatieve BKR-registratie hebt. Dit doen we om te voorkomen dat je in geldproblemen komt.

Verantwoord geld lenen (BKR) 

Voordat je geld leent, controleren we of dat wel verantwoord is. Daarbij wordt rekening gehouden met je inkomsten en uitgaven. Hoeveel betaal je bijvoorbeeld aan huur? En hoeveel verdient je partner? We vragen ook informatie op bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) over mogelijke andere leningen die je hebt. Dit wordt ook wel een BKR-registratie genoemd. 

Wat doet het BKR? 

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert alle leningen van meer dan € 250 en met een looptijd langer dan een maand. Bijvoorbeeld je creditcard, doorlopend krediet en roodstand. Als je een betaalachterstand hebt op een lening, is dat ook bekend bij het BKR. 

Welke leningen worden gemeld bij het BKR? 

Positieve BKR-registratie 

Leen je meer dan € 250? Dan wordt dat doorgegeven aan het BKR. Dat gebeurt ook als je de lening helemaal niet gebruikt. Als je bijvoorbeeld € 500 rood kunt staan op je betaalrekening, melden we dat bij BKR. Het BKR noemt dat een positieve kredietregistratie. 

Negatieve BKR-registratie 

Heb je een betaalachterstand? Dan krijg je eerst herinneringen. Betaal je niet, dan wordt er contact met je opgenomen om je situatie te bekijken. Kun je de betaalachterstand echt niet inlopen? Dan wordt dat gemeld bij het BKR. Het BKR noemt dat een negatieve kredietregistratie. 

Vragen van klanten

BKR en je hypotheek 

Hoeveel je kunt lenen voor een huis hangt af van je inkomsten en uitgaven. Daarom vragen we informatie bij het BKR op als je een hypotheek wilt afsluiten.

Lees meer over BKR en je hypotheek

Hulp bij betalingsproblemen met je hypotheek

Ben je bang dat je je hypotheek niet kunt betalen. Laat het ons weten. We helpen je graag. 

Meer over hulp bij betalingsproblemen