Hulp bij betalingsproblemen


Heb je een zakelijke financiering bij RegioBank en ben je in de financiële problemen geraakt? Of verwacht je dat te komen? Bijvoorbeeld doordat de zaken slecht gaan? Ook dan staan we voor je klaar. Samen bekijken we je financiële situatie en zoeken we naar een oplossing zodat je toch de rente en aflossing kunt betalen. Hoe eerder je betalingsproblemen meldt, hoe beter we je kunnen helpen. Onze financiële hulp is vrijblijvend en gratis.

Zijn je financiële problemen niet op korte termijn op te lossen? Dan krijg je een vaste accountmanager van de afdeling Bijzonder Beheer Zakelijk. Samen met jou kijken we naar een structurele, lange termijn oplossing.

Let op: geen zakelijke financiering bij RegioBank? Kijk dan op geldfit.nl. Geldfit helpt ondernemers om financieel fit te blijven of te worden.

Bijzonder Beheer Zakelijk helpt je bij financiële problemen

Heb je een zakelijke financiering en raak je in financiële problemen? Dan neemt het risico voor jou én voor ons toe dat je je financiering niet kunt terugbetalen. Je krijgt dan begeleiding van de afdeling Bijzonder Beheer Zakelijk. De afdeling Bijzonder Beheer Zakelijk begeleidt je in de volgende situaties.

  • Als je structurele betaalachterstanden op je financiering hebt.
  • Als je de limiet van je Rekening-courant Krediet hebt overschreden.
  • Als je niet kunt voldoen aan de voorwaarden van de zakelijke financiering. De voorwaarden vind je in de offerte en de algemene voorwaarden van toen de financiering werd verstrekt.
  • Als het lijkt alsof je binnenkort moeite krijgt om de rente en aflossing te betalen. Of als we zien dat de continuïteit van je bedrijf in gevaar is. Natuurlijk bellen we je in deze situaties eerst om navraag te doen.

Je krijgt van ons een brief wanneer wij besluiten je te begeleiden en waarom we dit hebben besloten.

Mobiele telefoon

Bel ons. Wij helpen je graag.

Heb je financiële problemen en daardoor moeite om je zakelijke lening te betalen? Neem contact op via 030 – 219 69 15.

Hoe Bijzonder Beheer Zakelijk werkt

We zoeken samen met jou naar een oplossing

Het doel van de begeleiding door Bijzonder Beheer Zakelijk is dat je uiteindelijk weer zelfstandig je betalingsafspraken kunt nakomen en onze hulp niet meer nodig hebt.

We hebben geen standaard traject, maar kijken met jou naar een passende oplossing. De begeleiding wordt afgestemd op jouw situatie. Wel doen we dit altijd met een vaste accountmanager en het maken van een plan.

Je krijgt een vaste accountmanager

Een accountmanager van Bijzonder Beheer Zakelijk begeleidt je in het oplossen van je financiële problemen. De accountmanager maakt een afspraak met je voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek bekijken jullie samen hoe het bedrijf ervoor staat.
Je accountmanager kan vragen om bijvoorbeeld je aangiften Inkomstenbelasting, jaarcijfers van je onderneming of een uitdraai van je recente administratie.
Hand met pen en schrijfblok

Je maakt een plan over hoe je je bedrijf wilt voortzetten

Na het gesprek met de accountmanager maak je een plan over hoe je jouw bedrijf wilt voortzetten. Je maakt dit plan zelf, omdat jij je bedrijf het beste kent. Natuurlijk helpen we je daarbij als het nodig is.

Samen met je accountmanager kijk je naar het plan. Eventuele afspraken die jullie maken, leggen jullie vast. Ook bespreekt de accountmanager met je hoe het verdere traject eruit ziet. We stemmen met je af hoe vaak de afdeling Bijzonder Beheer Zakelijk een opvolging doet en wanneer de begeleiding stopt.

De begeleiding van Bijzonder Beheer kost niets

Wij brengen geen kosten in rekening voor de begeleiding. Eventuele taxatiekosten betalen wij voor je. Als we je bedrijfspand of ander onroerend goed, dat onderpand is voor je zakelijke lening, opnieuw laten taxeren.

Je kan wel te maken krijgen met extra kosten voor externe adviseurs. Geef je ons niet de informatie die wij nodig hebben om je goed te begeleiden? Dan kunnen we externe adviseurs inschakelen. De kosten voor externe adviseur(s) zijn voor jouw rekening. Of deze kosten gemaakt gaan worden, laten we je vooraf weten.

Wanneer je je financiële problemen niet kunt oplossen

Na verloop van tijd kunnen veel ondernemers weer zonder de hulp van Bijzonder Beheer Zakelijk. Soms zijn de problemen helaas zo groot dat we de financiering moeten stoppen. Dat betekent dat je de financiering moet aflossen en misschien moet stoppen met je bedrijf. We kijken samen hoe je de zakelijke financiering het beste kunt aflossen.

Het kan zijn dat je jouw bedrijf of zakelijke en persoonlijke bezittingen moet verkopen om je schuld af te lossen. Ook kun je persoonlijk aansprakelijk zijn voor een restschuld. Als het zo ver komt, bespreek je met jouw accountmanager hoe je de restschuld het beste kunt afbetalen.

Meer lezen over zekerheden en aansprakelijkheid

Verwacht je financiële problemen?

Loopt je zaak nu nog goed, maar verwacht je in de toekomst financiële problemen? Neem dan alvast contact op met je zelfstandig adviseur. Zo kun je samen bespreken welke stappen mogelijk zijn om financiële problemen te voorkomen. Wij zijn er ook voor je wanneer het financieel wat moeilijker is.

Meer lezen

Bedrijfshypotheek

Zakelijk krediet

Bekijk onze servicebeloften (zowel voor particuliere als zakelijke klanten)