Zakelijke hypotheek berekenen


Een zakelijke hypotheek, ook wel een bedrijfshypotheek genoemd, gebruik je om een bedrijfspand te kopen. Ontdek hoe je zakelijke hypotheek wordt berekend.

Hoe wordt je Bedrijfshypotheek berekend?

Voor het bepalen van je Bedrijfshypotheek bij RegioBank wordt gekeken naar de waarde van het pand en de financiële situatie van je onderneming. Je kunt standaard een Bedrijfshypotheek tot maximaal 80% van de marktwaarde van het bedrijfspand aanvragen.

RegioBank financiert tot 90% van de marktwaarde, als je voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

  • Je koopt, bouwt of verbouwt een pand met energielabel C of beter.
  • Je investeert om het pand te verduurzamen (naar energielabel C of beter).
  • Je hebt een woonhuishypotheek of Bedrijfshypotheek van RegioBank.
  • Je hebt al minimaal 5 jaar een zakelijke betaalrekening bij RegioBank.

Wil je weten wat je maximale bedrag voor onze Bedrijfshypotheek is? Neem dan contact op met je zelfstandig adviseur. Samen bereken je hoeveel je onderneming kan lenen. Je kunt bij RegioBank een Bedrijfshypotheek afsluiten tussen € 50.000 en € 2 miljoen.

Maak vrijblijvend een afspraak Lees meer over onze Bedrijfshypotheek

Eigen inbreng

Wil je een zakelijke hypotheek afsluiten? Houd er dan rekening mee dat je een deel van de koopsom als eigen inbreng moet inleggen. Eigen inbreng is nodig omdat RegioBank tot 80% of 90% van de marktwaarde financiert. Daarnaast betaal je ook voor eenmalige kosten, zoals notariskosten.

Eenmalige kosten bij de financiering van een bedrijfspand  

Bij het afsluiten van je bedrijfshypotheek krijg je -naast de eigen inbreng- te maken met een aantal eenmalige kosten. De kosten waar je aan kunt denken zijn taxatiekosten, overdrachtsbelasting of notariskosten. Ook betaal je je zelfstandig adviseur voor de bemiddeling bij de aanvraag en administratiekosten als je iets wilt wijzigen. In de voorwaarden staat welke afspraken we maken.

Maximale looptijd zakelijke hypotheek

De hypotheek voor je bedrijfspand moet je in 20 jaar aflossen. Een kortere looptijd is ook mogelijk. Ieder jaar los je minimaal 5% van je Bedrijfshypotheek af. Daarnaast mag je jaarlijks maximaal 5% van de hoofdsom extra aflossen. Bespreek met je zelfstandig adviseur wat het beste bij je situatie past.

Lineair aflossen

Sluit je een Bedrijfshypotheek af bij RegioBank, dan krijg je een lineaire hypotheek. Bij een lineaire hypotheek blijft het bedrag dat je betaalt voor de aflossing gelijk. De rente die je betaalt daalt. Dit betekent dat je maandlasten dalen gedurende de looptijd van je zakelijke hypotheek.

Rentetarieven hypotheek bedrijfspand

Je betaalt iedere maand rente voor je Bedrijfshypotheek, over de hypotheekschuld die nog uitstaat. Hoeveel rente je betaalt hangt af van de gekozen rentevaste periode, de hoofdsomklasse en de tariefgroep waar je zakelijke hypotheek in valt. De tariefgroep wordt bepaald door de verhouding tussen je hypotheek en de marktwaarde van je pand. Ook wel de schuld-marktwaardeverhouding genoemd.

Rentevaste perioden

Bij je Bedrijfshypotheek kun je kiezen voor verschillende rentevaste perioden. Tijdens een rentevaste periode betaal je voor een bepaalde periode hetzelfde percentage aan rente. De rente vastzetten voor een langere periode geeft je meer zekerheid. Hoe langer je je rente vastzet, hoe hoger meestal het rentepercentage is.

Bekijk de rentetarieven voor onze Bedrijfshypotheek

Maximale zakelijke hypotheek berekenen?

Wil je weten wat je maximale bedrag voor onze Bedrijfshypotheek is? Neem dan contact op met je zelfstandig adviseur. Samen bereken je hoeveel je onderneming kan lenen.

Maak vrijblijvend een afspraak

Meer over de Bedrijfshypotheek en bedrijfshuisvesting

De Bedrijfshypotheek van RegioBank

Rente en kosten van de Bedrijfshypotheek

Check in 4 stappen of onze Bedrijfshypotheek interessant is voor jou

Meer over bedrijfshuisvesting