Zakelijke hypotheek berekenen

Een zakelijke hypotheek, ook wel een bedrijfshypotheek genoemd, gebruikt u om een bedrijfspand te kopen. Ontdek hoe uw zakelijke hypotheek wordt berekend.

Hoe wordt uw bedrijfshypotheek berekend?

Voor het bepalen van uw Bedrijfshypotheek bij RegioBank wordt gekeken naar de waarde van het pand en de financiële situatie van uw onderneming. U kunt standaard een Bedrijfshypotheek voor 80% van de marktwaarde van het bedrijfspand aanvragen.

RegioBank financiert 90% van de marktwaarde, als u voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

  • U koopt een duurzaam pand met energielabel C of beter.
  • U investeert om het pand te verduurzamen naar energielabel C of beter.
  • U heeft al een RegioBank-hypotheek voor uw woonhuis.
  • U heeft al minimaal 5 jaar een zakelijke betaalrekening bij RegioBank.

Wilt u weten wat uw maximale bedrag voor onze Bedrijfshypotheek is? Neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur. Samen berekent u hoeveel uw onderneming kan lenen. U kunt bij RegioBank een Bedrijfshypotheek afsluiten tussen € 50.000 en € 1 miljoen.

Maak vrijblijvend een afspraak Lees meer over onze Bedrijfshypotheek

Eigen inbreng

Wilt u een zakelijke hypotheek afsluiten? Houd er dan rekening mee dat u een deel van de marktwaarde als eigen inbreng moet inleggen. Dit is meestal minimaal 20% en in sommige gevallen 10%. RegioBank financiert standaard 80% van de marktwaarde. In een aantal gevallen financieren wij 90% van de marktwaarde en wordt uw eigen inbreng lager.

Maximale looptijd zakelijke hypotheek

De hypotheek voor uw bedrijfspand moet u in 20 jaar aflossen. Een kortere looptijd is ook mogelijk. Ieder jaar lost u minimaal 5% van uw Bedrijfshypotheek af. Daarnaast mag u jaarlijks maximaal 5% van de hoofdsom extra aflossen. Bespreek met uw Zelfstandig Adviseur wat het beste bij uw situatie past.

Lineair aflossen

Sluit u een Bedrijfshypotheek af bij RegioBank, dan krijgt u een lineaire hypotheek. Bij een lineaire hypotheek blijft het bedrag dat u betaalt voor de aflossing gelijk. De rente die u betaalt daalt. Dit betekent dat uw maandlasten dalen gedurende de looptijd van uw zakelijke hypotheek.

Rentetarieven hypotheek bedrijfspand

U betaalt iedere maand rente voor uw Bedrijfshypotheek, over de hypotheekschuld die nog uitstaat. Hoeveel rente u betaalt hangt af van de gekozen rentevaste periode en de tariefgroep waar uw zakelijke hypotheek in valt. De tariefgroep wordt bepaald door de verhouding tussen uw hypotheek en de marktwaarde van uw pand. Ook wel de schuld-marktwaardeverhouding genoemd.

Rentevaste perioden

Bij uw bedrijfshypotheek kunt u kiezen voor verschillende rentevaste perioden. Tijdens een rentevaste periode betaalt u voor een bepaalde periode hetzelfde percentage aan rente. De rente vastzetten voor een langere periode geeft u meer zekerheid. Hoe langer u uw rente vastzet, hoe hoger het rentepercentage is.

Bekijk de rentetarieven voor onze Bedrijfshypotheek

Eenmalige kosten bij de financiering van een bedrijfspand  

Bij het afsluiten van uw bedrijfshypotheek krijgt u -naast de eigen inbreng- te maken met een aantal eenmalige kosten. De kosten waaraan u kunt denken zijn de taxatiekosten, overdrachtsbelasting of notariskosten. Ook betaalt u uw Zelfstandig Adviseur voor de bemiddeling bij de aanvraag en administratiekosten als u iets wilt wijzigen. In de voorwaarden staat welke afspraken we maken.

Maximale zakelijke hypotheek berekenen?

Wilt u weten wat uw maximale bedrag voor onze Bedrijfshypotheek is? Neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur. Samen berekent u hoeveel uw onderneming kan lenen.

Maak vrijblijvend een afspraak

Meer over de Bedrijfshypotheek en bedrijfshuisvesting

De Bedrijfshypotheek van RegioBank

Rente en kosten van de Bedrijfshypotheek

Check in 4 stappen of onze Bedrijfshypotheek bij u past

Meer over bedrijfshuisvesting