Bedrijfshypotheek

 • Zakelijke hypotheek bij RegioBank mogelijk tot € 1 miljoen
 • Lange looptijd tot 20 jaar en gunstige rentetarieven
 • Met hulp van een Zelfstandig Adviseur die zelf ook ondernemer is

Vraag uw Bedrijfshypotheek aan

Groeien met uw bedrijf? De Bedrijfshypotheek helpt

Heeft u een eigen bedrijf en wilt u een bedrijfspand kopen of laten (ver)bouwen om verder te kunnen groeien? Of heeft u al een zakelijke hypotheek, maar wilt u deze oversluiten? Wij helpen u graag groeien, met onze Bedrijfshypotheek.

Bedrijfshypotheek in het kort

 • Een hypotheekbedrag tussen € 50.000 en € 1.000.000
 • Een lange looptijd tot 20 jaar
 • Jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom
 • Financiering standaard tot 80% van de marktwaarde en soms tot 90%
 • 40% van het bedrijfspand mag u verhuren aan een andere ondernemer
 • Bouwen of verbouwen? Het bouwdepot geeft inzicht en overzicht in de kosten.

Rente: tussen 1,55% en 5,45% (1 mei 2021)

Lees meer over de rentetarieven

Een zakelijke hypotheek voor uw bedrijfspand

Tijdens een oriëntatiegesprek bespreekt u uw wensen met uw Zelfstandig Adviseur. Uw adviseur, die zelf ook ondernemer is en dus weet hoe belangrijk een bedrijfshypotheek is, kijkt samen met u naar het maximale hypotheekbedrag. Dit ligt bij RegioBank tussen € 50.000 en € 1 miljoen.

Heeft u een zakelijke financiering bij een andere aanbieder en wilt u uw bedrijfshypotheek oversluiten naar RegioBank? Tijdens een afspraak bekijkt uw Zelfstandig Adviseur samen met u de mogelijkheden en voorwaarden.

20 jaar tijd om uw bedrijfshypotheek af te lossen

De zakelijke hypotheek die u afsluit kunt in 20 jaar aflossen. Sneller kan ook. De looptijd van uw zakelijke financiering spreekt u af met uw Zelfstandig Adviseur. Ieder jaar lost u minimaal 5% van uw zakelijke hypotheek af. Ook kunt u jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom.

Financiering en de waarde van uw bedrijfspand

De zakelijke hypotheek die u bij RegioBank afsluit, staat in verhouding met de waarde van het bedrijfspand. U kunt financiering standaard voor 80% en in sommige gevallen tot 90% van de marktwaarde aanvragen. Wij financieren 90% van de marktwaarde wanneer u of uw bedrijfspand voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

 • U koopt, bouwt of verbouwt een duurzaam pand (energielabel C of beter) of;
 • U investeert om het pand te verduurzamen (naar energielabel C of beter) of;
 • U heeft een woonhuishypotheek van RegioBank of al minimaal 5 jaar een zakelijke betaalrekening bij ons.

Past een bedrijfshypotheek bij uw situatie?

U kunt een bedrijfshypotheek aanvragen wanneer:

 • U minimaal 2 jaren onderneemt en jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar kunt aanleveren.
 • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • U naast bestaande verplichtingen ook rente en aflossing van de bedrijfshypotheek kunt betalen.
 • U niet van plan bent om meer dan 40% van het bedrijfspand te verhuren.
 • Uw bedrijfsactiviteit past binnen ons duurzaamheidsbeleid. Lees meer over welke sectoren wij uitsluiten.

Heeft u een bedrijfshypotheek nodig maar past de zakelijke hypotheek van RegioBank niet bij uw situatie? Bekijk dan de alternatieven voor een zakelijke lening.

Hoe werkt het afsluiten van een Bedrijfshypotheek?

Uw zakelijke hypotheek sluit u af bij uw Zelfstandig Adviseur.

Stap 1: U maakt een afspraak voor een oriëntatiegesprek

Tijdens dit eerste gesprek vertelt uw Zelfstandig Adviseur u meer over de productvoorwaarden van de zakelijke hypotheek. Uw adviseur legt uit welke documenten we nodig hebben en geeft u inzicht in de kosten van onze dienstverlening.

Past de bedrijfshypotheek van RegioBank bij uw situatie? Dan start u in een vervolggesprek met uw adviseur de aanvraag voor het bedrag dat u wilt lenen. We stellen een aantal vragen over uw onderneming en de hypotheek die u wilt afsluiten. Ook moet u een aantal documenten uploaden in een online omgeving. Uw adviseur kan u hierbij helpen.

Stap 2: Wij beoordelen uw hypotheekaanvraag

Als alle documenten zijn ontvangen, beoordelen we uw hypotheekaanvraag. We kijken naar de financiële situatie van uw bedrijf om in te schatten of u de rente en aflossing kunt betalen. Ook kijken we naar uw privé situatie en eventuele risico's.

Stap 3: U ontvangt een offerte

Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een offerte. Is uw aanvraag afgekeurd? Dan krijgt u een uitleg waarom we uw aanvraag afwijzen.

Als u akkoord bent met de offerte, ondertekent u alle documenten. Wij verwerken de verdere aanvraag en zorgen dat de notaris de benodigde informatie krijgt voor het vestigen van de hypothecaire zekerheid.

Kosten en rentetarieven van uw zakelijke hypotheek

U betaalt iedere maand rente over de hypotheekschuld die nog uitstaat. Tijdens de rentevaste periode blijft de hypotheekrente gelijk. Ook lost u iedere maand een deel van uw bedrijfshypotheek af. Het rente- en aflossingsbedrag betaalt u iedere maand achteraf van uw zakelijke rekening. Het exacte rentepercentage dat u betaalt over uw zakelijke hypotheek voor uw bedrijfspand vindt u in de offerte of het rentevoorstel. Deze krijgt u van uw Zelfstandig Adviseur. Lees meer over de kosten en rentetarieven van de bedrijfshypotheek

RegioBank team

Bedrijfshypotheek aanvragen

Uw adviseur helpt u met al uw vragen over de zakelijke hypotheek en helpt u bij het aanvragen van de Bedrijfshypotheek. Dankzij onze deskundige adviseurs weet u zeker dat uw zakelijke hypotheek past bij uw situatie.