Bedrijfshypotheek

 • Een bedrijfspand kopen of herfinancieren
 • Een zakelijke hypotheek tot € 1 miljoen
 • Een lange looptijd van 20 jaar en gunstige rentetarieven

Vraag uw Bedrijfshypotheek aan

Een zakelijke hypotheek afsluiten bij RegioBank

Heeft u een eigen bedrijf en wilt u een bedrijfspand kopen? Of heeft u al een zakelijke hypotheek, maar wilt u deze oversluiten? Bij RegioBank kunt u een bedrijfshypotheek afsluiten.

In het kort

 • Een hypotheekbedrag tussen
  € 50.000 en € 1.000.000
 • Een lange looptijd tot 20 jaar
 • Jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom
 • Financiering standaard tot 80% van de marktwaarde en soms tot 90%
 • 40% van het bedrijfspand mag u verhuren

Een rente tussen 1,90% en 3,50% (februari 2020)


Lees meer over de rentetarieven

Zakelijke hypotheek afsluiten bij uw Zelfstandig Adviseur

Wat is een zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek, of bedrijfshypotheek, is een vorm van een zakelijke lening. U gebruikt een zakelijke hypotheek voor het kopen van een bedrijfspand waarin u uw eigen bedrijf kunt huisvesten of uw beroep uitoefenen.

Een zakelijke hypotheek voor uw bedrijfspand

Bij RegioBank kunt u een bedrijfshypotheek afsluiten voor het kopen of herfinancieren van een bedrijfspand. Uw Zelfstandig Adviseur kijkt samen met u naar het maximale hypotheekbedrag. Dit ligt bij RegioBank tussen € 50.000 en € 1 miljoen.

Heeft u een zakelijke financiering bij een andere aanbieder en wilt u uw bedrijfshypotheek oversluiten naar RegioBank? Tijdens een afspraak bekijkt uw Zelfstandig Adviseur samen met u de mogelijkheden en voorwaarden.

20 jaar tijd om uw bedrijfshypotheek aflossen

De zakelijke hypotheek die u afsluit kunt in 20 jaar aflossen. Sneller kan ook. De looptijd van uw zakelijke financiering spreekt u af met uw Zelfstandig Adviseur. Ieder jaar lost u minimaal 5% van uw zakelijke hypotheek af. Ook kunt u jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom.

Financiering op basis van de waarde van uw bedrijfspand

De zakelijke hypotheek die u bij RegioBank afsluit, staat in verhouding met de waarde van het bedrijfspand. U kunt financiering standaard voor 80% en in somige gevallen tot 90% van de marktwaarde aanvragen. Wij financieren 90% van de marktwaarde wanneer u of uw bedrijfspand voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

 • U koopt een duurzaam pand (energielabel C of beter) of;
 • U investeert om het pand te verduurzamen (naar energielabel C of beter) of;
 • U heeft een woonhuishypotheek van RegioBank of al minimaal 5 jaar een zakelijke betaalrekening bij ons.

Vraag een zakelijke hypotheek aan bij uw Adviseur

Past een bedrijfshypotheek bij uw situatie?

Een zakelijke hypotheek sluit u af voor het kopen van een bedrijfspand. U kunt een bedrijfshypotheek aanvragen wanneer:

 • U minimaal 2 jaren onderneemt en jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar kunt aanleveren.
 • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • U naast bestaande verplichtingen ook rente en aflossing van de bedrijfshypotheek kunt betalen.
 • U niet van plan bent om meer dan 40% van het bedrijfspand te verhuren.
 • Uw bedrijfsactiviteit past binnen ons duurzaamheidsbeleid. In deze lijst (PDF) vindt u terug welke sectoren wij uitsluiten.

Een bedrijfshypotheek past niet bij u als u:

 • Een startende ondernemer bent en uw bedrijf bestaat nog geen 2 jaar.
 • Op zoek bent naar een zakelijke hypotheek zonder eigen inbreng. Voor een zakelijke hypotheek bij RegioBank moet u eigen geld inbrengen voor de financiering. U kunt bij ons een financiering aanvragen van standaard 80% en soms wel tot 90% van de marktwaarde van het pand.
 • Uw zakelijke lening wilt gebruiken voor iets anders dan een bedrijfspand.
 • U wilt de zakelijke hypotheek gebruiken voor een aanbouw aan uw woonhuis waarin u uw beroep kunt uitoefenen, zoals een werkkamer of atelier.

Heeft u een bedrijfshypotheek nodig maar past de zakelijke hypotheek van RegioBank niet bij uw situatie? Bekijk dan de alternatieven voor een zakelijke lening.

Bedrijfshypotheek aanvragen bij uw adviseur

U vraagt een zakelijke hypotheek aan tijdens een afspraak met uw Zelfstandig Adviseur. Tijdens de afspraak berekent de adviseur uw maximale hypotheekbedrag en de hypotheekrente die u betaalt. Lees hier hoe de aanvraag van een bedrijfshypotheek werkt.

Maak een afspraak met uw adviseur

Uw zakelijke hypotheek berekenen

Hoe hoog de zakelijke hypotheek is die u kunt aanvragen, wordt bepaald door de waarde van het bedrijfspand en de financiële situatie van uw onderneming. RegioBank financiert 80% en in sommige gevallen 90% van de marktwaarde van het zakelijke pand.

Wilt u uw bedrijfshypotheek of uw maandlasten berekenen? Neem dan contact op met uw Zelfstandig Adviseur. Die berekent samen met u hoeveel uw onderneming kan lenen.

Kosten en rentetarieven van uw zakelijke hypotheek

U betaalt iedere maand rente over de hypotheekschuld die nog uitstaat. Tijdens de rentevaste periode blijft de hypotheekrente gelijk. Ook lost u iedere maand een deel van uw bedrijfshypotheek af. Het rente- en aflossingsbedrag betaalt u iedere maand achteraf van uw zakelijke rekening.

Lees meer over de kosten en rentetarieven van de bedrijfshypotheek

Zekerheid en aansprakelijkheid voor uw zakelijke lening

We vragen zekerheden voor het geval u de lening niet kunt terugbetalen. Bij een zakelijke hypotheek zijn de meest voorkomende zekerheden een hypotheekrecht, pandrecht of borgstelling. Lees meer over zekerheid en aansprakelijkheid.

Bijzonder Beheer Zakelijk

Kunt u de bedrijfshypotheek niet terugbetalen of verwacht u betalingsproblemen? Dan bekijkt een expert van onze afdeling Bijzonder Beheer Zakelijk uw bedrijfssituatie en de financiering. Ook bekijkt die hoe we u kunnen helpen om de rente toch te betalen. Lees meer over Bijzonder Beheer Zakelijk.

Voorwaarden van de zakelijke hypotheek

Aan het afsluiten van een zakelijke lening zitten altijd risico's. Lees daarom deze pagina over de zakelijke hypotheek van RegioBank goed door en bekijk onze pagina met voorwaarden. Daar leest u wat u van ons kunt verwachten, maar ook wat wij van u verwachten.

Lees meer over de voorwaarden van de zakelijke hypotheek

RegioBank team

Zakelijke hypotheek aanvragen bij RegioBank

Uw adviseur helpt u met al uw vragen over zakelijk lenen. Zo weet u zeker dat uw zakelijke hypotheek past bij uw situatie.