Je Bedrijfshypotheek aanpassen


Wil je tijdens de looptijd van je Bedrijfshypotheek iets aanpassen? Bijvoorbeeld omdat er iets wijzigt binnen je onderneming? Of omdat je financiƫle ruimte hebt om je zakelijke hypotheek eerder af te lossen? Hier kunnen kosten aan verbonden zijn.

Wil je iets aanpassen in je Bedrijfshypotheek bij RegioBank? Zoals het aanvragen van een aanvullende financiering of het laten uitbetalen van een rekening vanuit je bouwdepot? Neem dan contact op met je zelfstandig adviseur. Maak een afspraak

Wijzigingen binnen je onderneming

Tijdens de looptijd van de hypotheek kan het zijn dat je bijvoorbeeld de juridische structuur van je bedrijf aanpast. Of dat het eigendom of de zeggenschap binnen de onderneming wijzigt.

Icoon van een bel

Neem contact met ons op voordat je iets wijzigt

Wijzigt er iets binnen je onderneming? Neem dan, voordat je iets wijzigt, contact met ons op via sczakelijkteambeheer@regiobank.nl. Doe dit minimaal 6 weken van tevoren. De wijziging kan gevolgen hebben voor je hypotheek.

We beoordelen of de wijziging van je hypotheek acceptabel is. Zijn we akkoord? Dan ontvang je, indien nodig, een aangepaste overeenkomst van ons. Zijn we niet akkoord? Dan maken we afspraken met je over het terugbetalen van de Bedrijfshypotheek.

Kosten bij wijziging

Voor een wijziging kunnen kosten in rekening worden gebracht. In de algemene voorwaarden voor zakelijke financieringen lees je voor welke wijzigingen je onze toestemming nodig hebt.

Kosten bekijken

Je Bedrijfshypotheek aflossen

Lineair aflossen

Je lost de Bedrijfshypotheek lineair af. Dat betekent dat je tijdens de looptijd elke maand een vast bedrag aflost.

Extra aflossen

Je mag zonder kosten tot 5% van de oorspronkelijke hoofdsom extra aflossen per jaar. De extra aflossingen komen in mindering op de hoofdsom waardoor het rentebedrag dat je betaalt lager wordt.

Heb je een eenmanszaak of bv en heb je toegang tot Mijn RegioBank Zakelijk? Dan kan je daar je extra aflossing regelen. Heb je deze mogelijkheid niet? Dan helpt je adviseur je graag verder.

Vergoeding voor renteverlies

Als je meer dan 5% aflost, moet je misschien een vergoeding betalen voor de rente die we mislopen. Vraag een aflosnota aan, om te weten of en hoeveel vergoeding je betaalt.

Je zakelijke hypotheek eerder volledig aflossen

Wil je je Bedrijfshypotheek volledig aflossen? Neem dan contact op met je notaris. Die regelt de afbetaling van je zakelijke hypotheek met ons. Je betaalt het openstaande bedrag en de eventuele vergoeding voor het renteverlies via de notaris.