Het nut van een zakelijke rekening

Of u nu starter aan de keukentafel bent of een vennootschap onder firma heeft: voor alle soorten ondernemers is het belangrijk hun geldzaken goed te regelen. Dat begint met het openen van een zakelijke betaalrekening, zodat uw zakelijke geldstromen en privé-uitgaven gescheiden blijven. Dat geeft u, uw boekhouder en de Belastingdienst sneller inzicht. Lees waarom een zakelijke betaalrekening nog meer handig is.

Zakelijke rekening voor uw onderneming

Net als bij andere banken is het bij RegioBank niet toegestaan om uw particuliere betaalrekening ook voor uw bedrijf te gebruiken. Open daarom altijd een zakelijke betaalrekening voor uw onderneming.

Voordelen van een zakelijke rekening

Een zakelijke rekening biedt verschillende voordelen. We zetten ze graag voor u op een rij.

Een zakelijke rekening zorgt voor een professionele uitstraling

Een zakelijke betaalrekening komt professioneel en betrouwbaar over. Met een zakelijke rekening komt uw bedrijfsnaam in beeld bij de IBAN-check bij het overboeken, en op het rekeningafschrift.
Klokje met kop koffie

Een zakelijke rekening bespaart tijd voor u en uw boekhouder

Met een zakelijke betaalrekening houdt u uw zakelijke geldstromen gescheiden van uw privé-uitgaven. Zo ziet u sneller hoe uw bedrijf er financieel voor staat. Heeft u een boekhouder? Dan bezorgt u die ook tijdwinst, en dat bespaart u weer kosten.

Mandje met plusje erbij om product of dienst toe te voegen

Toegang tot andere zakelijke producten en diensten

Aan uw zakelijke rekening kunt u uw online boekhoudpakket koppelen. U kunt gebruik maken van iDeal en een zakelijk betaalverzoek sturen. En u kunt een zakelijke creditcard, betaalautomaat of zakelijk krediet aanvragen.

Meer over deze mogelijkheden

De kosten van uw zakelijke rekening zijn aftrekbaar

U mag de kosten van uw zakelijke rekening aftrekken van de inkomstenbelasting.

De zakelijke rekening van RegioBank

Zakelijke rekening voor ondernemers (zzp en mkb)

Met de MKB Rekening van RegioBank kunt u voordelig zakelijk bankieren. Voor een vast bedrag per maand krijgt u een zakelijke betaalrekening, betaalpas én Mijn RegioBank Zakelijk.

Bekijk onze MKB Rekening

Betaalpakket voor verenigingen en stichtingen

Met de V&S Rekening, het betaalpakket voor verenigingen en stichtingen, kunt u als bestuurder overzichtelijk en voordelig zakelijk bankieren.

Bekijk onze V&S Rekening

Heeft u al een zakelijke betaalrekening? Stap dan eenvoudig over met de gratis overstapservice. Uw betalingsverkeer loopt gewoon door terwijl de belangrijkste zaken voor u geregeld worden. U heeft er geen omkijken naar.

Vinkje in een rondje

Daarom zakelijk bankieren bij RegioBank

Bij RegioBank heeft u echt persoonlijk contact met een Zelfstandig Adviseur die u, uw onderneming én de lokale markt kent. En heeft u natuurlijk ook de digitale mogelijkheden van online en mobiel bankieren. Of u nu een startende ondernemer bent, of de volgende stap wilt zetten met uw bedrijf.

Afspraak voor uw zakelijke rekening

Wilt u meer informatie over onze zakelijke betaalrekeningen of wilt u weten welk betaalproduct het beste bij u past? Bespreek de mogelijkheden met uw Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt.

Maak een afspraak

Bekijk de klantverhalen van Monique en Laura

Het verhaal van Monique

Het verhaal van Monique

Monique waardeert het zeer dat haar Zelfstandig Adviseur Gerard goed uitlegde hoe alles werkt bij de bank. Ze vindt het fijn dat ze zo goed begeleid werd, toen de bank nog nieuw voor haar was.

Bekijk Moniques verhaal

Het verhaal van Laura

Het verhaal van Laura

De klik die Laura ervaarde met haar Zelfstandig Adviseur Foppie maakte dat Laura de overstap aandurfde. Ze zag op tegen overstappen, maar achteraf bleek het kinderspel.

Bekijk Laura's verhaal

Lees meer

Stappenplan ‘Eigen bedrijf starten’

Al onze zakelijke betaaloplossingen op een rij