Het nut van een zakelijke rekening


Met een zakelijke betaalrekening houd je je zakelijke geldstromen en privé-uitgaven gescheiden. Dat geeft jou, je boekhouder en de Belastingdienst sneller inzicht. Lees waarom een zakelijke betaalrekening nog meer handig is.

Zakelijke rekening voor je onderneming

Net als bij andere banken is het bij RegioBank niet toegestaan om je particuliere betaalrekening ook voor je bedrijf te gebruiken. Open daarom altijd een zakelijke betaalrekening voor je onderneming.

De zakelijke rekening van RegioBank

Met de MKB Rekening van RegioBank kun je voordelig zakelijk bankieren. Voor een vast bedrag per maand krijg je een zakelijke betaalrekening, betaalpas én Mijn RegioBank Zakelijk.

Bekijk onze MKB Rekening Je MKB Rekening regelen

Voordelen van een zakelijke rekening

Een zakelijke rekening biedt verschillende voordelen. We zetten ze graag voor je op een rij.

Een zakelijke rekening zorgt voor een professionele uitstraling

Een zakelijke betaalrekening komt professioneel en betrouwbaar over. Met een zakelijke rekening komt je bedrijfsnaam in beeld bij de IBAN-check bij het overboeken, en op het rekeningafschrift.
Klokje met kop koffie

Een zakelijke rekening bespaart tijd voor jou en je boekhouder

Met een zakelijke betaalrekening houd je je zakelijke geldstromen gescheiden van je privé-uitgaven. Zo zie je sneller hoe je bedrijf er financieel voor staat. Heb je een boekhouder? Dan bezorgt die je ook tijdwinst, en dat bespaart je weer kosten.

Mandje met plusje erbij om product of dienst toe te voegen

Toegang tot andere zakelijke producten en diensten

Aan je zakelijke rekening kun je je online boekhoudpakket koppelen. Je kunt gebruik maken van iDeal en een zakelijk betaalverzoek sturen. En je kunt een zakelijke creditcard, betaalautomaat of zakelijk krediet aanvragen.

Meer over deze mogelijkheden

De kosten van je zakelijke rekening zijn aftrekbaar

Je mag de kosten van je zakelijke rekening aftrekken van de inkomstenbelasting.

Vinkje in een rondje

Daarom zakelijk bankieren bij RegioBank

Bij RegioBank heb je echt persoonlijk contact met een zelfstandig adviseur die jou, je onderneming én de lokale markt kent. En heb je natuurlijk ook de digitale mogelijkheden van online en mobiel bankieren. Of je nu een startende ondernemer bent, of de volgende stap wilt zetten met je bedrijf.

Bekijk onze MKB Rekening Je MKB Rekening regelen

Handig: gratis overstapservice

Heb je al een zakelijke betaalrekening? Stap dan eenvoudig over met de gratis overstapservice. Je betalingsverkeer loopt gewoon door terwijl de belangrijkste zaken voor je geregeld worden. Je hebt er geen omkijken naar.

Bekijk de klantverhalen van Monique en Laura

Het verhaal van Monique

Het verhaal van Monique

Monique waardeert het zeer dat haar zelfstandig adviseur Gerard goed uitlegde hoe alles werkt bij de bank. Ze vindt het fijn dat ze zo goed begeleid werd, toen de bank nog nieuw voor haar was.

Bekijk Moniques verhaal

Het verhaal van Laura

Het verhaal van Laura

De klik die Laura ervaarde met haar zelfstandig adviseur Foppie maakte dat Laura de overstap aandurfde. Ze zag op tegen overstappen, maar achteraf bleek het kinderspel.

Bekijk Laura's verhaal

Lees meer

Stappenplan ‘Eigen bedrijf starten’

Al onze zakelijke betaaloplossingen op een rij

Boekhoudpakket koppelen