Zakelijke rekening: het nut van een zakelijke betaalrekening

Een zakelijke rekening is niet wettelijk verplicht, maar wel heel handig. Voor alle soorten ondernemers, van starter aan de keukentafel tot vennootschap onder firma. Lees waarom een zakelijke betaalrekening handig is.

RegioBank heeft een zakelijke rekening voor ondernemers (zzp en mkb) én een betaalpakket speciaal voor bestuurders van verenigingen en stichtingen.

Een zakelijke rekening geeft meer inzicht en voorkomt gedoe

Met een zakelijke rekening heeft u meer inzicht in uw administratie. Een privérekening doorpluizen op zakelijke kosten is een flinke klus. Met een zakelijke betaalrekening houdt u uw zakelijke geldstromen gescheiden van uw privé-uitgaven.

Als u goed inzicht heeft in uw administratie, regelt u ook uw zaken met de Belastingdienst makkelijker. Zo voorkomt u fouten of slordigheden en bijbehorende boetes.

Heeft u een boekhouder? Dan bezorgt u hem of haar ook tijdwinst, en dat bespaart u weer kosten.

Koppeling met uw boekhoudpakket: altijd de juiste gegevens

Werkt u met een online boekhoudpakket, dan kunt u dat koppelen aan uw zakelijke rekening. Met een automatische koppeling tussen uw zakelijke betaalrekening en boekhoudpakket heeft u altijd de juiste gegevens in uw boekhouding. Met een privérekening moet u handmatig boeken. Dat kost tijd, die u ook aan andere dingen kunt besteden.

Meer over de boekhoudkoppeling

Een zakelijke rekening zorgt voor een professionele uitstraling

Een zakelijke betaalrekening komt professioneel en betrouwbaar over. Met een zakelijke rekening komt uw bedrijfsnaam in beeld bij de IBAN-check bij het overboeken, en op het rekeningafschrift.

Zakelijke rekening voor zzp’ers

Veel zzp’ers beginnen hun bedrijf vanaf hun privérekening. Ze hebben nog weinig inkomsten en geven het liefst zo weinig mogelijk geld uit aan een betaalpakket. Een zakelijke rekening kost alleen maar geld, denken ze. Maar juist voor een zzp’er zijn inzicht in de administratie en een professionele uitstraling belangrijk.

En voor die extra kosten krijgt u ook extra mogelijkheden. Zo kunnen alleen ondernemers met een zakelijke rekening iDeal inzetten. Daarnaast kunnen ondernemers een zakelijk betaalverzoek versturen zodat klanten eenvoudig hun betaling online kunnen regelen.

Zakelijke rekening voor een vof

Ook voor een vennootschap onder firma is een zakelijke rekening zinvol. U kunt afspraken maken over welke partner(s) in het bedrijf wat mag doen met de zakelijke rekening. Naast de vennoten kunnen dat ook medewerkers, de boekhouder of accountant zijn.

De zakelijke rekening van RegioBank

Zakelijke rekening voor ondernemers (zzp en mkb)

Met de MKB Rekening van RegioBank kunt u voordelig zakelijk bankieren. Voor een vast bedrag per maand krijgt u een zakelijke betaalrekening, betaalpas én Mijn RegioBank Zakelijk.

Bekijk onze MKB Rekening

Betaalpakket voor bestuurders van verenigingen en stichtingen

Met de V&S Rekening, het betaalpakket voor verenigingen en stichtingen, kunt u als bestuurder overzichtelijk en voordelig zakelijk bankieren.

Bekijk onze V&S Rekening

Gratis: Overstapservice

Heeft u al een zakelijke betaalrekening? Stap dan eenvoudig over met de gratis overstapservice. Uw betalingsverkeer loopt gewoon door terwijl de belangrijkste zaken voor u geregeld worden. U heeft er geen omkijken naar.

Meer over de Overstapservice

Lees meer

Stappenplan ‘Eigen bedrijf starten’

Al onze zakelijke betaaloplossingen op een rij