Zakelijk sparen

 • Een spaarrekening speciaal voor ondernemers
 • Vrij én vast zakelijk sparen op 1 rekening
 • Minder administratieve rompslomp

Vraag MeerKeuze Sparen aan

De flexibele zakelijke spaarrekening

Zakelijk sparen op een speciale spaarrekening: MeerKeuze Sparen. Die rekening kan bestaan uit een vrij en een vast deel. Het vrije deel kunt u dagelijks opnemen. Het vaste deel zet u voor een korte of langere tijd weg.

U kunt alleen MeerKeuze Sparen in combinatie met een zakelijke bankrekening van RegioBank, zoals de MKB Rekening of V&S Rekening. Heeft u die nog niet? Dan vraagt uw Zelfstandig Adviseur die eenvoudig voor u aan.

MeerKeuze Sparen in het kort

 • Zakelijk sparen voor zzp'ers, het mkb, verenigingen én stichtingen
 • Vrij én vast sparen op 1 spaarrekening
 • Flexibel spaargeld inleggen en opnemen
 • Uw spaargeld vastzetten met een minimuminleg van € 15.000
 • Jaarlijks rente ontvangen over uw vaste spaargeld.

Vraag MeerKeuze Sparen aan

  Rente - variabel deel*

  € 0 tot € 25.000 0,00%
  € 25.000 - € 100.000 0,00%
  € 100.000 - € 250.000 - 0,50%
  € 250.000 - € 1 miljoen - 0,50%
  € 1 miljoen en hoger - 0,50%

  Rente - vast deel**

  Tot 0,10%

  * De rente is variabel en kan dus wijzigen.
  ** We brengen geen negatieve rente in rekening op deposito’s.

  Rente en kosten klantonderzoek

  RegioBank rekent vanaf 1 oktober 2022 geen negatieve rente meer. Het rentepercentage voor een totaalsaldo boven de € 100.000 op spaar- en betaalrekeningen en het gelddeel van beleggingsrekeningen wordt per 1 oktober 2022 namelijk verhoogd naar 0,00%. Voor klanten met een totaalsaldo tot en met € 100.000 werd al geen negatieve rente in rekening gebracht.

  Per 1 oktober 2022 betaalt u een vast bedrag per maand als bijdrage in de kosten voor klantonderzoek. U betaalt deze bijdrage naast de kosten voor het gebruik van uw zakelijke rekening(en). Hoeveel u betaalt voor klantonderzoek hangt af van uw rechtsvorm. We brengen de kosten in rekening per klantnummer dat u bij ons heeft. Het maakt daarbij niet uit hoeveel zakelijke rekeningen uw klantnummer telt.

  UBO-registratie verplicht

  Alle UBO’s van een onderneming moeten in het UBO-register van de Kamer van Koophandel staan. Alleen dan kunnen wij een rekening verstrekken. Goed om te weten: voor eenmanszaken is de UBO-registratieplicht niet van toepassing. 

  Lees meer over de UBO-registratie

  Vrije deel: eenvoudig geld opnemen

  Met de zakelijke spaarrekening spaart u op de manier die het beste bij uw bedrijf past. MeerKeuze Sparen bestaat daarom uit een vrij opneembaar deel en een vast deel. Het spaargeld in het vrije deel kunt u kosteloos opnemen.

  Opnemen en storten

  Geld overmaken van en naar de rekening van MeerKeuze Sparen kunt u doen via Mijn RegioBank Zakelijk. U kunt niet contant geld storten of contant geld opnemen van de rekening.

  Variabele rente

  De rente over het vrij opneembare deel is variabel en kan dus wijzigen. Als dit wijzigt informeren we u daarover. Meer informatie over de rente vindt u ook in de Informatiewijzer Zakelijk Sparen.

  Bekijk hier alle actuele rentes

  Vaste deel: voor langere tijd sparen

  Kunt u uw zakelijke spaargeld voor een langere tijd missen? Dan kunt u een bedrag apart zetten op het vaste deel van uw zakelijke spaarrekening. Een vast deel op uw zakelijke spaarrekening noemen we een Keuzedeposito. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

  • De looptijd is 10 jaar.
  • De minimale inleg is € 15.000.

  U kunt eenmalig een som geld inleggen in het Keuzedeposito. Later bijstorten in een bestaand desposito is niet mogelijk. Wel kunt u meerdere deposito's koppelen aan uw MeerKeuze Sparen rekening.

  Uw vaste spaargeld onverwachts opnemen

  U kunt uw spaargeld gewoon tussentijds opnemen als u dat onverwachts nodig heeft voor uw bedrijf. Om het vastgezette spaargeld op te nemen betaalt u wel opnamekosten. Hoeveel dit is hangt af van de resterende looptijd van het Keuzedeposito. Daar vindt u meer over in de voorwaarden.

  Vaste rente over uw spaargeld

  Hoeveel rente u over uw Keuzedeposito ontvangt, hangt af van de periode dat u het bedrag vastzet. Op dit moment is de looptijd die we bieden 10 jaar. U ontvangt een vaste rente voor de hele looptijd van uw Keuzedeposito. U ontvangt de rente over uw vaste spaargeld jaarlijks op het vrije deel van uw MeerKeuze Sparen rekening.

  Rekenvoorbeeld rente betalen per 1 april 2022

  Vanaf 1 april 2022 betaalt u -0,50% rente als uw totaalsaldo hoger is dan € 100.000. Om te bepalen of u rente betaalt, tellen we de bedragen van uw betaal- en spaarrekening(en) bij elkaar op. We brengen geen negatieve rente in rekening op deposito’s.

  Stel u heeft € 125.000 op uw spaarrekening.

  Saldoklasse Effectieve* rente per jaar
  € 0 - € 25.000 0,00%
  € 25.000 - € 50.000 0,00%
  € 50.000 - € 100.000 0,00%
  € 100.000 - € 250.000 -0,50%
  € 250.000 en hoger -0,50%
  U ontvangt geen rente tot € 100.000 € 100.000*0,00% € 0
  U betaalt rente over bedrag boven € 100.000 (€125.000-€ 100.000)*-0,50% € -125
  U betaalt totaal per jaar € 125
  * De rente wordt per maand verrekend op de spaarrekening. Door de maandelijkse verrekening kunnen afrondingsverschillen ontstaan waardoor het genoemde bedrag iets hoger of lager kan uitvallen.

  Uw zakelijke spaargeld overzichtelijk in de app

  Heeft u zakelijke spaardoelen? In de Mobiel Bankieren app maakt u eenvoudig aparte spaarpotjes aan binnen uw zakelijke spaarrekening. U ziet precies hoeveel spaargeld u heeft en hoe dicht u bij uw doel bent. Zo heeft u altijd overzicht, zelfs als u meerdere spaardoelen heeft. Handig!

  Bekijk in de demo hoe u uw spaarpotten kunt beheren.

  RegioBank team

  Zakelijke spaarrekening die bij u past

  Uw spaargeld vastzetten? Onze adviseurs helpen u graag.