Maandelijkse kosten voor klantonderzoek


Heb je een zakelijke betaal- en/of spaarrekening bij ons? Dan betaal je per 1 oktober 2022 een vast bedrag per maand voor de kosten van klantonderzoek. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van je rechtsvorm. Lees hoe het werkt. 

Een veilig financieel stelsel

Als bank doen we onderzoek naar onze klanten. We doen dat bijvoorbeeld door de identiteit van klanten te controleren en actief onderzoek te doen naar verdachte transacties. Zo voorkomen we financiële criminaliteit en dragen we bij aan een veilig en stabiel financieel stelsel. 

De kosten van dit klantonderzoek zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Dat komt mede doordat criminelen betere technieken gebruiken en doordat we ons aan strengere wet- en regelgeving moeten houden. Omdat we niet alles kunnen automatiseren, kosten deze onderzoeken veel tijd.  

Maandelijkse bijdrage

We ontkomen er helaas niet aan een deel van de kosten voor klantonderzoek door te berekenen. Daarom betaal je per 1 oktober 2022 een vast maandelijks bedrag als je een zakelijke rekening bij ons hebt. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van je rechtsvorm. Dit komt doordat het klantonderzoek voor de ene rechtsvorm ingewikkelder en tijdrovender is dan voor de andere rechtsvorm.  

Kosten per klantnummer

We brengen de kosten in rekening per klantnummer dat je bij ons hebt. Het maakt daarbij niet uit hoeveel zakelijke rekeningen je klantnummer telt.

Maandelijkse kosten per rechtsvorm
Rechtsvorm Maandelijkse kosten
Eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) en maatschap € 1,50
Vereniging en stichting € 3,00
Besloten vennootschap (bv), commanditaire vennootschap (cv) en coöperatie € 5,00
Vereniging van Eigenaars (VvE) € 7,50
Overige rechtsvormen € 7,50
De kosten zijn exclusief btw.

Overzicht van alle kosten

In de Informatiewijzers vind je alle kosten.

Meer weten?

Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Bekijk de veelgestelde vragen