Vermogen opbouwen als ondernemer


Vermogen geeft je bepaalde vrijheden. Om te investeren in je bedrijf of om eerder te kunnen stoppen met werken bijvoorbeeld. Start zo vroeg mogelijk met geld opzijzetten, als dat lukt. Hoe langer je vermogen kan groeien, hoe hoger het rendement.

Manieren op vermogen op te bouwen

Als ondernemer is het extra belangrijk om vermogen op te bouwen. Omdat je bijvoorbeeld niet via een werkgever een pensioen spaart voor later. En omdat vermogen je de mogelijkheid biedt om investeringen te doen in je bedrijf. Er zijn verschillende manieren om vermogen op te bouwen. Kies zelf wat het beste bij jou en je bedrijf past.

Besparen

Heb je weinig ruimte om geld opzij te zetten? Maak een exploitatiebegroting om te zien of je de komende jaren winst of verlies verwacht. Ga na op welke kosten je kunt besparen. Zet eventuele abonnementen bijvoorbeeld stop. Door te besparen houd je meer geld over.

Soms is een investering interessant voor de langere termijn. Denk bijvoorbeeld aan het verduurzamen van je bedrijfspand, zodat je bespaart op je energiekosten.

Kom langs

Wil je met een zelfstandig adviseur, bij jou in de buurt, bespreken welke mogelijkheden voor jou interessant zijn? Kom langs.

Maak vrijblijvend een afspraak

Vermogen opbouwen als particulier? Bekijk jouw mogelijkheden