Vermogen opbouwen

Vermogen geeft u bepaalde vrijheden. Om te investeren in uw bedrijf of om eerder te kunnen stoppen met werken bijvoorbeeld. Start zo vroeg mogelijk met geld opzijzetten, als dat lukt. Hoe langer uw vermogen kan groeien, hoe hoger het rendement.

Vermogen opbouwen als ondernemer

Als ondernemer is het extra belangrijk om vermogen op te bouwen. Omdat u bijvoorbeeld niet via een werkgever een pensioen spaart voor later. En omdat vermogen u de mogelijkheid biedt om investeringen te doen in uw bedrijf. Er zijn verschillende manieren om vermogen op te bouwen. Kies zelf wat het beste bij u en uw bedrijf past.

Besparen

Heeft u weinig ruimte om geld opzij te zetten? Maak een exploitatiebegroting om te zien of u de komende jaren winst of verlies verwacht. Ga na op welke kosten u kunt besparen. Zet eventuele abonnementen bijvoorbeeld stop. Door te besparen houdt u meer geld over.
Soms is een investering interessant voor de langere termijn. Denk bijvoorbeeld aan het verduurzamen van uw bedrijfspand, zodat u bespaart op uw energiekosten.

Kom langs

Wilt u met een Zelfstandig Adviseur, bij u in de buurt, bespreken welke mogelijkheden voor u interessant zijn? Kom langs.

Maak vrijblijvend een afspraak