Vermogen opbouwen: zo pakt u dat aan

Doe uw ogen eens dicht en denk aan de toekomst. Wat ziet u voor zich? Een verre reis? Zorgeloos genieten van uw oude dag? Eindelijk dat droomhuis of uw kinderen laten studeren? Om uw dromen waar te maken is het slim om vermogen op te bouwen. Hoe eerder u begint, hoe beter – al is het maar met een klein bedrag per maand.

Wanneer beginnen met vermogen opbouwen?

Hoe langer uw vermogen kan groeien, hoe hoger het rendement. Daarom is het slim om zo vroeg mogelijk te beginnen. Nog niet gestart met geld opzij leggen voor later? Geen probleem, het is gelukkig ook nooit te laat om vermogen op te bouwen.

Hoe bouw ik vermogen op?

Er zijn verschillende manieren om vermogen op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan sparen, beleggen of pensioensparen. En natuurlijk kan besparen ook helpen. Wellicht kunt u een stukje van uw hypotheek aflossen. Of uw hypotheek oversluiten voor een lagere rente bijvoorbeeld. Simpelweg besparen op uw vaste lasten kan ook een optie zijn. Het is maar net wat uw uiteindelijke doel is en wat u elke maand kunt missen. Hieronder lichten we een aantal opties uit.

Sparen

Een laagdrempelige manier is sparen. Zet elke maand een vast bedrag apart, of maak aan het eind van de maand het laatste restje geld over naar uw spaarrekening. Het hoeft niet veel te zijn, ook kleine beetjes vormen samen uiteindelijk een mooi bedrag. Er zijn verschillende spaarvormen. Bij een flexibele spaarrekening is uw geld vrij opneembaar, bij een spaardeposito zet u uw geld een tijdje vast tegen een hogere rente.

Bekijk de spaarrekeningen bij RegioBank

Besparen

Houdt u niets over om te sparen? Dan is bésparen misschien wel stap één. Kijk eens naar uw vaste lasten, abonnementen of boodschappenkosten. Het geld dat u daar kan besparen, kunt u vervolgens weer op uw spaarrekening zetten of beleggen. Nog een manier om aan wat extra geld te komen, is oude spullen verkopen. Ruimt meteen lekker op!

Zes tips om geld te besparen

Bekijk ook 'Hypotheeklasten verlagen'

Beleggen

Nu de rente laag is, groeit uw spaargeld minder hard. Beleggen levert op de lange termijn mogelijk een hoger rendement op. Daarom kan het een mooie aanvullende manier zijn om uw vermogen te laten groeien. Bovenop uw spaarbuffer. U hoeft niet te beleggen met grote bedragen. Wist u dat u met Doelbeleggen al vanaf € 20 kunt beginnen? Goed om te weten: beleggen is niet zonder risico. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Lees meer over beleggen bij RegioBank

Aanvullend pensioen opbouwen

Wilt u vermogen opbouwen voor uw pensioen? Met de Aanvullend Pensioen Opbouwrekening van RegioBank zet u geld opzij voor uw oude dag. Het bedrag dat u opbouwt is een aanvulling op uw reguliere pensioen. Over het gespaarde geld krijgt u rente. Naast sparen kunt u dit geld ook beleggen. U bepaalt uiteraard zelf in welke fondsen u belegt.

Lees meer over de Aanvullend Pensioen Sparen

Vermogensopbouw berekenen

Twijfelt u of u wilt sparen of beleggen om vermogen op te bouwen? Met onze speciale tool berekent u wat uw geld in beide gevallen waard kan zijn over 5, 10, 15 of 20 jaar.

Sparen of beleggen: vergelijk het rendement

Meer informatie over:

Spaartips

Energie besparen

Wat te doen met uw spaargeld?