Wat te doen met uw spaargeld

  • Zorg voor een buffer
  • Andere mogelijkheden dan uw spaarrekening
  • Voor uzelf of voor uw (klein)kind
Staat er een mooi bedrag op uw spaarrekening waar u voorlopig geen plannen voor heeft? Ontdek wat u met uw spaargeld kunt doen.

Let op: zorg er wel voor dat u altijd een bepaald bedrag als buffer achter de hand heeft. Bijvoorbeeld voor als uw wasmachine kapot gaat of uw auto het begeeft. Het Nibud heeft een online tool om te berekenen hoe groot de buffer volgens hen moet zijn in uw situatie.

De andere mogelijkheden dan uw spaarrekening op een rij

Beleggen

Als u meer risico wilt lopen, met kans op een hoger rendement, dan is beleggen misschien iets voor u. Met Doelbeleggen kiest u zelf hoeveel risico u wilt nemen. En belegt u even niet, dan krijgt u gewoon een variabele rente over uw saldo.

Lees meer over Doelbeleggen

Uw hypotheek aflossen

Door af te lossen op uw hypotheek wordt uw hypotheekschuld lager en daarmee ook uw maandlasten. Meestal mag u een bepaald percentage van uw hypotheek jaarlijks aflossen zonder ons een vergoeding te betalen.

Wilt u extra of onbeperkt aflossen op uw hypotheek, zonder ons een vergoeding te betalen? Dat kan als u dit doet met eigen geld, bijvoorbeeld spaargeld of geld dat u heeft gekregen uit een erfenis.

Lees meer over de voor- en nadelen van aflossen

Lees meer over onbeperkt vergoedingsvrij aflossen met eigen geld

Aanvullend pensioen regelen

Weet u hoeveel u na uw pensioen te besteden heeft? U kunt, met belastingvoordeel, sparen voor een aanvulling op uw pensioen. Daarmee zet u nu geld opzij om straks te genieten van uw oude dag.

Meer informatie over aanvullend pensioen

Schenken

Wilt u uw spaargeld juist delen met uw (klein)kind? Dat kan natuurlijk ook. U kunt een deel belastingvrij schenken. Voor schenken gelden een aantal regels. Laat u dus goed informeren door uw adviseur, zodat u schenkt met belastingvoordeel.

Meer over belastingvrij schenken

Uw woning verduurzamen

U kunt ook uw maandlasten verlagen door te besparen op uw energierekening. Naast uw portemonnee ook nog goed voor het milieu en de komende generaties. Is uw huis al goed geisoleerd? En zijn zonnepanelen wellicht interessant voor u?

Meer over duurzaam wonen

Controleer het voorlopige energielabel van uw woning

Recreatiewoning kopen

Wilt u uw spaargeld besteden aan een vakantiehuis in Nederland? Voor een recreatiewoning moet u altijd eigen geld inbrengen. De recreatiehypotheek financiert u tot maximaal 70 procent van de marktwaarde van de woning.

Financieren recreatiewoning

Uw woning verhuren

Uw woning verhuren

Wilt u een woning financieren voor de verhuur? En met de verhuur zorgen voor extra inkomen voor nu of later? Of wilt u uw kinderen helpen met woonruimte? De Verhuurhypotheek biedt deze mogelijkheid.

Bekijk de Verhuurhypotheek

Een huis kopen

Ook als u een (ander) huis koopt moet u tegenwoordig eigen geld inbrengen. Staat verhuizen dus op uw wensenlijst? Reserveer hier dan geld voor.

Eerste huis kopen
Ander huis kopen

RegioBank team

Afspraak met uw adviseur

Heeft u nog vragen over wat u het beste kunt doen met uw spaargeld? Onze adviseurs helpen u graag. Maak een afspraak om de mogelijkheden passend bij uw situatie en uw wensen te bespreken.