Wat te doen met je spaargeld

  • Zorg voor een buffer
  • Andere mogelijkheden dan je spaarrekening
  • Voor jezelf of voor je (klein)kind
Staat er een mooi bedrag op je spaarrekening waar je voorlopig geen plannen voor hebt? Ontdek wat je met je spaargeld kunt doen.

Let op: zorg er wel voor dat je altijd een bepaald bedrag als buffer achter de hand hebt. Bijvoorbeeld voor als je wasmachine kapot gaat of je auto het begeeft. Het Nibud heeft een online tool om te berekenen hoe groot de buffer volgens hen moet zijn in jouw situatie.

De andere mogelijkheden dan je spaarrekening op een rij

Beleggen

Als je meer risico wilt lopen, met kans op een hoger rendement, dan is beleggen misschien iets voor jou. Met Doelbeleggen kies je zelf hoeveel risico je wilt nemen. En beleg je even niet, dan krijg je gewoon een variabele rente over je saldo.

Lees meer over Doelbeleggen

Je hypotheek aflossen

Door af te lossen op je hypotheek wordt je hypotheekschuld lager en daarmee ook je maandlasten. Meestal mag je een bepaald percentage van je hypotheek jaarlijks aflossen zonder ons een vergoeding te betalen.

Wil je extra of onbeperkt aflossen op je hypotheek, zonder ons een vergoeding te betalen? Dat kan als je dit doet met eigen geld, bijvoorbeeld spaargeld of geld dat je hebt gekregen uit een erfenis.

Lees meer over de voor- en nadelen van aflossen

Lees meer over onbeperkt vergoedingsvrij aflossen met eigen geld

Aanvullend pensioen regelen

Weet je hoeveel je na je pensioen te besteden hebt? Je kunt, met belastingvoordeel, sparen voor een aanvulling op je pensioen. Daarmee zet je nu geld opzij om straks te genieten van je oude dag.

Meer informatie over aanvullend pensioen

Schenken

Wil je je spaargeld juist delen met je (klein)kind? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt een deel belastingvrij schenken. Voor schenken gelden een aantal regels. Laat je dus goed informeren door je adviseur, zodat je schenkt met belastingvoordeel.

Meer over belastingvrij schenken

Je woning verduurzamen

Je kunt ook je maandlasten verlagen door te besparen op je energierekening. Naast je portemonnee ook nog goed voor het milieu en de komende generaties. Is je huis al goed geisoleerd? En zijn zonnepanelen wellicht interessant voor jou?

Meer over duurzaam wonen

Woning verhuren

Woning verhuren

Wil je een woning financieren voor de verhuur? En met de verhuur zorgen voor extra inkomen voor nu of later? Of wil je jouw kinderen helpen met woonruimte? De Verhuurhypotheek biedt deze mogelijkheid.

Bekijk de Verhuurhypotheek

Een huis kopen

Ook als je een (ander) huis koopt moet je tegenwoordig eigen geld inbrengen. Staat verhuizen dus op je wensenlijst? Reserveer hier dan geld voor.

Eerste huis kopen
Ander huis kopen

RegioBank team

Afspraak met je adviseur

Heb je nog vragen over wat je het beste kunt doen met je spaargeld? Onze adviseurs helpen je graag. Maak een afspraak om de mogelijkheden passend bij je situatie en jouw wensen te bespreken.