Wat te doen met uw spaargeld

  • Zorg voor een buffer
  • Andere mogelijkheden dan uw spaarrekening
  • Voor uzelf of voor uw (klein)kind

Wat nu te doen met uw spaargeld: ontdek de mogelijkheden

Staat er een mooi bedrag op uw spaarrekening waar u voorlopig geen plannen voor heeft? Ontdek wat u met uw spaargeld kunt doen.

Zorg er wel voor dat u altijd een bepaald bedrag als buffer achter de hand heeft. Bijvoorbeeld voor als uw wasmachine kapot gaat of uw auto het begeeft. Het Nibud heeft een online tool om te berekenen hoe groot de buffer volgens hen moet zijn in uw situatie.

Uw hypotheek aflossen

Door af te lossen op uw hypotheek wordt uw hypotheekschuld lager en daarmee ook uw maandlasten. Meestal mag u een bepaald percentage van uw hypotheek jaarlijks aflossen zonder een boeterente.
Lees meer over de voor- en nadelen van aflossen

Aanvullend pensioen regelen

Weet u hoeveel u na uw pensioen te besteden heeft? U kunt, met belastingvoordeel, sparen voor een aanvulling op uw pensioen. Daarmee zet u nu geld opzij om straks te genieten van uw oude dag.
Meer informatie over aanvullend pensioen

Schenken

Wilt u uw spaargeld juist delen met uw (klein)kind? Dat kan natuurlijk ook. U kunt een deel belastingvrij schenken. Voor schenken gelden een aantal regels. Laat u dus goed informeren door uw adviseur, zodat u schenkt met belastingvoordeel.
Maak een afspraak met uw adviseur

Beleggen

Als u meer risico wilt lopen, met kans op een hoger rendement, dan is beleggen misschien iets voor u. Met Doelbeleggen kiest u zelf hoeveel risico u wilt nemen. En belegt u even niet, dan krijgt u gewoon een variabele rente over uw saldo.
Is Doelbeleggen iets voor u?

Uw woning verduurzamen

U kunt ook uw maandlasten verlagen door te besparen op uw energierekening. Naast uw portemonnee ook nog goed voor het milieu en de komende generaties. Is uw huis al goed geisoleerd? En zijn zonnepanelen wellicht interessant voor u?
Meer over duurzaam wonen

RegioBank team

Afspraak met uw adviseur

Heeft u nog vragen over wat u kunt doen met uw spaargeld? Onze adviseurs helpen u graag. Maak een afspraak om de mogelijkheden passend bij uw situatie te bespreken.